Wkonl

Hoe effectieve presentaties

"O, het beledigt mij om de ziel te horen een luidruchtig periwig-pated collega scheuren een passie om flarden..."
William Shakespeare: Hamlet - Act 3, Scene 2

Het geven van presentaties aan het publiek, groot of klein, kan een ontmoedigende en angst geteisterde taak zijn. Je gaat in de voorkant van een groep mensen, sommigen je misschien weet, kunnen sommige totaal vreemden. Je bent op het podium, zijn alle ogen op jou, het publiek heeft hoge verwachtingen of zij er niet zou zijn. Elk woord, elke nuance, je uiterlijk, de toon van je stem, niet om de inhoud van uw presentatie te noemen, zal worden onderzocht in elk opzicht. U weet wat u wilt zeggen - weet je het materiaal - maar er is dat knagende gevoel dat je iets verkeerd zeggen of je een plek op je pak te hebben of er zal wat dolende afleiding zijn.

Zakelijke presentaties vele vormen aannemen. Sommige zijn zeer formele met zeer gedetailleerde informatie... hoe zorg je ervoor dat het publiek niet te verdwalen in de details en focus op de algemene boodschap te verliezen? Sommige zijn informeel en de moeilijkheid is het regelen van de cross-talk. Hoe zit het met de technische aspecten? Wat gaat u doen als de projector gaat uit, heb je een back-up plan? De uitkomst die je wilt is dat wanneer het publiek verlaat, zullen ze de informatie te onthouden en worden onder de indruk van de algehele presentatie. Deze stappen bieden een aantal richtlijnen over hoe om dat doel te bereiken.

Stappen

Hoe effectieve presentaties. Ken uw publiek en begrijpt haar perspectief.
Hoe effectieve presentaties. Ken uw publiek en begrijpt haar perspectief.
 1. 1
  Ken uw publiek en begrijpt haar perspectief. Of uw doel is overtuigingskracht, of gewoon om te informeren, moet je je publiek, het niveau van deskundigheid en hoe uw boodschap zal resoneren begrijpen. Bewerken van een presentatie voor een groep van middelbare school stagiaires heel anders in vergelijking met een uitvoerend verslag aan het management zou zijn, werpen een verkoop-idee, of het aanpakken van een vijandig publiek over de reden waarom het bedrijf nodig heeft om voordelen te snijden.
 2. 2
  Grondig onderzoek. Je absoluut moet een expert op het onderwerp. Oke, je hoeft niet om 's werelds toonaangevende autoriteit te zijn, maar je moet de kritische feiten en zo veel van de weinig bekende informatie te kennen. Alleen praten over dingen iedereen al weet is een recept voor verveling. Het is helemaal niet ongebruikelijk om weken of maanden door te brengen, krijgen de feiten, alternatieve adviezen en commentaren uit betrouwbare bronnen, alsmede wat de algemene gemeenschap kunnen denken.
 3. 3
  Documenteer je bronnen. Waar u uw informatie is even belangrijk als de informatie zelf. Zonder solide, collegiaal getoetste gegevens, je bent gewoon een persoon met een advies. Het publiek, in deze oefening, wordt verwacht feiten en projecties. Uw persoonlijke mening kan heel goed zijn belangrijk, maar het moet het enige wat je presenteren niet. Je zal niet worden opsomming van de bronnen tot vervelens toe (je zal vervelen ze dom), maar je wilt wel in staat zijn om citaten te geven wanneer gevraagd.
 4. 4
  Schrijf uw toespraak. Off-the-cuff gesprekken zijn prima als je op een zeepkist in een park. In een grote ruimte met honderden aanwezigen, je kan het gewoon niet veroorloven. Je zou niet precies "lezen" van de toespraak, maar dat is zeker niet ongewoon, vooral als je gaat worden met behulp van een teleprompter. Print de toespraak in grote letters, zodat je het gemakkelijk kunt in een oogopslag zien zonder de indruk te lezen uit het. U wilt het uiterlijk van het praten met het publiek in plaats van het lezen om ze te geven, maar u wilt ook de woorden en zinnen om precies te zijn en vooraf bepaald.
 5. 5
  Bereid de diavoorstelling. Als je gaat om een ​​diavoorstelling te gebruiken, de visuals zal laten zien aan het publiek moet worden ontworpen om te ondersteunen wat je zegt. Voorkomen dat een dia die een buitensporige hoeveelheid detail heeft - de visuals zijn voor de gevolgen. Een spreadsheet met tientallen rijen en kolommen zullen in principe zinloos. Titels op de dia moet de inhoud van de dia weer te geven en te ondersteunen wat je zegt. Niet lezen van de glijbaan! Neem aan het publiek kan lezen. De visuals moet je woorden te ondersteunen, hen niet dupliceren. Er zijn maar weinig dingen die je kunt doen die een slechtere invloed dan het lezen van wat het publiek op hun eigen kunnen lezen zal hebben. Als alles wat je gaat doen is opgemaakt glijbanen en herhaal wat er op hen, dan zijn ze je niet nodig hebt.
  • PowerPoint-dia's, overhead projectoren, schoolborden en whiteboards zijn "visuele hulpmiddelen" en moet als zodanig worden behandeld. Ten eerste, moeten ze visueel zijn, met de nadruk op graphics, illustraties en percelen in plaats van tekst. Als uw dia's bevatten grote blokken tekst - of zelfs een paar zinnen in bullet points - uw publiek zal besteden hun tijd aan het lezen in plaats van zich te concentreren op je en de punten die u wilt attenderen op. Ten tweede moeten ze aids - Maak je geen beroep doen op de dia's om de presentatie te maken voor u. Uw toespraak moet meer inhoud dan de dia's.
  • Heb slides niet inpakken te dicht. Als je er te veel informatie up in een keer, zal het publiek verliezen focus. Laat uw bullet points hebben rond tien woorden of minder. Dit is een Power Point, geen PowerEssay.
  • Gebruik niet te veel flitsende graphics en animaties. Ze de aandacht afleiden van de informatie-inhoud van de slides - en zij zullen de aandacht afleiden van je weg, de spreker, en wat u zegt.
  • Time je presentatie aan de informatie te passen. Als er een tijdslimiet, zorg ervoor dat je je houdt aan het met inbegrip van tijd voor vragen, als dat is gepland. Het is beter om pare beneden het materiaal in plaats van om sneller haasten doorheen. Time je visuals te laten samenvallen met uw toespraak. Vermijd onnodige of overbodige dia's, zoals contouren die de presentatie te volgen beschrijven.
  • Als u meer materiaal dan u kunt passen in de termijn, duw dat materiaal op "extra" dia's na het einde van uw presentatie. Die dia's kunnen van pas komen als, tijdens Q & A, iemand je vraagt ​​voor meer detail. Dan zal je er extra goed voorbereid!
  • Zorg ervoor dat de kleuren van dia's zijn geschikt voor de presentatie plaats. In sommige situaties, donkere tekst op een lichte achtergrond ziet er het beste, terwijl soms lichte tekst op een donkere achtergrond is makkelijker te lezen. Je zou zelfs een versie van uw presentatie voor te bereiden in beide formaten voor het geval dat.
 6. 6
  Repeteren alleen. Doe dit herhaaldelijk. Lees uw toespraak en uw presentatie tientallen keren. Dit moet zo vertrouwd aan dat je weet wat slide is de volgende, wat je gaat zeggen over elk een, hoe je zal segue tussen dia... Dit moet een tweede natuur voor jou. Wanneer je begint te volledig te vervelen met dit te doen en je weet dat het uit het hoofd, dan ben je klaar voor de volgende stap.
 7. 7
  Doe een generale repetitie. Beroep doen op een aantal mensen die u vertrouwt aan eerlijke mening te geven. Deze moeten mensen die zijn redelijk representatief voor uw verwachte publiek. Geef ze de hele presentatie. Heb ze aantekeningen maken tijdens de repetitie - waar u bent verwarrend, wat is bijzonder goed? Hebben ze zich ook concentreren op je: Bent u bewegen te veel; te weinig? Je wilt niet "hyper" lijken, maar je wilt ook niet om over te komen als een monotone standbeeld.
 8. 8
  Tweak de presentatie. Neem wat je hebt geleerd in de generale repetitie en maak aanpassingen. Probeer jezelf in het publiek als je dit doet. Wat zullen ze horen wanneer de dia's op het scherm?
 9. 9
  Bereid jezelf. Tot dusver zijn de stappen allemaal over het voorbereiden van uw presentatie. Nu, is het tijd om na te denken over jou. Tenzij je dit doet voor de kost, je gaat om zenuwachtig te zijn. Doe wat beeldtaal van jezelf in de voorkant van de menigte, het doen van een perfecte job, krijgt applaus, oohs en aahs. Zoek een rustige plek, sluit je ogen, en gaan over de presentatie, stel je voor dat volledig in controle zonder enige struikelblok. Dit is een zeer, zeer belangrijke stap. Professionele atleten gebruiken deze vrijwel elke keer voordat ze naar buiten om te presteren. Het is een bewezen techniek. Gebruik het. Je moet ook dit onmiddellijk te doen voordat je op het podium.
 10. 10
  Introduceer de presentatie. Je hebt een geweldige job voorbereiding gedaan, weet je het materiaal, je hebt geoefend, je hebt gevisualiseerd perfectie - kortom, je bent klaar. Een van de zeer belangrijke dingen waarop u moet letten is je fysieke houding. Je wilt niet te stijf te kijken, en je wilt niet te casual uitzien. Moet je al hebben gekregen van de juiste houding en beweging in je jurk repetitie.
 11. 11
  Presenteer het materiaal. Uiteraard, dit is het vlees van het onderwerp. Vergeet niet je bent de expert. Denk ook aan... je zal zijn nerveus. Hoe te voorkomen "plankenkoorts" verschilt van persoon tot persoon (je hebt gehoord van de 'voorstellen dat ze in hun ondergoed "), maar een serieuze tip is om oogcontact te gebruiken. Presenteren aan een persoon - toen nog - toen nog een. Denk niet dat het als een grote menigte... je praat met een persoon tegelijk. Vergeet niet dat U de presentatie.
 12. 12
  Vraag en antwoord. Dit is optioneel, maar kan een belangrijke manier om belangrijke punten te verduidelijken en er zeker van zijn dat uw publiek uw bericht ontvangen te zijn. Hoe maak je een Q & A-sessie is waardig van een artikel op zich, maar er zijn een paar dingen die je zou moeten overwegen.
  • Je moet in controle. Sommige vragen zullen ongetwijfeld minder dan vriendelijk. Als je die, beantwoorden ze feitelijk en verder gaan. Gewoon niet weer een beroep op die persoon.
  • Wees voorzichtig met deze - je zou ook 'zachte' vragen die niet echt iets nieuws doen vragen te krijgen. Ze zijn makkelijk en verdienen niet veel tijd. Hen niet ontslaan of borstel ze af, maar niet te veel tijd herkauwen wat je al hebt gezegd. Antwoord feitelijk, te brengen in wat nieuwe informatie, ga dan verder.
  • Open de QA met, "voordat ik dicht, zijn er nog vragen". Dit zorgt voor een sterke nauwe en niet een presentatie die weg verwelkt met een slechte deelname van het publiek.
  • Als je een vraag, eerst de vraag herhalen aan het publiek, zodat iedereen het kan horen, ga dan naar antwoorden.
  • Neem een paar seconden om een duidelijk antwoord te formuleren alvorens te antwoorden op een vraag. Niet te doen kan leiden tot zwerven of vage antwoorden die niet goed nadenken over je als spreker.
 13. 13
  Verlaat het podium. Bedankt iedereen voor hun aandacht, vertel hen de presentatie is in gedrukte vorm beschikbaar. Als je beschikbaar voor persoonlijk advies zal zijn, zorg ervoor dat je dat noemen. Heb veel tijd doorbrengen in de afrit, je klaar bent - verlaten genadig.

Kleine groepsevenementen

De voorgaande stappen zijn vooral gericht op meer formele presentaties. In een minder formele setting, rekening met het volgende:

 • Onthoud volwassenen zijn zelf-gericht. Je bent een facilitator en niet een lagere school leraar.
 • Vraag uw publiek om hun ervaringen te delen met de groep; volwassenen nodig om verbinding te leren om hun kennisbasis.
 • Help uw publiek ziet het belang van uw onderwerp voor hun werk. Volwassenen zijn doelgericht en zal een educatief programma dat is georganiseerd en heeft elementen duidelijk omschreven waarderen.
 • Vergeet niet om uw publiek respect te tonen. Ze brengen een schat aan ervaringskennis om uw presentatie en zal, indien toegestaan, rijkelijk bijdragen.
 • Controle van de cross-talk. In deze omgevingen kunt u de controle van de presentatie te verliezen als je niet handhaven van de focus van het publiek. Dit betekent niet dat de aanneming van Draconian-stijl dictatuur, maar zorg ervoor dat iedereen weet dat je de presentator en het onder controle houden van de andere deelnemers.

Tips

 • Kleden voor het evenement. Plannen wat je zult dragen en leg het de avond tevoren. Is het formele kleding, business casual, jeans en t-shirt? Wat je draagt ​​mede afhankelijk van de doelgroep en voor een deel op het materiaal. Wat je ook draagt, zorg ervoor dat het is schoon en ziet er mooi aan jou. Kleding die te strak of te los voor uw lichaamsvorm zal het publiek af te leiden van uw presentatie. Je wilt dat ze zich te concentreren op het materiaal - niet hoe je het bekijkt. Vermijd kleding met afleidende ontwerpen, zoals luisteraars kunnen gaan op meer 'mentale vakantie' en mist belangrijke aspecten van de presentatie.
 • Vertrouwen! Het is de magische charme die maakt anderen willen luisteren. Als u de stappen die tot nu toe hebt gevolgd, zal alles wel goed met niets aan de hand. Dus kijk recht naar uw publiek leden, spreek duidelijk en houden het tempo van de presentatie.
 • Lopen als je praat. Bewegen een beetje, maar niet zo veel als te storend. Je bewegingen en lichaamstaal kan oproepen belang, versterken de emoties van je verhalen en accentueren een verandering van tempo of onderwerp.
 • Bereid handouts. U wilt gedrukte exemplaren van de dia's, en misschien notities, ter beschikking aan het publiek worden... na de presentatie voorbij is. U kunt deze gebruiken als back-up bij de hand in het geval de technologie die u gebruikt mislukt. Als de projector uit gaat, kunt u snel verspreiden het gedrukte materiaal.
 • Als je struikelt, herstellen en verder gaan. Blijf niet stilstaan ​​bij dat. Het is perfect OK om jezelf te corrigeren, maar niet gericht op het. Probeer niet om te zetten in een grap - alleen goed voor de fout (indien nodig) en ga verder alsof het niet gebeurd is. Focus op het heden en de toekomst - niet het verleden.
 • Je zou kunnen beginnen met een humoristische anekdote. Als u dit doet, worden zeer ervoor dat je dit proberen op je jurk repetitie groep en aandacht besteden aan hun feedback. Dit werkt vaak aan het publiek te krijgen, en je, ontspannen. Maar als je bom op de grap, het zal de tijd nemen om te herstellen.
 • Indien van toepassing, te eren sommige aanwezigen bij naam. Cite de individuele leden van het publiek bij naam als positieve voorbeelden van de punten die u maakt. Interview de meeting planner ruim van tevoren, het delen van uw belangrijkste punten en het verzamelen van voorbeelden dat mensen in de geplande publiek te betrekken. Als u dit doet, zorg ervoor dat u correct uitspreken van de namen.
 • Als het publiek zal zien meerdere presentaties in een sessie, concentreren op wat je publiek zou moeten herinneren de meeste van uw presentatie.
 • Op kogel dia's, het opzetten van de glijbaan te beginnen leeg en kogels een toe te voegen door een pas na een muisklik. Dim (grijs) de vorige kogels die je al hebt gedekt, zodat alleen de nieuwe kogel is gemarkeerd. Het hebben van een glijbaan vol kogel items in de voorkant van het publiek is een uitnodiging voor hen om verder te lezen of afleiden door het herlezen van oud materiaal, in plaats van naar u te luisteren. Door het dimmen van de vorige kogels, ze zijn nog steeds leesbaar moet iemand (of u!) Nodig hebt om terug te verwijzen, maar ze zijn ook "op de achtergrond" genoeg om de aandacht te richten op de huidige kogel.

Waarschuwingen

 • Niet uitdelen van de presentatie op voorhand. Dit is een zeer, zeer voorkomende fout. Als je dat doet, zal het publiek leest en niet kijken. U zult hun aandacht verliezen en het effect zal worden gegaan.
 • Strikt vermijden "pauze" woorden. "Um" of "Like" zijn dingen die je moet vermijden. Een pauze is beter dan een ongepaste conjunctieve. Bij juist gebruik, pauzes kunnen zeer effectief zijn. Winston Churchill was verondersteld om beroemd te zijn voor dramatisch pauzeren tijdens toespraken, dan eruit te flappen wat hij hoe dan ook zou hebben gezegd, waardoor het publiek een indruk dat de zinsnede net was bij hem opgekomen.