Wkonl

Hoe je als Shakespeare spreken

Shakespeare Engels lijkt erg mysterieus en moeilijk te begrijpen. In de kern is het echter nog steeds Engels. Niet alleen dat, maar het klinkt opmerkelijk intelligent. Het is dus logisch dat je leert hoe het te spreken. Gelukkig, dit is verrassend eenvoudig!

Stappen

Hoe je als Shakespeare spreken. Lees een toneelstuk van Shakespeare in het origineel als je kunt.
Hoe je als Shakespeare spreken. Lees een toneelstuk van Shakespeare in het origineel als je kunt.
 1. 1
  Lees een toneelstuk van Shakespeare in het origineel als je kunt. Gehucht, Dream A Midsummer Night's, Othello en Romeo en Julia zijn goede kandidaten. Dit geeft je een idee van hoe de taal wordt gebruikt geven en ook het verhogen van uw woordenschat met oudere vormen en het gebruik van woorden.
 2. 2
  Vervang de vragen van het formulier "kan ik?" met zinnen als "Ik weet smeek u" of "ik prithee". Deze archaïsche vorm klinkt bijzonder Elizabethaanse, en heeft het voordeel dat ze meer beleefd.
 3. 3
  Werk aan groeten. In de moderne tijd, zijn we tevreden met "Hallo" of "Hoe gaat het". Om dit geluid meer Shakespeare te maken, kan een eenvoudige vorm zijn "Good groeten, mijn heer / mevrouw 'als je echt wilt weten hoe de ander doet of,, probeer dan' Hoe nu, [naam]? '. Voel je vrij om clausules toe te voegen aan de vorm van 'en kan je goed zijn ". U kunt antwoorden met "Ook aan u", herinneren om te verwijzen naar "mijn heer" of "my lady" Een meer beleefd en bloemrijke reactie zou kunnen zijn "Al Gods groeten op u".
 4. 4
  Werk aan je afscheid. Afscheid kan veel worden verbeterd van moderne "Bye!". Een zeer eenvoudige, no-denken-gewenste aanpak zou kunnen zijn "goed Vaarwel", maar dit kan verder verbeterd worden door te kijken naar hoe het gesprek beëindigd. Hebt u afscheid te nemen van iemand voor een lange tijd? "Vaarwel in uw reizen, en kunnen door het lot we elkaar weer ontmoeten." Op dezelfde manier wijzigen van uw afscheid aan de situatie te passen.
 5. 5
  Voeg in meer-of-minder overbodige bijwoorden zoals "nederig" - Ze maken uw toespraak meer bloemrijke, dat is het belangrijkste effect.
 6. 6
  Verkorten "het" gewoon "'t". Bijvoorbeeld, "was het" wordt "" het was "," doe het "wordt" do't "
 7. 7
  Meester vormen van "thou" - Gebruik "thy" voor bezitterig ("uwe" vóór klinkers of de letter H), en "u" voor een object.
 8. 8
  Duidelijk aftekenen adviezen met "methinks" en "voorwaar".
 9. 9
  Verfijn uw vloeken. Vervang "damned" met "vervloekt". Andere adjectieven kan worden vervangen door "verraderlijke", "lecherous" of "stelen". U kunt ook verwijzen naar die van nederige afkomst of degene die dienaar-achtige als "schurkachtig"
 10. 10
  Vrij gebruik van de volgende woorden: "Anon", "Als je wil", "Door uw verlof", "drinkgelag", "berispen", "Cutpurse", "E" en "," E "eh", "Foei", "Grammercy ',' Maid of Maiden", "Marry!", "Mayhap", "Nieuwe dag", "N" eh "," Nonpariel "," Oft "," In Faith "," Perchance "," Poppet ", "Bid pardon me", "Bid vertellen", "Privy", "Stay", "S" wonden "," Tosspot "," Voorwaar "," Wench "," Waarom "," Yonder "
 11. 11
  Repareren van je werkwoorden: Voeg "-st" naar enkelvoud tweede persoon werkwoorden en "-ste" / "-eth" om enkelvoud third-person werkwoorden. Bijvoorbeeld, "How dost u" en "How doth hij"
 12. 12
  Gebruik "moet". Het kan worden gebruikt om verplichtingen drukken, en ook in de eerste persoon. Vergeet niet dat bij gebruik in combinatie met "u" of "jij", "zal" wordt "verwelken" en "moet" "gij"
 13. 13
  Als u nodig hebt om te breken met iemand, neem een paar tips van gehucht (act 3, scène 1, 114-121).

Tips

 • Rijm is onnodig en maakt het vaak moeilijk om goed te spreken. Bovendien is het vaak dom en vernietigt het effect van klinkende slim. Alleen rijm als je zeker weet dat het smaakvol.
 • U kunt verder te verbeteren door te spreken in jambische pentameter, maar dit is uiterst moeilijk om de manchet af te doen zonder de praktijk.

Waarschuwingen

 • Spreken als Shakespeare zal veelvuldig verwijzingen naar God verlangen. Je hoeft niet te geloven in de christelijke God, of in een, om dergelijke stijlfiguren gebruiken.