Wkonl

Hoe maak je een enquête

Heeft je leraar ooit u vragen om een ​​onderzoek uit te voeren? Als het antwoord ja is, lees dan verder! Dit artikel zal u precies laten zien hoe je dat kunt doen!

Stappen

Hoe maak je een enquête. Denk aan een enquête vraag.
Hoe maak je een enquête. Denk aan een enquête vraag.
 1. 1
  Denk aan een enquête vraag. Maak het niet te algemeen te maken, of maak het bevooroordeeld. Een voorbeeld van een bevooroordeelde enquête vraag is, "Zoals de meeste mensen, heb je slechts zelden tv kijken documentaires?" "Zoals de meeste mensen" kunnen gemakkelijk dwingen het antwoord van ja. Ook niet un-verantwoording te maken. Een voorbeeld is: "Heeft uw familie als je buren? ' Mogelijk slechts een deel van je familie houdt van je buren.
 2. 2
  Schrijf het op. Dit kan helpen voorkomen dat u uw vraag. Kan je geloven dat sommige mensen eigenlijk hun enquêtevragen vergeten?
 3. 3
  Teken een tally grafiek, zoals het voorbeeld hieronder.

Tafel

Favourite Walvissen
Leute potvis blauwe vinvis orka
männlich 5 3 5
weiblich 4 6 3
 1. 1
  Vraag mensen je vraag. Maak het niet een bepaalde groep met bepaalde overtuigingen. Dit kan invloed hebben op de antwoorden. Probeer om de mensen die antwoorden zo willekeurig mogelijk te houden.
 2. 2
  Noteer de resultaten met overeenkomt. Dit zal u helpen bijhouden van uw informatie te bewaren. Sommige mensen losse gegevens, omdat ze hun werk niet op te nemen.
 3. 3
  (Optioneel) grafiek van uw resultaten. Dit kan het voor mensen gemakkelijker maken om te lezen.

Professionele enquête

 1. 1
  Houd je. Als u een enquête voor uw bedrijf of voor Company, heb je veel meer dingen in gedachten te houden.
 2. 2
  Schrijf ze op. U moet het onderzoek eerst op papier te ontwerpen.
 3. 3
  Schrijf vragen zorgvuldig. Enquêtevragen moeten zorgvuldig worden geschreven, die van maximaal 2 lijnen en bieden volledige informatie te respondent over wat u precies wilt weten.
 4. 4
  Overweeg het maken van een online enquête. Voor het maken van enquêtes online, moet u kiezen voor een enquête bedrijf dat alle opmaakopties nodig hebt bij het maken van onderzoek levert.
 5. 5
  Host uw enquête en nodig je gebruikers aan die enquête in te vullen.

Eenvoudige methode

 1. Kijk in enquête bedrijven die u voorzien van alle gereedschappen enquête onder een sitenaam.
 2. Hebben de harde spul verzorgd. Als je minder tijd, dan kunt u hen vragen om al deze harde dingen voor u doen.
 3. Overweeg nauwkeurigheid. Hun professionals zal het beter en snel te doen. Uw probleem op het krijgen van antwoorden zullen worden opgelost als veel survey bedrijven bieden u de respondenten, ook.

Tips

 • Houd uw vragen kort en to the point. Mensen zullen sneller geneigd zijn om lang genoeg te stoppen voor een korte vraag dan wanneer zou worden gevraagd voor een lange, bedachtzame antwoord.
 • Ja / Nee of waar / onwaar vragen zijn makkelijker te tally dan kwalitatieve vragen (die met lange, eigenwijs antwoorden).
 • Zorg ervoor dat je niet gewoon vragen een bepaald geslacht of etniciteit, wil je niet een vooroordeel niet. Een goede manier om dit te doen is jezelf dwingen om elke vierde of vijfde persoon die je passeert op straat, ongeacht geslacht, etniciteit, enz. vragen
 • Als je doet een onderzoek van een school, of een andere groep, wilt u ten minste 10% te vragen.

Dingen die je nodig hebt

 • Papier
 • Potlood