Wkonl

Hoe je woordenschat te leren door het creëren van een monster

Als je leerlingen of kinderen leren woordenschat, waarom niet proberen het creëren van een monster voor de lol? Woordenschat lessen, vooral voor basiswoorden, kan saaie sleur worden als niet interessant gemaakt. Fun, participatieve lessen zal het gemakkelijker maken voor studenten om te leren en te onthouden nieuwe woorden. Omdat monsters zijn opgebouwd, kunnen zowel kinderen als volwassenen veel plezier uitvinden gekke functies voor hen te hebben.

Stappen

Hoe je woordenschat te leren door het creëren van een monster. Introduceren verschillende lichaamsdelen in de taal die u leert.
Hoe je woordenschat te leren door het creëren van een monster. Introduceren verschillende lichaamsdelen in de taal die u leert.
 1. 1
  Introduceren verschillende lichaamsdelen in de taal die u leert. Monsters kunnen de gebruikelijke lichaamsdelen die mensen hebben, als gezichten, voeten, armen, oren, handen en hoofden. Ze kunnen ook hebben dieren lichaamsdelen zoals antennes, hoektanden, staarten, vleugels, en bont. Vooral als je werkt met kinderen, vergeet niet de leuke onderdelen, zoals buik knoppen en wimpers.
 2. 2
  Praat over verschillende kleuren. Lichaamsdelen op fantasievolle monsters kan komen in allerlei verschillende kleuren.
 3. 3
  Bespreek wat monsters dragen. Sommige monsters hebben vreselijk gevoel voor mode.
 4. 4
  Meng in een andere bijvoeglijke naamwoorden. Delen monster zou kunnen zijn eng of grappig, scherp of rond, krullend of steil, groot of klein. Wees creatief en denk aan een verscheidenheid van verschillende adjectieven. Brainstorm bijvoeglijke naamwoorden samen met de klas.
 5. 5
  Voorzetsels toevoegen als de klas is klaar voor hen. Heeft het monster hebben blauwe vacht op haar dikke buik? Heeft het scherpe tanden in zijn mond? Wat heeft zij in haar zakken of achter de hand?
 6. 6
  Geef studenten papier en kleurpotloden of kleurpotloden en plezier maken monsters van alle soorten.
 7. 7
  Laat ze het etiket van de bepalende kenmerken van de monsters. Om de beurt presenteren de monsters aan de klas.
 8. 8
  Draai de activiteit rond. Heeft iedereen opschrijven de beschrijving van een monster in woorden, dan handel beschrijvingen en trekken van iemand anders monster. Of, hebben studenten team vormen en te beschrijven (maar niet tonen) een monster zij trokken. Zien welk team hun monsters het meest nauwkeurig kan beschrijven aan elkaar.

Tips

 • Laat de monsters niet te maken te eng-het punt is om te onderwijzen, niet schrikken.
 • Niet leerjaar te zwaar op kunst als het punt is om creatief te zijn en te leren wat woordenschat.
 • Onder meer nummers. Heeft het monster hebben vijf ogen of tien armen?
 • Maak een modulair monster. Maak verschillende monster delen van kleurrijke papier of vilt. Leerlingen kunnen terecht bij het bestuur, clip of tape op een meer been, en zeggen: "Nu het monster heeft zes poten" en ga zo maar door. Dit werkt vooral goed voor de klas deel van de discussie.
 • Om de les te breiden, praten over gewoonten van het monster. Wat betekent het eten? Wat betekent het voor de lol doen? Heeft het zin om te dansen met andere monsters of gewoon jagen ze af?
 • Als u wilt, een stem voor de beste monster, de engste monster, of de gekste monster.
 • Pronk met uw monsters. Hang ze rond de klas.
 • Veel plezier!
 • Deze activiteit kan worden uitgebreid tot andere onderwerpen. Bijvoorbeeld, zou een woordenschat tijd met gekke auto's de delen van een auto (motorkap, kofferbak, banden / velgen, spatborden), waar een auto rijdt (parkeerplaats, garage, weg), enz. Een vocabulaire tijd voor mode bespreken ontwerp zou niet alleen kleding, maar de delen van de kleding te bespreken (schoen = tong, de hiel, zool, boog), specialiteit kleurnuances (wintertaling, magenta, scharlaken), stoffen (suède, calico, fluweel), etc.