Wkonl

Hoe het opzetten van een eenvoudige microfoon geluidssysteem

Leren hoe het opzetten van een kleine enkele microfoon, twee luidsprekers geluidsweergave systeem voor de beste algehele dekking en om feedback te houden op een minimum

Stappen

Hoe het opzetten van een eenvoudige microfoon geluidssysteem. Installeer de twee luidsprekers, een aan elke kant van de voorkant van uw doelgroep.
Hoe het opzetten van een eenvoudige microfoon geluidssysteem. Installeer de twee luidsprekers, een aan elke kant van de voorkant van uw doelgroep.
 1. 1
  Installeer de twee luidsprekers, een aan elke kant van de voorkant van uw doelgroep. Richt de luidsprekers, zodat de linker luidspreker heeft betrekking op de linkerkant van het publiek en de rechterkant spreker behandelt de rechterkant van het publiek. Dit is voor mono gebruik. Als je stereo kiest, moet u twee geluidsbronnen zoals een linker en rechter kanaal van de muziek. Een microfoon moet altijd worden aangesloten op mono.
 2. 2
  Plaats uw enkel cardioïde microfoon op de stand waar u van plan bent om de spreker te plaatsen, maar nooit in de voorkant van de luidsprekers. Wanneer u de microfoon voor de luidsprekers, zijn uw kansen op het produceren van feedback (dat piepende geluid) sterk verbeterd. Een microfoon achter het geluidssysteem heeft een veel betere kans van afwijzing feedback. De USB microfoon is een andere naam voor een directionele microfoon. Haar pick-up patroon is gericht weg van de achterkant van de microfoon en helpt bij het verminderen feedback ook. Een ander type microfoon zou zijn een omni die een pickup patroon dat is dicht bij gelijk aan de voorkant en aan de achterkant van de microfoon heeft. Niet een goede microfoon voor het voorkomen van feedback in uw systeem.
 3. 3
  Sluit de microfoon aan op uw mengpaneel / voorversterker op de ingang een. Je hebt misschien een "lijn" of schakelaar "mic" boven de volumeknop of de schuifregelaar. Gebruik de "mic" positie. De "lijn"-stand wordt gewoonlijk gebruikt voor muziekbronnen, zoals een cd of cassette-speler. Als je een gain knop, ook wel stuwing) boven de schuifregelaar of de volume knop, instellen op de helft weg voor nu. Het is een goed uitgangspunt om voldoende signaal toe in deze input en je moet houden van "overbelasting" van de input van te veel signaal. (Sommige united zal een rood knipperlicht hebben als signaal is overbelast)
 4. 4
  Sluit de voorversterker / mixer mono output naar de mono-ingang van uw versterker. Als er geen mono-ingang van uw versterker, kunt u het linker kanaal van de versterker te gebruiken om beide luidsprekers (ervan uitgaande dat je genoeg kracht in de versterker) of "Y" de linker en rechter ingangen rijden naar de versterker. Dit betekent dat de mono uit de voorversterker is "Y" verbonden met zowel links als rechts versterker ingangen. Stel de versterker volumeknoppen op het minimum tot we een goed niveau uit je voorversterker.
 5. 5
  Verbind de uitgangen van uw versterker naar de luidsprekers links en rechts. Houd kabels netjes en vastgeplakt. Ze zijn gemakkelijk te reis op en letsel veroorzaken aan iemand.
 6. 6
  Nu dat u al bent aangesloten, kunt u niveaus instellen. Neem de microfoon en praat normaal in. Let op de meter op de voorversterker als u de schuifknop (of volume knop) langzaam te verhogen. Heb je master control ingesteld op 3/4 of "7" als een goede plek om te beginnen. Til de ingang een controle totdat u de maximaal toegestane instelling op uw meter te bereiken. dit zou zijn "0" op een naald meter (VU-meter) of naar het gele licht op een LED meter. Als je in het rood, verlaag je gain instelling op de "input gain" knop. Uw ideale setting zou moeten zijn met uw inbreng een schuif of draaiknop op 3/4 of "7" voor de juiste mengpaneel werking. Laat nooit uw inbreng weg naar beneden laag en je master heel hoog. Dit zal alleen overbelasting van uw console en geven u vervormd geluid. Uw meter moet "Peak" op 1 of 2 of net toen de eerste rode LED brandt. Als je hoger gaat, je vraagt ​​om vervorming of die 'fuzzy' geluid in de luidsprekers.
 7. 7
  Wanneer u uw juiste instellingen op de voorversterker hebt, langzaam draai je versterker volumeregelaars tot een goed luisteren volume wordt bereikt. Als uw microfoon gaat in feedback, het volume verlagen of verplaats de microfoon verder van de luidsprekers.

Tips

 • Plaats uw microfoon nooit in de voorkant van de luidspreker lijn.
 • Plaats iemand in het publiek luistergebied als uw mixer is backstage. Krijgen een advies van hen als je niet kunt horen wat het publiek hoort. Beter nog, zet de mixer in het publiek gebied om te horen wat ze horen.
 • Gebruik altijd een cardioïde microfoon voor eenvoudige spraaktoepassingen.
 • Altijd bind je kabels naar beneden om schade aan anderen te voorkomen.

Waarschuwingen

 • Werken niet in het rood. Het is geen goede praktijk. En het invloed op uw algehele geluidskwaliteit.
 • Controleer altijd of de versterker volume helemaal naar beneden voor het toevoegen / wijzigen / verwijderen van kabels, of in / uitschakelen van de mixer pre-amp.
 • Power Amplifier gaat aan laatste en gaat uit eerste vorige>.

Dingen die je nodig hebt

 • USB microfoon
 • twee luidsprekers op stands
 • een sound mixing board (voorversterker)
 • versterker
 • interconnectie kabel
 • tape (om de snoeren te houden voor de veiligheid.