Wkonl

Hoe effectieve koppen schrijven

Een kop is het belangrijkste element van een advertentie.

Binnen elk gedrukt medium, zoals een krant of tijdschrift, zullen mensen lezen, of op zijn best "afromen" de koppen van artikelen, maar met reclame, lezers overslaan vaak vlak langs de advertentie helemaal. Zodra een persoon herkent de ruimte als die van een advertentie, hun ogen schieten elders, zonder zelfs het geven van de advertentie een kans.

Door simpelweg het herinrichten van een advertentie te verschijnen als redactionele inhoud (met een kop en nieuwswaardig kopie), de kans dat je kop krijgen van gemerkt en zo te lezen zal toenemen ongeveer 50%.

Stappen

Hoe effectieve koppen schrijven. Leer de vier functies van een kop.
Hoe effectieve koppen schrijven. Leer de vier functies van een kop.
 1. 1
  Leer de vier functies van een kop. Een succesvolle headline heeft 4 zeer belangrijke taken te volbrengen:
  • Krijgen aandacht.
  • Selecteer een publiek.
  • Leveren een compleet bericht.
  • Trekken de lezer in het lichaam te kopiëren. De meeste mensen skim-lezen, zodat je kop heeft maar een ogenblik om de aandacht van uw lezer te vangen.
 2. 2
  Vermijd het gebruik van hoofdletters. Op een onbewust niveau, hebben we geleerd om de "vorm" van woorden te herkennen. Als uw woorden zijn allemaal in het kapitaal blokletters, verschijnen ze als rechthoekige blokken met PRINT, en een persoon snel skimming een pagina zal je hele bericht.
 3. 3
  Vermijd alle leestekens. Punten, komma's, uitleg merken, citaten en zelfs vraagtekens fungeren als 'full-stops' aan de lezer. Je wilt niet iets te stromen van de lezer van het bevorderen van uw kop direct in het hoofdgedeelte van de advertentie te stoppen. De beste koppen verschijnen alsof de kop is slechts de eerste helft van een langere straf, waardoor de lezer niet stoppen met lezen om meer te ontdekken. Je niet wint awards voor goede proza ​​en grammatica in de reclame. Je doel is om te blijven van de cliënt lezen om de richting van een beslissing over uw aanbod.
 4. 4
  Houd het eenvoudig en begrijpelijk. Gebruik geen afkortingen, vakjargon, of moeilijk te begrijpen woorden. Een goed geschreven kop en de volgende kopie, moet worden geschreven in een rang 7 leesniveau.
 5. 5
  Beledig intelligentie van uw klant. Beslissen om je hard verdiende dollars uitgeven is een serieuze zaak. Mensen de vraag precieze feiten en een garantie dat men het ontvangen van de beste koopwaar voor de dollar. De consument van vandaag heeft nul geduld op elke zweem van een neerbuigende, dansen,, zingen onderhoudend verkoop persoon.
 6. 6
  Niet clown rond. Laat u niet misleiden door te geloven woord-spel, woordspelingen of "cute" copy heeft elke plaats in een kop. Humor is buitengewoon moeilijk om af te trekken in de reclame met winstgevende resultaten.
 7. 7
  Laat je niet chique. De beste lettertype voor zowel kop en kopiëren, zijn lettertypen mensen zijn al gewend aan het lezen. Deze lettertypen zijn de Eeuw familie, Caslon, Baskerville, en Jenson, om "spiegel" exact hetzelfde lettertype als de redactionele inhoud van de publicatie waarin u adverteert. Als je creatief met lettertypes, kleuren, negatieven (witte letters op zwarte achtergrond) plus de enorme serie van andere opties nu beschikbaar met computers, zul je alleen maar "lagere" lezerspubliek, en door een grote marge! Het is een mythe die fancy krantenkoppen krijgen gezien boven de menigte, en dus verhoging van lezerspubliek. Als uw kop schreeuwt uit "Reclame", springt naar de voorkant van de "Mental negeerlijst".
 8. 8
  Richt uw exacte doelgroep. Probeer uw klant specifiek te richten in je kop. Als u probeert om iedereen te bereiken, zul je overkomen als vaag en te imponeren niemand. Als je een remedie voor, dan vermelden nierstenen in je kop.
 9. 9
  Precies te zijn. Voorkomen dat het schrijven "Blind Headlines" dat er niets over uw aanbod te onthullen. Een headline moet geheel staan ​​op zijn eigen verdienste, zonder dat de lezer gedwongen om verder te lezen om te ontdekken wat de kop werd betekenis. Ze zullen niet verder lezen.
 10. 10
  Vertel meer; meer verkopen. Headlines bevattende 10 of meer woorden met feitelijke of nieuws waardig informatie, outsell korte koppen. "Op 60 mijl per uur de hardste geluid in deze nieuwe Rolls-Royce komt van de elektrische klok". Deze 18 woord kop van een zeer succesvolle full-page advertentie, gecomponeerd door David Ogilvy (Ogilvy & Mather) werd gevolgd door 719 woorden van feitelijke kopie. "Hoe meer je vertelt, hoe meer je verkoopt" geldt zowel voor koppen en kopiëren.
 11. 11
  Engage de Engage zoveel mogelijk zintuigen (zien, horen, ruiken, voelen, proeven) om levendig grijpen de lezers verbeelding, zowel in de kop en de advertentietekst. Vergeet niet, "Verkoop niet de biefstuk, verkopen het gesis". Het is niet alleen een brok van vlees zitten daar, het is de geur van hickory, van verzengende sappen spatten en sissend op de gloeiende kolen, de sappige geur van aanbesteding druipen met smaak en de barbecue saus kleuren van de voorkant van trotse "Papa is de Kok "fris nieuw Verjaardag schort.
 12. 12
  Story Tell. De handigheid van vakkundig weven een verhaal door middel van een advertentie helpt om sterk te betrekken zowel de verbeelding van de lezer en. Wanneer de lezer zich identificeert met het dilemma van de hoofdpersoon, zal de nieuwsgierigheid van de lezer te dragen aan de totstandkoming van het verhaal te zoeken "hun eigen" oplossing. U wilt de lezer denken "Ik heb precies hetzelfde probleem. Hoe konden deze vrouw zich te ontdoen van haar vervelende allergie?"
 13. 13
  Gebruik bijschriften om de nieuwsgierigheid vonk. Zijn altijd een boeiend bijschrift direct onder elke foto. Mensen altijd kijken naar de foto's, en een grote foto met een intrigerende titel, zal de aandacht van de lezer terug te trekken om ofwel de kop of het hoofdgedeelte van de advertentie.
 14. 14
  Denk aan het eindresultaat. Een presentabel maaltijd geserveerd op een hete plaat sterk uit verkoopt grondstoffen liggend op een counter top. Als je het bevorderen van een kookboek, tonen niet de rauwe ingrediënten in een. Laat het eindproduct op een set tafel, met een glas en een vork in de hand, en weerspiegelen deze in je kop. De lead selling voordeel is het eindresultaat, niet alle prep werk, koken en opruimen die het eerst komt. Hou dit in gedachten voor elke situatie of product.
 15. 15
  Laat je trots thuis! Heb een kop of zelfs de top drie kwart van de advertentieruimte NIET gebruiken om iets over uzelf, uw bedrijf, uw bedrijfsnaam, of iets anders met betrekking tot de ijdelheid van willen uw naam te zien in lichten zeggen. Intrigerende wordage;; doel van een headline als de toegangspoort tot het lezen kopie van een advertentie is, moet een leidende voordeel bevatten vonk nieuwsgierigheid of vraag een uitdagende vraag. Niets anders. Bespaart je naam en contactgegevens van de kleine lettertjes verborgen op de bodem van de pagina. Als uw advertentie slaagt, zal uw klant u op zoek gaan. De trieste waarheid, is uw klant niet in het minst zorgen over u of uw bedrijf. De klant is egoïstisch, egocentrisch en zeer ongeduldig. Sta niet toe dat uw grand-staande in de weg van een cliënt en de job je kop en advertentietekst moet eerst doen te krijgen.
 16. 16
  Doe je huiswerk! Verzamel zoveel mogelijk informatie als je kunt over zowel uw product en uw doelgroep aan de 'haak' die gebruikt kunnen worden in uw kop te ontdekken. De beste kop wordt vaak ontdekt tijdens het werken door alle informatie in de creatie van de advertentie is het zelf. Het schrijven van goede kopie en een winnende kop neemt het werk en veel onderzoek.
 17. 17
  Gebruik een thesaurus. Bij het samenstellen van een kop, kijk omhoog elk woord van je kop in een Thesaurus om betere woorden te vinden, kijk dan op elk van de nieuwe woorden die je hebt gevonden om nog meer te vinden.
 18. 18
  Schrijven en herschrijven. Houd het herwerken van de kop, het herschikken van de woorden, en schrijf verschillende versies van een kop altijd proberen te tweaken en verbeteren het. Selecteer vervolgens de beste. Een grote kop zal vaak langer duren om te componeren, dan de hele advertentie te volgen. Probeer een nieuwe invalshoek, richting, of draai vinden op zoek naar uw onderwerp uit de lezers perspectief, zodat je kop niet saai is en grijpt de lezer.
 19. 19
  Probeer verbinding te maken met eigenbelang van uw lezer op een niveau van emotie. Een grote kop moet een leidende voordeel dat een zekere mate van opwinding triggers bevatten. Dit kan onder meer een van de volgende:
  • angst
  • behoefte
  • willen of verlangen
  • nieuwsgierigheid
  • feitelijke nieuws of statistieken van belang
  • of een aangrijpende vraag.
 20. 20
  Kopieer de meesters. Het creëren van een geheel nieuwe blockbuster headline is geen gemakkelijke taak. Succesvolle copywriters blijven dicht bij beproefde formules die werken, door herwerken klassieke modellen die de tand des tijds doorstaan. De volgende lijst van succesvolle koppen, kan als basis voor de meeste elke situatie passen worden gebruikt:
  • "Lieve Heer, geef me de kracht om Go On" (angst / nieuwsgierigheid / groot voor de verkoop van verzekeringen)
  • "Alstublieft God Help Mijn Kinderen Through This"
  • "Hoe krijg je koken opgeschept over" (vanity / nieuwsgierigheid)
  • "Hoe dan bespaar 15% op autoverzekering vóór 20 november" (precieze feiten / dode lijn / stimulans om te handelen)
  • " Hoe kan de waarde van uw pensioen portefeuille te verhogen met 14,55% dit jaar "(precieze statistieken)
  • 'Hoe kunt u uw huis verzekering te verminderen tot 28% "
  • "Quick" (exacte oplossing voor een gemeenschappelijk probleem)
  • "Wanneer artsen Voel Rotten Dit is wat ze doen" (deskundige verklaring / nieuwsgierigheid / gezaghebbend figuur)
  • "Hoe een man van 40 Kan in 15 Years" (precieze cijfers & feiten)
  • "Hoe merkbaar krijgen zes pack abs, en laat uw familieleden jaloers" (grijpen de ijdelheid van anderen)
  • "Kunt u Spot Deze 7 Common Advertising fouten?" (Nieuwsgierigheid)
  • 'Bent u schuldig aan deze 7 gemeenschappelijke dating Sins? " (Nieuwsgierigheid)
  • "Heeft je man scheppen Over Your Cooking?" (Ijdelheid)
  • "Hoe en Influence People" (dubbel voordeel)
  • "Hier is een Quick Quiz voor Zwangere Vrouw" (grijpt aan op een specifieke doelgroep door nieuwsgierigheid)
  • "Ze lachte toen ik ging aan de piano, maar wanneer ik aangegeven te spelen..." (Nieuwsgierigheid, verhaal beroep)
  • "Mijn beste vriend was zo jaloers nadat ik gebruikte deze simpele gezichtscrème techniek" (vanity / nieuwsgierigheid)

Tips

 • Hoewel dit artikel verwijst naar 'Space of Beeldscherm "reclame, deze richtlijnen zijn ook geldig binnen alle afgedrukte formaten, waaronder Google, de ingedeelde pagina's, tijdschriftartikelen, tijdschriften, webpagina's, direct mail, nieuwsbrieven, en de meeste elk voertuig waar het gedrukte woord wordt gebruikt om de aandacht van de lezer betrekken.