Wkonl

Hoe maak je een beëdigde verklaring schrijven

Een beëdigde verklaring is een verklaring onder ede dat enkele feit of geheel van feiten, is trouw aan de beste van de kennis van de ondertekenaar van de verklaring, of de affiant. Beëdigde verklaringen worden vaak gebruikt om de overdracht van eigendom en bieden beëdigde verklaringen aan rechtbanken en andere overheidsinstellingen. Een beëdigde verklaring te schrijven, volg dan de onderstaande stappen:

Stappen

Hoe maak je een beëdigde verklaring schrijven. Bepaal de juiste titel en / of bijschrift voor de verklaring.
Hoe maak je een beëdigde verklaring schrijven. Bepaal de juiste titel en / of bijschrift voor de verklaring.

Het schrijven van een beëdigde verklaring

 1. 1
  Bepaal de juiste titel en / of bijschrift voor de verklaring. De titel moet de nam e van de affiant, bijvoorbeeld, "Affidavit van John Joe". Indien de verklaring zal worden voorgelegd aan een rechterlijke instantie in een specifiek geval moet de zaak bijschrift bij de bovenkant, en de titel onder dat omvatten. De zaak bijschrift in een rechtszaak kan worden gevonden op een van de processtukken die zijn gedeponeerd bij, of zal worden ingediend bij het Hof, en omvat de provincie en de staat, de namen van de partijen en het zaaknummer.
 2. 2
  Bepaal of geen persoonlijke informatie over de affiant moeten worden opgenomen. Bepaalde soorten verklaringen vereisen informatie over de affiant, anders dan dit of haar naam. Deze informatie kan bestaan ​​uit:
  • Het adres van de affiant. Indien het adres van de affiant is belangrijk om de gegevens die worden beschreven en gezworen moet worden opgenomen in de verklaring. Bijvoorbeeld, bij de ondertekening van een verklaring van de woonplaats voor het Bureau of Motor Vehicles ("BMV"), zodat uw kind zijn of haar rijbewijs kan verkrijgen, als inwoner van uw staat, bent u zweren dat hij of zij woont bij u binnen de staat. Daarom is uw adres is belangrijk om de feiten van de beëdigde verklaring en moet worden opgenomen.
  • De leeftijd of geboortedatum van de affiant. De leeftijd en / of geboortedatum van de affiant moet worden opgenomen in de verklaring als het om het onderwerp van de verklaring relevant is. Bijvoorbeeld, wanneer de omstandigheden vereisen dat de affiant een bepaalde leeftijd, zoals wanneer erven van een trust fund dat nodig hem of haar op de leeftijd van 25 tot de erfenis ontvangen hebben bereikt.
  • De bezetting van de affiant. De bezetting van de affiant moeten worden opgenomen wanneer de affiant is de ondertekening als een deskundige of een gekwalificeerd persoon. Bijvoorbeeld, een arts getuigen in een wanpraktijken geval als getuige-deskundige of een monteur certificeren van de kosten van reparaties aan een auto.
  • De immigratie-status van de affiant. Bij het verstrekken van een verklaring aan een immigratie petitie te ondersteunen, moet je eigen immigratie-status van de affiant omvatten.
  • De relatie van de affiant aan de rechtzoekende (s). De verhouding van de affiant een of meer partijen die een proces dienen te worden opgenomen wanneer de verklaring wordt gebruikt in verband met het pak.
 3. 3
  Schrijf een openingszin. De openingszin moet in de eerste persoon en moet aangeven dat het affiant is vloeken of bevestigen de informatie in de verklaring. Bijvoorbeeld: 'Ik, John Doe, zweren of bevestigen ". Als uw verklaring zal worden voorgelegd aan een Hof, zou de juiste terminologie te zijn, "Komt nu, John Doe, daartoe naar behoren gezworen, en zegt".
 4. 4
  Beschrijf de feiten waarop de affiant zal zweren. U kan zo veel of zo weinig feiten in een beëdigde verklaring als nodig. Bij de beschrijving van de feiten dient u:
  • Vermeld elk in een aparte paragraaf. Elke paragraaf van de verklaring moet ook een feit of een klein aantal feiten als men niet alleen kan worden verklaard.
  • Nummer van uw leden. Dit zal de leesbaarheid en de verwijzing in Court of andere documenten.
  • Beschrijf elk feit duidelijk en bondig, het verstrekken van namen, data, adressen en andere ondersteunende informatie als dat nodig is.
  • Verwijzing ondersteunende documenten, foto's, of andere tastbare document punten die kunnen worden bevestigd aan de verklaring, en bevestig ze. Bijvoorbeeld, als het beschrijven van een foto in de verklaring, staat dat een kopie van de foto wordt bevestigd en gemarkeerd als "vertonen A" dan schrijven "vertonen A" op een kopie van de foto en nieten om de ingevulde verklaring. Exposities kunnen worden letters of nummers, naar gelang uw voorkeur, en dient te worden geëtiketteerd volgens de volgorde waarin ze worden vermeld in de verklaring namelijk de eerste tentoonstelling vermeld moeten worden geëtiketteerd A of 1, het tweede B of 2, en zo verder.
 5. 5
  Maak een duidelijke verklaring dat de verklaring is een volledige weergave van de feiten waarop de affiant is vloeken. Dit is de lezer zorgen dat de verklaring geen gedeeltelijke verklaring en dat het bevat alle informatie de affiant heeft op het onderwerp. Het is gebruikelijk in de VS om een ​​verklaring van een affiant's met de zin, "Verdere affiant zegt niet" eindigen.
 6. 6
  Uitwerken van de eed die de affiant neemt. Een affiant in de Europa voert het algemeen een beëdigde verklaring "onder pijnen en straffen van meineed". Dit betekent dat de affiant kan worden onderworpen aan meineed kosten als hij of zij maakt een valse verklaring in de verklaring.
 7. 7
  Maak een handtekening blok. Zorg voor een ruimte voor de handtekening van de affiant's, met zijn of haar getypte of gedrukte naam hieronder, en een ruimte in de datum van ondertekening in te vullen.
 8. 8
  Onder andere een notaris handtekening blok. Een beëdigde verklaring moet door de affiant ten overstaan ​​van een notaris worden ondertekend en zijn de notarissen handtekening en stempel.

Tips

 • Zo kort als je kunt, terwijl ervoor te zorgen om alle relevante informatie bevatten.
 • Door het ondertekenen van de verklaring, is het onderwerp maken van een eed van eerlijkheid. Alle feiten in het document moet waar zijn. Als ze worden gevonden vals te zijn, kan de persoon die de verklaring zijn strafbaar en schuldig aan minachting van de rechtbank.
 • Affidavit formulieren zijn vaak verkrijgbaar bij een county gerechtsgebouw in het kantoor van het circuit griffie. Deze formulieren vereenvoudigen het proces duidelijk waarin alle nodige informatie. U kunt ook een voorbeeld verklaring online te vinden.
 • Zie voorbeeld van beëdigde verklaring van een advocaat in kort geding. http://www.filedropper.com/affidavitexample001_2