Wkonl

Hoe je overtuigend

Persuasive spreken zinvol is. Als je het beheerst, zal je in staat zijn om mensen van uw positie te overtuigen of mensen te motiveren om dingen die ze nooit gedacht had te doen en denken. Hier zijn enkele stappen om de kunst van het overtuigen.

Stappen

Hoe je overtuigend. Richten ons altijd op het eindresultaat.
Hoe je overtuigend. Richten ons altijd op het eindresultaat.
 1. 1
  Richten ons altijd op het eindresultaat. Jouw doel is om iemand iets te denken of maak iemand iets te doen. Alles wat je doet moet de intentie van het bereiken van dat doel. Aristoteles merkte dat het gebruik van logica (logos) is misschien wel de slechtste manier om dit te bereiken. Wekken een sterke emotionele band met uw standpunt of angst en onheil op de tegengestelde standpunten (pathos) en koppelverkoop uw positie om diep gewortelde, algemeen-overtuigingen (ethos) is de sleutel tot succes.
  • Opmerking: Voorbeelden worden gegeven van Charles De Gaulle's toespraak in Algiers. Hij gaf deze toespraak tot een grote groep van Franse onderdanen die klaar zijn om de Algerijnen vechten tot de dood te houden gekoloniseerd waren, maar De Gaulle wist dat een revolutionaire oorlog was duur en meestal nutteloos. Dit wordt algemeen beschouwd als een van de beste overtuigende speeches van alle tijden.
 2. 2
  Betrekking hebben op uw doelgroep (of het nu een of velen). Begin uw toespraak door het vinden van gemeenschappelijke grond. Mensen hebben de neiging om andere mensen die vergelijkbaar zijn met hen, en mensen de neiging om mensen die ze willen vertrouwen willen.
  • Bijvoorbeeld: "Ik heb u begrepen dat ik weet wat er hier gebeurd is ik zie wat je wilde bereiken..."
 3. 3
  Kunstig geweven sporen van wat u wilt mensen van te overtuigen in de "sweet-talking" in stap 2 hierboven.
 4. 4
  Gebruik zware, pathos gedrenkte woorden als "goed", "kwaad", "vrijheid", "vrijheid", "rechts", "verkeerde", enz.
  • Bijvoorbeeld: "Ik zie de weg die u in Algerije heeft geopend is een van vernieuwing en broederschap."
 5. 5
  Doen alsof ze ingaan op wat je eerder zei. U moet herhalen wat je zei voor het publiek om het te onthouden, maar zeggen dat het anders en houd uw taal vaag.
  • "Ik zeg vernieuwing in elk opzicht. En ik zeg broederschap omdat u de prachtige schouwspel van mannen die, van het ene uiteinde van het spectrum naar de andere, ongeacht hun gemeenschap, gemeente met dezelfde ijver en elkaar een hand geven.
 6. 6
  Zet woorden in de mond van uw publiek. Zodra ze zijn gehypnotiseerd door je lieve woorden en gewekt door je passie, is het gemakkelijk om uw ideeën te planten in hun hersenen, maar doe het subtiel en doe het goed.
  • "Nooit meer hier en nooit meer dan deze avond, heb ik begrepen hoe goed, hoe groot, hoe vrijgevig is Frankrijk." Let op: Na deze woorden van de menigte juichte krachtig, ook al voordat de toespraak niet een persoon was er het idee van Algerijnse beschouwd onafhankelijkheid.
 7. 7
  Stollen uw woorden door de bevestiging van uw publiek meest diepgewortelde overtuigingen. Gebruik veel pathos.
  • "Vive la republique! Vive la France!"
 8. 8
  Blijf ontspannen te allen tijde. Zelfs als je schreeuwen, moet je verschijnen samengesteld.
 9. 9
  Profiteer van de zes wapens van beïnvloeding: gezag, consistentie, wederkerigheid, sympathie, schaarste en sociaal bewijs.
 10. 10
  Er niet uit als je probeert hen te overtuigen. In feite, is het het beste als je gewoon lijken alsof je die belangstelling in iets, hoewel, is dat afhankelijk van hoe formeel de discussie is.
 11. 11
  Praten in een interessante stem, je hoeft niet wilt dat uw publiek vervelen naar u te luisteren.
 12. 12
  Als het een niet, accepteer het. Niemand houdt van een zeurpiet, zullen ze je meer respect als je beleefd om ze te zijn en begrijpen dat 'nee betekent nee'. Wie weet, misschien zal het u helpen in de toekomst.
 13. 13
  Als het een ja, niet al te eigenwijs. Als ze zien dat je pronken in ieder geval over, kunnen zij willen hun overeenkomst opnieuw te tekenen, sommige mensen niet willen werken met mensen die erg eigenwijs.

Tips

 • Het is ironisch, maar de mensen hebben meer kans om met je eens als je zegt "Biden is een idioot 'dan wanneer je zegt" Ik denk dat Biden is een idioot "of" het is duidelijk dat Biden is een idioot. "
 • Hier is een voorbeeld van goede overtuigend spreken:
  • U: Ik heb je niet gezien kerels in een lange tijd. Ik ben blij dat we komen om te hangen als dit.
  • Vriend 1: Yeah.
  • Vriend 2: Zeker.
  • U: Ik heb zo hard gewerkt deze week, heb ik geen tijd gehad om alle plezier te hebben bij allen. Als een zaak van de feiten, heb ik niet een film in eeuwen gezien.
  • Vriend 1: Welke film gaan we zien?
  • U: Ik heb niet echt schelen. Ik hoorde de Departed kreeg echt goede recensies wel. Wat hebben jullie willen zien?
  • Vriend 2: kan me niet schelen ook. Klinkt goed.
  • Vriend 1: Ja, dat goed klinkt voor mij ook.
  • Merk op hoe je een band met je vrienden opgericht, subtiel hen voelen medelijden voor u en vervolgens uitgedrukt een universele waarheid. Dit is de beste manier om mensen van uw positie te overtuigen. Het belangrijkste is dat je nooit expliciet gezegd dat je wilde de Departed zien. Het is impliciet. Jouw mening is niet op hen gedwongen met de verwachting dat ze moeten inspelen op uw wensen.
 • Zodra iemand heeft gemaakt van hun geest, zult u niet in staat zijn om hen te overtuigen. Gelukkig zijn de meeste mensen hun gedachten op het laatste moment. U kunt het beste met een persoon die is samengesteld uit zijn / haar geest is om te overtuigen vrienden van die persoon, zodat hoewel die persoon niet met je eens, zal hij / zij bang zijn om die mening sterk te uiten.
 • Als algemene regel geldt, als je verbaal wordt aangevallen, erkennen de aanval en de show van uw kalme toon die u vertrouwd bent met het. Niet reageren op een aanval, omdat het zal mensen denken dat er enige waarheid aan het. Het beste antwoord is om te zeggen iets humoristisch. Je zult jezelf te positioneren als luchtige en makkelijk om mee om te gaan en maak je aanvaller lijkt boos, serieuze en zelfingenomen.
 • Houd uw taal poëtisch. Het is niet wat je zegt, het is hoe je het zegt.
 • Laat je niet mensen weten dat je een oordeel. Overtuig hen dat je het blootleggen van een universele waarheid. Wie kan daar niet mee eens?
 • Empathie is de sleutel tot alle vormen van overreding. Zeg iets en beoordelen hoe het publiek reageert. Als het een negatieve reactie, je zei iets verkeerd. Als het een positieve reactie, zei je iets goed. Besteden veel aandacht aan uw publiek, maar maak je geen zorgen. Zo simpel is het.
 • Als algemene regel geldt: zien, niet vertellen. Laat het publiek waarom je gelooft wat je gelooft en waarom ze moeten geloven. Niet vertellen wat je denkt en waarom ze het zouden geloven. Met andere woorden, insinueren, indirect spreken, glazuur over feiten en spreekt in vage termen.
 • Hier is een voorbeeld van slechte overtuigend spreken:
  • U: Alright guys dus welke film willen jullie zien?
  • Vriend 1: Ik denk dat The Grudge 2 ziet er goed uit.
  • Vriend 2: Ja, dat klinkt goed.
  • U: Oh, ja, ik denk dat is goed. Ik denk dat de Departed zal wel beter zijn.
  • Deze persoon deed alles verkeerd. De eerste fout was om mensen naar hun mening te vragen. Niet alleen heb je ze een kans om hun gedachten en drukken het mondeling geven, je jezelf in een positie om hen, die mensen haten direct tegenspreken.
 • Het is moeilijk te geloven, maar mensen zullen beter reageren als je zegt: "Kan ik geknipt voor u omdat ik nodig om ergens te zijn?" dan wanneer je zegt: "Kan ik geknipt voor u, want ik ben te laat voor een vergadering en ik ben in een enorme haast?" Als je de lucht uit je persoonlijke problemen of adviezen over hen, zullen ze het als 'mijn leven is belangrijker dan de jouwe en mijn meningen zijn meer dan de jouwe waard. "
 • Blijf weg van statistieken. De meer feiten en cijfers die u gebruikt, hoe meer je zal vervelen mensen en hoe waarschijnlijker het is dat ze zullen niet met je eens.
 • Niet te veel uitweiden. U zult intelligentie van het publiek beledigen en ze zullen je kwalijk nemen.

Waarschuwingen

 • Het kan nog beter zijn, om uw toespraak te passen aan het soort mensen die je wilt overtuigen, is het logisch dat verschillende mensen verschillende voorkeuren hebben, dus als je wilt een groep van wetenschap fans te overtuigen je zou willen gooien in een moeilijke woord, maar zorg ervoor dat je het goed begrijpt, terwijl wanneer het proberen om een ​​groep boeren te overtuigen het tegenovergestelde waar te zijn. Als algemene regel, probeer dan in dezelfde termen te spreken en te uiten dezelfde soort gedachten dat het publiek zou, of zou kunnen komen met, zodat u zeker weet dat ze zullen begrijpen en geloof je.
 • Probeer niet te opdringerig, als je opdringerig lijken, misschien willen ze het niet eens, omdat ze voelt dat je ze stikken. Het is het beste om te proberen om iemand die je bent vriendelijk met overtuigen.
 • Wanneer u in de voorkant van de meeste mensen, vooral rechters spreken, zullen ze worden evalueren van uw vocabulaire. Dus het kan eigenlijk verstandig zijn om hier en daar gooien in een moeilijke woord, maar niet te veel als ze kunnen denken dat je een thesaurus gebruikt.