Wkonl

Hoe je woorden uit te spreken duidelijk met een lisp

Heb je een lisp die hangt aan je elk woord? Bent u ziek van mensen fronsen en zeggen: "Pardon?" of "Wat?" na elke zin die je zegt? Als dat zo is, dan zijn hier een paar tips om te helpen.

Stappen

Hoe je woorden uit te spreken duidelijk met een lisp. Bepalen wat de oorzaak is van uw lisp.
Hoe je woorden uit te spreken duidelijk met een lisp. Bepalen wat de oorzaak is van uw lisp.
 1. 1
  Bepalen wat de oorzaak is van uw lisp. Het kan zijn omdat je het dragen van beugels, of om een ​​andere reden helemaal.

Brace toegebrachte lispelt

 1. 1
  Wacht tot je je beugel verwijderd. Hopelijk zal het niet lang duren voordat je ontdoen van hen en u in staat om duidelijker weer te spreken bent. Wanneer je je beugel te verwijderen voor de laatste keer, ga naar de volgende stap.
 2. 2
  Probeer het spreken zoals je deed voordat je had je beugel zetten, zo veel als je kunt - dit Weet dus dat als je nog steeds het lisp uit niet wordt gebruikt om normaal te spreken, zul je wennen aan de vrijheid van mond weer.
 3. 3
  Probeer spreekt heel langzaam en duidelijk naar de spiegel. Beweeg je mond veel en overdrijven uw woorden. Dan, wanneer je woorden kunt zeggen zonder dat de gevreesde "ssshhpppp" ruis, probeer sneller te spreken.

Problemen met bepaalde geluiden

 1. 1
  Oefen spreken de klanken je problemen hebt met (s, t, d, j, z, c, r en n zijn meestal de bozen) tot u goed te krijgen hen. Als je niet van dit idee, kan je altijd proberen te vermijden woorden die brengen uw lisp - hoewel dit zal je woordenschat te beperken.

Tips

 • Vergeet niet dat terwijl je zou je lisp hebben, andere mensen zullen iets anders te schamen en ze zouden weten hoe je je voelt te hebben. Dat wil niet zeggen dat je moet schamen door uw lisp! Zeg het luid en trots!
 • Soms is een lisp kan niet volledig worden uitgewist. Het is niet jouw schuld en het nooit zal zijn, dus niet te lang bij stilstaan.
 • Wees voorzichtig spreken Duits. Hoewel het vreemd klinkt, Duits heeft wel veel 'sss', 'd' en 't' geluiden, vaak in combinatie met elkaar. Als u grote moeite met het uitspreken van deze letters, dan moet u het feit dat je misschien niet in staat zijn om Duits zo duidelijk als je anders kon spreken accepteren. Laat dit niet je tegenhouden. U kunt bijna alles wat je je geest te doen.
 • Laat niemand maken plezier van uw lisp - het is een deel van jou dat soms kan je niet veranderen. Als die persoon niet goed met dat, dan zijn ze niet een heel goed persoon om mee te praten of met. Hoe zouden ze het leuk vinden?

Waarschuwingen

 • Als je wel een vervelende lisp en je ziek van mensen die vragen om jezelf te herhalen zijn, dan geef niet op en stoppen met praten. Spreek niet alleen uw lisp erger te maken door niet te oefenen en het is een triest leven als je niet communiceren met andere mensen.