Wkonl

Hoe een bedrijf te waarderen te koop

Slechts 30% van de bedrijven op de markt daadwerkelijk verkopen. Of u wilt een bedrijf te verkopen en de kansen slaan, of u bent in de markt om een ​​bedrijf te kopen, zorgen voor een eerlijke prijs voor jezelf door deze stappen te volgen en op de juiste waardering van het bedrijf te koop.

Stappen

Hoe een bedrijf te waarderen te koop. Verzamel informatie over het bedrijf.
Hoe een bedrijf te waarderen te koop. Verzamel informatie over het bedrijf.

Komen tot een schatting

 1. 1
  Verzamel informatie over het bedrijf. Gebruik de wet van vraag en aanbod naar je basis waardering van het onroerend goed op de hoogte.
  • Kijk om je heen. Let op de verkoopprijs van elke andere soortgelijke bedrijven in het gebied. Dit zal u helpen om een ​​algemeen idee van wat dat soort zaken is de moeite waard.
   • Je bent waarschijnlijk op de proppen komen met een vrij breed scala aan prijzen. Probeer mentaal plaats het bedrijf dat je ergens de evaluatie mee dat bereik om een ​​eerste beoordeling te krijgen.
   • Voel je vrij om ondernemers te vragen of ze een schatting van de waarde van hun bedrijf. Velen zullen niet over een aantal klaar onvoorbereid, maar sommige macht.
  • Onderzoeken activa. Net zo belangrijk als het kennen van de waarschijnlijke vraagprijs van het bedrijf dat u bent te onderzoeken is te weten wat de activa heeft. Er zijn twee manieren om de activa van een bedrijf te beoordelen:
   • De liquidatiewaarde methode kijkt naar de contante waarde van de zaken, indien al haar harde activa (dingen zoals meubels, apparatuur, onroerend goed, en de goederen te koop) zouden worden verkocht. Een grondige inventarisatie van de harde activa is nodig voor een nauwkeurige liquidatiewaarde.
    • Bij het gebruik van deze methode, is het niet alleen belangrijk om een ​​goed idee van hoeveel elke harde activa zou verkopen voor krijgen, maar ook hoe waarschijnlijk het is om snel te verkopen.
   • Het inkomen kapitalisatie methode veronderstelt dat het bedrijf in werking blijft nadat het wordt verkocht, en projecten toekomstige inkomsten op basis van prestaties uit het verleden van het bedrijf. Gedetailleerde financiële gegevens zijn nuttig bij het schatten van inkomen kapitalisatie.
   • Als u de activa van een bedrijf te evalueren met behulp van inkomsten hoofdletters, moet u rekening te houden met operationele en andere kosten.
 2. 2
  Schat de cashflow van het bedrijf. Nu heb je een beter idee van de vorm en grootte van het bedrijf dat je onderzoekt, krijgt een nauwkeuriger beeld van hoe het geld stroomt er doorheen. De meest voorkomende manier om dit te doen is om een ​​formule genaamd de "verkoper discretionaire cash flow" (SCDF) model dat een maatstaf voor de winst van een bedrijf levert toepassing.
  • Zorg ervoor dat het model werkt voor u. SCDF werkt alleen voor bedrijven die worden gerund door een eigenaar-exploitant, zoals de meeste kleine bedrijven en een aantal franchise-ondernemingen. In het geval van een grotere of bredere bedrijfsstrategie zonder een eigenaar-exploitant (zoals bedrijven geleid door een raad van bestuur), taxatie wordt aanzienlijk gecompliceerder.
  • Toepassing SCDF. SCDF volgt een vrij eenvoudige formule. Hier zijn de stappen:
   • Begin met het bedrijfsleven winst vóór belastingen.
   • Voeg eventuele kosten die niet gerelateerd zijn aan de operationele kosten, en aftrekken van de inkomsten die niet voortvloeien uit de activiteiten van het bedrijf.
    • Dit zijn meestal zaken als employee benefits en persoonlijke uitgaven.
   • Voeg atypische en eenmalige enige kosten, aftrekken eenmalige enige inkomen.
   • Voeg eventuele kosten als gevolg van afschrijvingen en / of waardevermindering.
   • Voeg rentebetalingen en kosten; aftrekken inkomsten uit rente.
   • Voeg de totale vergoeding van de eigenaar. Als er meerdere eigenaars, kies dan een.
   • Pas de compensatie van eventuele andere eigenaars naar de standaard voor de markt. Dit zal u een andere geven, financieel gebaseerde schatting van hoeveel geld een bedrijf is het maken.
  • Schatten de prijs. Vermenigvuldig uw SCDF figuur door een markt meerdere, meestal tussen de 1 en 3 voor kleine bedrijven, om te komen tot een marktconforme prijs.
   • Het hebben van een accountant bij de hand zal u helpen om een ​​idee van wat meerdere te gebruiken op de markt. Als je moet, kunt u proberen om relatieve SDCF denk dat voor soortgelijke bedrijven die hebben verkocht en die afkomstig zijn van een markt meerdere van hun verkoopprijzen plaats.

Controleer en bevestig uw schatting

 1. 1
  Controleer de aansluitingen. Zorg ervoor dat u goed voor zo veel van de zakelijke als u redelijkerwijs kunt. Ben je goed voor elk actief en elke dollar die binnenkomt of verlaat het bedrijf, ook die welke niet zou kunnen worden op de financiële plaat? Als je de koper, heb je goed voor de kosten lening?
  • Denk methodisch. Lijst uitgaven en inkomsten per type en ga dan naar beneden in de lijst en vraag jezelf af, "heeft dit bedrijf hebben deze factor?" Als het antwoord ja is, zorg ervoor dat je een cijfer voor.
  • Denk buiten het geld. Aanmerking voor "zachte" factoren, zoals de locatie, leeftijd en algemene reputatie van het bedrijf. Deze kan drastisch veranderen, de cashflow waarde.
 2. 2
  Controleer uw onderzoek. Vergelijk de markt bereik voor soortgelijke bedrijven met het inkomen en asset cijfers die u berekend. Zorg ervoor dat uw inkomen figuur vermenigvuldigt tot het assortiment consequent, en dat uw asset figuur overeenkomt met het vermogen van de bedrijven in het assortiment.
 3. 3
  Factor in de verkoopvoorwaarden. De details van hoe het bedrijf wordt verkocht zal invloed hebben op de cijfers die u hebt bedacht, of u nu een koper of verkoper. Verschillende dingen kunnen verhogen of verlagen van de hoeveelheid geld die redelijkerwijs kan worden verwacht om de handen tijdens een zakelijke verkoop wijzigen.
  • Kennen het verschil tussen geld en krediet. Een verkoper vraagt ​​om een ​​contante verkoop zal een lagere definitieve cijfer dan een bereid om samen met de financiering gebiede. Evenzo kan een koper die geld biedt waarschijnlijk onderhandelen over een lagere prijs.
   • Kopers moeten zich ook bewust zijn van hoe ze balanceren maandelijkse betalingen met de aanbetaling. Door het plaatsen van een grotere hoeveelheid geld neer aan het begin van een financiering deal, kan een koper zijn of haar maandelijkse betalingen kleiner te maken, wat zal resulteren in meer maandelijkse inkomsten uit het bedrijfsleven.

Tips

 • Krijg een accountant. Waardering is een repetitieve en tijdrovende taak, en het is gemakkelijk om fouten te doen maken. Een goede accountant kan waardevolle hulp bieden bij elke stap van het proces en zorgen ervoor dat uw nummers zijn zo nauwkeurig mogelijk.
 • Vroeg beginnen. Om een ​​echt solide begrip van de marktwaarde van een bedrijf te krijgen, moet u de markt te observeren voor een tijdje en "neemt haar pols," zo te zeggen. Gereserveerd genoeg tijd om te gaan door elke stap, zodat u klaar en vol vertrouwen kan zijn in je beoordeling wanneer het tijd is om de deal te maken.