Wkonl

Hoe maak je een bijlage te schrijven

Net als de appendix in een menselijk lichaam, een bijlage in een boek is informatie niet strikt noodzakelijk is om het hoofdgedeelte van het schrijven. Het is een aanvulling of addendum. Het kan een referentie sectie voor de lezer, extra materie die tangentieel gerelateerd is, of een samenvatting van de ruwe gegevens of gegevens van de methode achter het werk bevatten.

Stappen

Hoe maak je een bijlage te schrijven. Bijlagen in andere werken beoordelen.
Hoe maak je een bijlage te schrijven. Bijlagen in andere werken beoordelen.
 1. 1
  Bijlagen in andere werken beoordelen. Vergelijk bijlagen over onderwerpen soortgelijke of aanverwante om uw het schrijven, of kijken naar bijlagen over andere onderwerpen helemaal. Let op wat soorten informatie die ze bevatten en hoe deze zich verhoudt (of niet helemaal betrekking hebben) om het belangrijkste werk. Zijn bepaalde inhoud gebruikelijke?
 2. 2
  Controleer uw opdracht. Als dit schrijven is vereist voor sommige reden, herinner jezelf eraan wat de reden is. Vraag wie het schrijven voor de begeleiding toegewezen.
 3. 3
  Reflecteren op je eigen doel voor het schrijven van deze appendix. Wat wil je zeggen dat je nog niet hebt gezegd?
 4. 4
  Denk aan je publiek. Wie zal de appendix lezen? Zullen deze toevoegen aan hun ervaring en inzicht in de belangrijkste werk? Zal het dienen als een nuttige referentie tijdens het lezen of het gebruik van uw schrijven?
 5. 5
  Krijg iemand elses advies. Beschrijf uw werk en de appendix je in gedachten hebt, en vraag of het zinvol is.
 6. 6
  Verzamel de informatie die u wilt in de bijlage te plaatsen.
 7. 7
  Evalueer de relevantie van de informatie. Als het staat centraal in het werk, beraden over de integratie het als een hoofdstuk. Als het te los, beschouwen het weglaten van het totaal. Echter, als het losjes gerelateerd is of zal goed referentiemateriaal of verdere lectuur voor de geïnteresseerde lezer te maken, onder andere het als een bijlage of bijlagen.
 8. 8
  Het organiseren van de informatie als u andere informatie zou doen. Gebruik tabellen, diagrammen of grafieken voor numerieke gegevens. Gebruik rubrieken, koppen en alinea's voor schriftelijke informatie.
 9. 9
  Als de informatie overspant meerdere ongelijksoortige onderwerpen, overwegen te splitsen in meerdere bijlagen. Het zal de verschillende vakken te verdelen en om dingen makkelijker te vinden.
 10. 10
  Schrijf de appendix. Dit is afhankelijk van de informatie die u nodig hebt in het. Als de appendix is ​​voor data, schrijf een kopje en voeg uw gegevenstabellen. Als het een paragraaf, schrijf de paragraaf veel als je een andere paragraaf zou doen.
  • De titel moet AANHANGSEL gevolgd door het nummer van de bijlage te lezen. Het moet gecentreerd en vet worden aan de top van de pagina.
  • Elke nieuwe bijlage moet worden op een aparte pagina met een nieuwe rubriek.
 11. 11
  Controleer en nagelezen de appendix voordat u deze in of publiceren.

Tips

 • Breng het lichaam van uw werk om een ​​stevige en definitieve conclusie, zelfs als je ook een bijlage. Ga er niet vanuit dat een lezer de appendix zullen lezen, noch dwingen een gedetailleerd lezen. Als u merkt dat u meer zeggen over uw belangrijkste onderwerp, zet het in een hoofdstuk, epiloog, nawoord, samenvatting, of sectie conclusie, in plaats daarvan.
 • Een bijlage is een extra, maar het hoeft niet een bijzaak. Ook al moet je het grootste deel van uw inspanning richten op het belangrijkste orgaan van het werk, hoef je niet naar de appendix te verlaten tot vorig of doe een overhaaste of slordig werk van het.