Wkonl

Hoe kan ik een baan te krijgen nadat je hebt ontslagen

Uiteraard krijgen van ontslagen is geen ideale situatie om ooit te vertoeven Allemaal hetzelfde, het is zeker een situatie die kan worden behandeld strategisch zodat u weer aan het werk weer snel, met een minimum van ongemak.

Stappen

Hoe kan ik een baan te krijgen nadat je hebt ontslagen. Bedenk welke branche je wilt werken in.
Hoe kan ik een baan te krijgen nadat je hebt ontslagen. Bedenk welke branche je wilt werken in.

Beslissen wat er verder gebeurt

 1. 1
  Accepteren wat je is overkomen. Het is een stuk moeilijker om vooruit onbelast bewegen door het verleden jetsam als je niet hebt gewerkt het door. Of je was in fout als de reden voor het ontslag, moet je klaar om verder te gaan en vind een positieve manier vooruit te zijn. Het is ook belangrijk om te hebben uitgewerkt eventuele problemen met betrekking tot onrechtmatige beëindiging want dit kun je niet kan bewegen op.
  • Verlaat schaamte achter. Je moet niet te schamen ontslagen uit een baan in de meeste gevallen. Indien een werkgever moet vragen, en de reden was als onderdeel van "lay-offs", verklaren dat het een lay-off, zoals lay-offs zijn meestal financieel of strategisch gemotiveerd, en zijn minder een probleem van de prestaties van werknemers.
  • Begrijpen waarom je bent ontslagen. Als anderen werden ook ontslagen moet je niet beschouwen het als een aanval op u persoonlijk, maar een 'lay-off ", dat is meer en vaker in de corporate wereld van vandaag.
  • Heb gegeneraliseerde redenen te veel aan het hart niet te nemen. Sommige bedrijven kunnen specifieke redenen richten op waarom ze ontsla je maar dat hun manier van het voeren ontslagen zou kunnen zijn.
  • Gebruik de lay-off situatie in uw voordeel. Als anderen werden ontslagen, gebruik dit als een manier om te verklaren dat het bedrijf was het ontslaan van werknemers voor bepaalde tijd en je laten gaan, samen met ___ andere mensen die week.
 2. 2
  Bedenk welke branche je wilt werken in. Dit is een zeer belangrijke stap als je niet per se hoeft te blijven in het veld die u altijd al geweest inch Doe wat onderzoek naar en kijk of u voldoet aan de eisen, of dat u kunt misschien wat tijd aan het bestuderen om uw bestaande kennis te overbruggen in het nieuwe veld te brengen.
 3. 3
  Accepteer het werk betrokken zijn bij het ​​vinden van een nieuwe baan. is als een baan in zijn eigen recht. U moet het onderzoek, de voorbereiding van uw CV (zie volgende stap), kijk voor vacatures, praat met mensen, beslissingen te nemen over wat wel en niet leiden tot winstgevende resultaten voor u. Verwachten om elke dag in een fatsoenlijke paar uur op het vinden van een nieuwe baan.
 4. 4
  Sparren-up. Het is waarschijnlijk dat het niet in de beste vorm die het zou kunnen zijn. Gezien de persoonlijke aard van cv's, het is een goed moment om na te denken over een kleine investering van middelen om een ​​professioneel repareren voor u, om ervoor te zorgen dat u zo hoog mogelijk en klaar om eruit te komen daar weer gepoetst hebben. Anders, als je echt zou liever uw eigen te maken, zet in een aantal goede inspanning en tijd in, en doe wat achtergrond onderzoek om middelen vrij te vinden op het maken van het zo effectief mogelijk te maken.
 5. 5
  Netwerk. Praat met de mensen die je kent uit te vinden wat banen beschikbaar zijn, of dat ze iets beschikbaar hebben. Vergeet niet om familie en vrienden netwerken niet. En kijken terug naar referenties - een aantal van deze mensen wellicht iets voor u beschikbaar te hebben.

Het toepassen

 1. 1
  Geen melding wordt gestookt in of in. Deze documenten moeten vrolijk en positief blijven in hun presentatie.
 2. 2
  Weglaten moeilijke uitleg over sollicitatieformulieren. Op uw aanvraag, schrijf "zou willen bespreken in persoon", of "job beëindigd", of "beëindigd", onder de reden vertrek.
 3. 3
  Weglaten dat die net kunnen toenemen twijfel zonder goede reden. Als je alleen met een baan voor een paar dagen / weken voor zijn ontslag, is er geen reden om nog lijst van het op uw aanvraag / hervatten. Beschouw het als een proefperiode in plaats van als een echte baan.

Het interview

 1. 1
  Wees voorbereid. Op dit punt, kan u gevraagd worden "Waarom was je ontslagen?" zodra duidelijk wordt uit het aanvraagformulier dat er iets speelt. Hebben een read door Joyce lain kennedy's suggereerde antwoorden als een manier om te beginnen met de voorbereiding van jezelf. En zijn bereid om niet arbeiden het punt; ".. Oefen van tevoren wat u zult zeggen Dan houden het kort, hou het eerlijk en in beweging houden", zegt Kennedy
 2. 2
  Wees eerlijk. Wanneer interviewers vertellen waarom je bent ontslagen, beginnen met het vertellen van de waarheid. Vertel de mensen wat er is gebeurd en wat je hebt geleerd van de ervaring.
  • U kunt de reden van uw opzegging te vermommen, maar niet bukken om liegen dat het gebeurde. Liegen om een ​​werkgever over uw reden vertrek kan resulteren in uw onmiddellijke beëindiging. De meeste niet opgeeft tussen ontslagen en ontslagen, maar ontslagen zijn meestal indicatief voor een zakelijke beslissing.
 3. 3
  Neem verantwoordelijkheid voor wat er is gebeurd. Het is ongelooflijk belangrijk dat je geen punt vingers op zoek naar andere mensen de schuld. Dat zal alleen maar raden naar uw potentiële werkgever dat je niet opstaan ​​en verantwoordelijkheid nemen en dat je roddels wraakzuchtig.
  • Niet slecht praten over je vorige werkgever, zelfs nadat u geweest bent ontslagen. Dit is vooral belangrijk wanneer het spreken aan toekomstige werkgevers en interviewers. Vertel hen hoe loyaal je was aan het bedrijf, hoe je had gehoopt met pensioen te gaan vanaf daar op een dag en hoe jammer het was om te worden ingekrompen.
  • Vertel hen hoe geweldig iedereen was. Zelfs als je gewoon ontslagen, een gloeiende recensie van het oude bedrijf maakt je lijkt minder bedreigend.
 4. 4
  Houd uw antwoord over het afvuren kwestiememorandum. Begin niet met wandelen en vertellen een lang verhaal waar je kon verder in de problemen door het maken van je defensieve kijken.

Gebruikmakend van referenties

 1. 1
  Gebruik je om je te verdedigen. Als je een aantal voormalige collega's of het management-niveau medewerkers die een verwijzing van uw vertrek kunt geven en positief uitleggen kan vinden, zul je een stap dichter bij je zoektocht naar werk te zijn.
 2. 2
  Vergeet niet dat niet alle werkgevers hebben de tijd of zin om referenties te controleren, dus houd dat in gedachten. Als de taak die u werd ontslagen uit is verder naar beneden op je cv, is er een goede kans dat de werkgever is niet van plan om moeite te controleren, dus het toelaten om te worden ontslagen van die baan is niet altijd in uw belang.
 3. 3
  Wees ervan bewust dat de meeste verwijzing oproepen naar uw voormalige werkgever gewoon zeggen dat je er werkte van (datum van de werkgelegenheid). In een aantal rechtsgebieden, kunnen werkgevers worden vervolgd als zij specifieke vragen over uw dienstverband onthullen.

Injecteren van realisme in uw nieuwe baan jagen

 1. 1
  Wees voorbereid op verliezen op een aantal vacatures. De realiteit is dat sommige potentiële werkgevers schrikken dan ook van u wanneer ze erachter komen dat je bent ontslagen en de reden erachter. In sommige gevallen, zou u niet in staat zijn om dit te voorkomen als de werkgever niet over een open geest, of als de reden dat je ontslagen was zeer ernstig.

Tips

 • Vergeet niet dat de ernst van de reden dat je bent ontslagen dingen moeilijker kunnen maken. Het is veel makkelijker een paar late of gemiste dagen van het werk weg te redeneren dan het is om te rationaliseren stelen duizenden dollars van merchandise.
 • Vergeet niet dat ontslagen, ontslagen, afslankingen en herstructureringen van bedrijven komen vaker voor in de hedendaagse zakelijke werkplek. Afhankelijk van uw branche deze veranderingen kunnen zeer vaak voor en volledig over het hoofd gezien in het inhuren van beslissingen. Aan tegenwoordig ontslagen niet dragen dezelfde negatieve stigma kan het 20-30 jaar geleden hebben gedaan.
 • Als je kunt, laat de job van je cv. Als u werkte daar minder dan drie maanden, is het veel makkelijker te krijgen werkloos te zijn in die tijd dan om te proberen een vuren uit te leggen in een positie dat was een slechte match voor u. Natuurlijk moet je niet bevatten iets positiefs uit deze eerdere werk ook niet. Ontslagen heeft een enorme negatieve connotatie en het voorkomen ervan, als dat al mogelijk is, is het beste.
 • Denk aan de kwestie van privacy. Bezien vanuit dit perspectief zou kunnen worden gedacht dat het niet iemand anders zaken waarom je links een vorige baan. Zo wordt een potentiële werkgever zal moeten u op uw interview vaardigheden, je CV en je sterke referenties te evalueren. Nogmaals, het probleem met deze opvatting is dat de meeste werkgevers denken dat het hun bedrijf, voor gezonde zakelijke redenen van willen er zeker van zijn dat ze krijgen iemand van goede kwaliteit en die betrouwbaar is.
 • Er is een school van denken die suggereert dat het beter is om niet te laten aan heeft ontslagen. In dit geval, zou je nodig hebt om gebruik te zeggen dat je van links naar consulting doen, het bedrijf afgeslankt, enz., maar vermijd het gebruik van het woord "ontslagen". De theorie hierachter is dat het brengt je in een zeer zwak licht en geschikt voor degenen die niet willen om een ​​tweede kans te geven door het inhuren van iemand die willens en wetens ontslagen. Het probleem met deze benadering is test je iets anders hebben gedaan in de tussentijd, dus je zou willen om deze lijn door te denken zorgvuldig. Het beter zicht is op gezet als positief een glans over de situatie mogelijk te maken.

Waarschuwingen

 • Waarschijnlijk is het ergste wat je kunt doen is liegen tijdens een interview bij het uitleggen waarom je ontslagen. Als u al ontslagen en worden dan gevangen in een leugen, dat maakt je een leugenaar die werd ontslagen, dus je hebt dan twee stakingen tegen je. Als je weer ontslagen, het is moeilijk uit te leggen dat je werd ontslagen voor het liegen over hoe je werd ontslagen - hoe kunnen ze je vertrouwen?
 • Des te meer voorzichtig als uw dorp of stad is klein en heeft een "dorp roddels" mentaliteit. Binnen dezelfde bedrijfstak, zullen mensen de neiging om te weten wat er is gebeurd, dus wees eerlijk!