Wkonl

Hoe maak je een freelance schrijver te worden

Honderdduizenden schrijven mogelijkheden bestaan. Het maken van de meeste van hen is waar de kunst van de freelancer komt pas echt in het spel. Een freelance schrijver is iemand die schrijft zonder dat die tot een enkel bedrijf of entiteit, maar gedraagt ​​zich als een klein bedrijf of een onafhankelijke aannemer.

Het is mogelijk om een ​​full-time freelance schrijver verdienen van een leven te zijn, of om een ​​part-time freelancer aanvulling van een regelmatig inkomen te zijn. Een andere taak is om gewoon te doen het voor de lol of voor de opbouw van een bredere portfolio van vaardigheden. In dit artikel leert u de basisprincipes te krijgen op wat er nodig is om je weg te verlichten in het freelance schrijven als een carrière of hobby.

Stappen

Hoe maak je een freelance schrijver te worden. Comfortabel communiceren.
Hoe maak je een freelance schrijver te worden. Comfortabel communiceren.
 1. 1
  Wees een goede. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar er is een aanzienlijke groep mensen die geloven dat ze kunnen schrijven, maar wanneer ze proberen het, hun gebrek aan originaliteit, een goede grammatica en zelfdiscipline tegendeel te bewijzen. Zorg ervoor dat u vertrouwd bent met het schrijven, dat het een medium waarin je jezelf kunt uitdrukken met gemak en zijn helderheid, en dat is iets wat je niet erg te doen bijna elke dag van je leven zonder respijt. Als je niet al hebt schrijven kwalificaties, overwegen om een ​​hbo-opleiding in de journalistiek of Engels, of het nemen van een workshop, zodat je in ieder geval op de hoogte van de belangrijkste eisen schriftelijk, en de gebruikte terminologie. Zelfs als u al een diploma in een niet-schriftelijk gerelateerde Natuurlijk kan je het gemakkelijker vinden om ofwel een schriftelijk diploma of een entry-level baan als copywriter of redacteur in een veld met betrekking tot wat je afgestudeerd inch
  • Beslissen of u liever fictie of non-fictie of misschien zelfs allebei. Non-fictie is veel gemakkelijker te verkopen dan fictie, dus houd hier rekening mee bij het maken van uw keuze. Als je het schrijven voor de lol, je hebt meer ruimte om te experimenteren, dat wel.
  • Beslis of u wilt schrijven voor een levende, voor extra geld, of voor de lol. De reden voor uw freelance schrijven zal de aanpak die je neemt om het runnen van uw freelance werking beïnvloeden. Houd in gedachten dat de behandeling van freelance schrijven als een full-time inkomen zal een veel hard werk vereisen en tot vaststelling van jezelf in de niche, dus bereid zijn om in de inspanning en tijd.
  • Als u al diploma's hebben, van een tot een diploma, altijd gebruik van maken om uw expertise te ondersteunen. Deze zijn zeer nuttig in een competitieve wereld waarin veel mensen op zoek zijn naar hetzelfde, maar die niet over de kwalificaties om zich te onderscheiden.
 2. 2
  Comfortabel communiceren. Tenzij je wilt de kluizenaar romanschrijver die in armoede leven te zijn, zul je nodig hebt om uit te reiken naar andere mensen als freelance schrijver. Je moet bereid zijn om zelf-markt, te trommelen op zaken, en om leads te jagen. Je moet ook snel blij om te draaien werk zijn en volgens de klant of werkgever behoeften en veranderingen, en dit alles vereist een goede onderhandelings-en interactie vaardigheden. Gelukkig zijn veel van dit kan worden gedaan via e-mail, wat betekent dat u kunt vertrouwen op het schrijven te verbinden, maar het betekent wel dat je moet bereid zijn om jezelf daar stak en niet gewoon zitten over het wachten op leads.
  • Als onderdeel van deze, moet je weten hoe je een query brief schrijven. Een query brief legt het concept van wat je voorstelt om te schrijven, samen met een zeer korte uitleg van uw ervaring en kwalificaties. Deze brief heeft om uw idee te verkopen aan een uitgever, eigenaar van de blog of website exploitant en zal een vast onderdeel van uw toolkit geworden. Hoe eerder je bent comfortabel met het, hoe beter.
 3. 3
  Realiseer je dat het draaien van een creatieve passie in een baan kan uw enthousiasme temperen. Maakt niet uit hoeveel u van het schrijven, zal er af en toe schrijven banen die je haat te doen. In deze situatie moet u de kunst van het 'gewoon doen', ongeacht je gevoelens te leren, uw wens om te talmen, en uw verleiding heen te razen. Meester duwen door de afkeer barrière door het te behandelen als het werk dat het is en kijken uit naar de meer interessante schriftelijk komen. Wat freelance schrijvers vinden het helpt om hun eigen schrijven te behouden aan de kant, als een middel om ervoor te zorgen dat in ieder geval iets dat ze het schrijven van een puur genot blijft.
 4. 4
  De balans van de geneugten van alleen werken met het genieten van de vibes van het gezelschap van andere mensen. Werken vanuit huis of voor jezelf kan erg eenzaam zijn in tijden (ongeacht hoeveel u van uw schrijven) en je kunt het gevoel alsof je werkt in een vacuüm. Een deel van het antwoord hierop is om de ongewone (en vaak bevrijdende) aard van het zijn een freelance schrijver te aanvaarden, het andere deel is om eruit te komen en rond mensen zo veel als je kunt. Get draagbare door het hebben van een notebook of laptop, en draagbare Wi-Fi-toegang, en gaan en schrijven rond mensen als je eenzaam voelt - een cafe, een bibliotheek, een park, overal dat u zich betrokken voelen bij de samenleving weer. Misschien vindt u nodig hebt om nu en dan dit regelmatig, of elke doe, maar vinden uw eigen ritme en geen doos zelf in uw huis de hele dag.
 5. 5
  Wees voorbereid op een hoop en een goed money management. Als u van plan bent op het maken van een carrière uit te schrijven freelance, moet je een goed gevoel van verantwoordelijkheid tegenover uw klanten of werkgevers en uzelf hebben.
  • Hebben financiële systemen opgezet voordat u start met het werk en worden regelmatig met uw facturering, belastingaangifte, en de afstemming van de rekeningen. U kunt zich niet veroorloven slordig te zijn als het gaat om uw inkomen!
  • Worden georganiseerd, hebben een speciale schrijfruimte, al uw naslagwerken op een plaats en gemakkelijk te verkrijgen, al het schriftelijk materiaal dat je nodig hebt in goede staat, en een fatsoenlijke ergonomische werkplek set-up. Dagelijks het schrijven kan vreselijke dingen doen om je houding als je niet goed voor zorgen!
  • Een deadline systeem in de plaats. Of u nu een dagboek, een online reminder-systeem, een wandkaart, een gebruik whiteboard, of wat dan ook, moet u een soort van systeem in de plaats die u toelaat om in een oogopslag zien wat het schrijven werk is verschuldigd wanneer en voor wie. Op die manier kunt u bepalen dienovereenkomstig en last minute biezen niet.
  • Communiceer goed en regelmatig. Het is zeer belangrijk dat u zich comfortabel voelt uitreiken naar mensen om queries te maken, om hen gerust te stellen van uw vaardigheden en het vermogen om deadlines te halen, en om klanten en bedrijven op de hoogte als u uw voortgang en eventuele problemen die kunnen komen te houden.
  • Neem niet op meer dan je kunt doen. Een deel van georganiseerd is het kennen van je grenzen. Zodra je krijgt in een stroom van reguliere schrijven, laat je niet verleiden tot een vals gevoel van vertrouwen dat u meer dan de uren in de dag kunnen doen. Vergeet niet om een ​​goede balans in je dagelijks leven te handhaven.
 6. 6
  Stel een doel en blijven werken in de tussentijd. Als u van plan bent om tijdschrift, online, en krantenartikelen te schrijven, doe je baan niet stoppen tot je genoeg geld om uw levensstijl te ondersteunen. Dit betekent dat je zou kunnen hebben om uw schrijven te doen in de vroege ochtend of in de avond of wanneer u een vrij moment, zoals in het weekend. Echter, het is een goede gewoonte om proef je schrijven ambities op deze manier, omdat het biedt u de gelegenheid om te zien of u geniet van het schrijven onder druk en in een breed scala van verschillende onderwerpen. Het geeft je ook de mogelijkheid om te trainen of je goed genoeg kan schrijven.
  • Bezoek de referentie sectie van uw lokale boekhandel en koop een exemplaar van 'The Writer's Market ". Dit geeft je de know-how van het schrijven in makkelijk te verteren gidsen.
  • Er zijn tal van oefeningen die je kunt doen om je vaardigheden te vergroten als auteur-indienen brieven aan de redacteur van de plaatselijke krant, artikelen schrijven voor uw kerk bulletin, maak een blog, zelfs artikels voor te schrijven.
 7. 7
  Worden actief in het schrijven gemeenschap. Er zijn schrijf-groepen en freelance schrijver verenigingen in vele landen en is het een goed idee te behoren tot hen, zodat u kunt voldoen aan andere schrijvers, krijgen informatie en advies, en stellen uw referenties als schrijver. Een snelle zoektocht online moeten organisaties in uw regio of land. Kijk voor een groep die voldoen-ups, heeft seminars, gastsprekers, en geeft advies over alle aspecten van het schrijven, waaronder het publiceren en marketing, evenals het hebben van contacten met uitgevers en netwerkmogelijkheden. Veel van deze groepen kunnen ook een uitstekende bron voor het schrijven van baan leads, zodat een deel van hen zal binnenkort terug te betalen in termen van contacten en werk aanbiedingen zijn.
  • Wonen conferenties en dat zich uitsluitend te richten op het schrijven, auteurs, en freelance schrijven. U kunt publiceren professionals te ontmoeten op deze gelegenheden, evenals het hebben van de mogelijkheid om te netwerken met andere freelancers.
  • In het Europa, kunt u zich abonneren op "The Writer", een publicatie die informatie en advies over het schrijven van een query brief, het vinden van uitgeverijen biedt, en hoe u een schriftelijk bedrijf te runnen. Het is een uitstekende bron als je graag een full-time geworden bent tijdschriftschrijver.
 8. 8
  Beslissen welk type van het schrijven van je gaat doen. Deze dagen is de keuze omvat afdruk schrijven (tijdschriften, vakbladen, nieuwsbrieven en kranten) en online schrijven. Het is mogelijk om beide te doen, ook al vind je jezelf erg uitgerekt proberen te houden. Zelfs binnen de online schrijven sfeer, zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder blog schrijven, gast blog schrijven, onderwerp specifieke websites (bijvoorbeeld, het groene leven, dierverzorging, verzamelobjecten, enz.), "artikel molen" sites (deze variëren in hun kwaliteit ), enzovoort. Er is ook officieel schrijven voor de overheid, maar voor dit type van het schrijven zul je vaak kwalificaties en ervaring in de beleidsvorming gebieden die u zult schrijven voor nodig, contact opnemen met een bedrijf dat een dergelijk schriftelijk handvatten om hen te vragen wat ze zoekt voor.
  • Wees ervan bewust dat veel gedrukte publicaties, zoals en vakbladen worden gedaan in-house of uitbesteed aan een bedrijf gespecialiseerd in het schrijven. In dat geval kunt u beter af proberen te krijgen in de boeken van een onderneming die is blij voor je freelance werk te doen in een heel scala van onderwerpen met behulp van hun contacten. Ze zullen een commissie te nemen, maar je zult het voordeel van hun deskundigheid en gevestigde markt te krijgen.
 9. 9
  Ga op zoek naar mogelijkheden om te schrijven om te bouwen uw. In eerste instantie is het belangrijk om uw referenties vast te stellen en het opbouwen van een portfolio. Het kan eenvoudigst zijn om te beginnen met het schrijven van kleine, niet-betalende publicaties en websites. Door het schrijven van artikelen voor kleinere publicaties, zal je ervaring opdoen, krijgen gekend, en krijgen een bos van gepubliceerde artikelen met uw naam op hen die u kunt gebruiken om klanten en werkgevers laten zien. Je moet die portefeuille voor gevestigde publicaties om u serieus te nemen en huur je. Bezoek uw plaatselijke bibliotheek te krijgen lijsten van uitgevers en ideeën voor wie te contacteren.
  • Gevraagd of verhaal aan een tijdschrift voor kinderen, zoals de uil als je een jong persoon.
  • Als je een tiener bent, sluiten van uw school jaarboek commissie en artikelen aan de schoolkrant. Beschouwen deze inspanning als good practice voor uw toekomstige freelance carrière.
  • Als je een hogeschool of universiteit student, ambachtelijke sterke, goed geschreven essays voor klasse die u misschien in staat zijn om later te krijgen gepubliceerd. U kunt ook uw diensten aanbieden bij het schrijven lab, en artikelen te schrijven voor de schoolkrant, literaire tijdschrift, en alumni magazine.
  • Voor een volwassene, te beginnen met een gerenommeerde online sites die artikelen te aanvaarden - contact te maken met de eigenaren van sites en blogs die je bewondert en leg uit dat je de opbouw van uw portefeuille en zou graag een aantal stukken gratis te schrijven in ruil voor uw naam zijn gepubliceerd. Als u uw eigen blog of website, kan dit je helpen als je kunt het als een back link met uw naam.
  • zijn ook uitstekende plaatsen om schriftelijk werk te vinden. Doneer uw tijd en moeite en krijg je werk gepubliceerd in hun nieuwsbrieven en publicaties en die te gebruiken als onderdeel van uw portefeuille.
  • Zet uw beste artikelen in die gemakkelijk kunnen worden gemaild aan potentiële werkgevers of klanten.
 10. 10
  Steek je hand uit en start zoektocht naar een baan. Als je het gevoel dat je in staat professioneel schrijven bent, denk aan iets wat je zou willen om over te schrijven, dan beginnen contact opnemen met de desbetreffende personen. Vind uitgevers je zou willen schrijven voor, lees dan hun richtlijnen. Dit kan niet genoeg benadrukt worden - het verzenden van query's en artikelen in die niets te maken heeft met de publicatie hebben is zo slecht als het draaien tot een sollicitatiegesprek nooit het bedrijf te hebben onderzocht. Ken uw markt en richten uw schrijven dienovereenkomstig. En altijd een query brief aan een belangrijke publicatie sturen alvorens een afgewerkt artikel, tenzij je indienen "op de bonnefooi", of je gelukkig om kostbare tijd te verspillen aan een artikel dat nooit mag worden gepubliceerd zijn.
  • Voor een krant: Stuur een query brief naar de stad / levensstijl / sport redacteur van de plaatselijke krant te vragen of ze geïnteresseerd zijn in het publiceren van een artikel over het onderwerp. Onder meer de eerste paragraaf van je artikel en een overzicht van de rest. Bel in twee weken als je geen antwoord krijgt. Een andere benadering is om te sturen in een afgewerkt artikel voor hen om "on spec 'beschouwen. In dit geval zal de uitgever het te lezen, maar hoeft niet te publiceren.
  • Tijdschrift of andere grote publicatie: Denk aan iets wat je zou willen om over te schrijven, stuur dan een query brief aan de redacteur van een pertinente grote publicatie te vragen of ze geïnteresseerd zijn in het publiceren van een artikel over het onderwerp. Onder meer de eerste paragraaf van je artikel en een overzicht van de rest. Roepen in vier tot zes weken als je geen antwoord krijgt.
  • Online: Check online job boards voor columnisten, bloggers, web content creators, en andere schrijven banen. Gebruik een query brief aanpak in een e-mail als het aangewezen lijkt, of gewoon reageren op een eenvoudige manier aan de beschrijving van de baan is. Voor gasten bloggen, maken duidelijk je hebt gelezen en genoten van de blog in kwestie en houd uw suggestie kort en zoet. Goede blogs krijgen een een overweldigende hoeveelheid aanvragen en de jouwe moet opvallen om de blogger wil nog lezen. Voor artikel sites, indien zij nodig hebben om te solliciteren naar een erkend schrijver te zijn, dan dat doen en leveren alle benodigde achtergrondinformatie en een bewijs van uw kwalificaties. Voor die sites die niets meer dan het samenvoegen van hoeven, aan de slag gaan en doe mee, maar vertrouw niet op deze sites om geld te verdienen!
 11. 11
  Schrijf je artikel. Als u nog niet hebt een volledige artikel, maar gewoon de query gestuurd, dan is het tijd om te beginnen zodra de opdrachtgever of werkgever bevestigt dat ze wilt dat uw teksten. (Gefeliciteerd, trouwens.) Schrijf in uw eigen unieke en briljante manier en vermijd die voldoen aan de mal van andere schrijvers. Door alle middelen voldoen aan de vereiste richtlijnen van de publicatie in kwestie, maar proberen te vermijden, afgezaagd zinswendingen, saaie proza, en dodelijk saai inhoud. Je hebt die werkte al uit, toch?
  • Houd een thesaurus, woordenboek, en grammatica boek met u te allen tijde. Als je het schrijven in een Engels dat is niet je eigen dialect, of is niet je moedertaal, hebben ook een grammatica bron voor het Engels, waarin je schrijft.
 12. 12
  Zoek gestage freelance schrijven banen of zelfs lopende contracten. Er zijn tal van mogelijkheden in zowel de gedrukte media en online media. De moeilijkheid zal altijd de concurrentie, zodat je nodig hebt om uw stijl scherp en interessant te houden, uw lijst met contactpersonen gedetailleerd, en je motivatie opgestookt. Houd het verbeteren van uw schrijfvaardigheid door het lezen op grote schaal, het bijwonen van relevante lezingen en seminars, en blijven up-to-date in de gebieden die u aan het schrijven bent over. Dit is vooral belangrijk als je aan het schrijven bent in gebieden die snel veranderen, zoals en mode.
  • Update uw portfolio elke keer dat je een artikel gepubliceerd.
  • Leren van reacties van uw redacteur. Repareren van je grammatica eigenaardigheden, repareren uw zware proza, en vieren het feit dat iemand geeft je gouden tip over hoe u uw schrijfvaardigheid te verbeteren.

Tips

 • Vernietiging van een kamer in uw huis te schrijven. Op uw belastingaangifte, kunt u in staat om deze ruimte als zakelijke kosten claimen; op met uw accountant of Business Bureau voor details.
 • Houd ontvangsten. Veel van uw aankopen zijn waarschijnlijk fiscaal aftrekbaar en is het beter om de ontvangsten te houden dan om hun potentiële waarde verliezen.
 • Schat eventuele suggesties van professionele redacteurs. Zij zijn de beste schriftelijk leraren beschikbaar voor fictie of commercieel schrijven, veel beter dan klassen. Dat is hun specialiteit - het nemen van een goed stuk proza ​​en polijsten het naar zijn beste. Als ze geen kritische opmerkingen over een afwijzing, dat advies volgen en toepassen op uw andere het schrijven werkt ook, zult u versteld staan ​​van de verbeteringen.
 • Bij het controleren van een schriftelijk site om te zien of het voor u, zijn hier een aantal dingen na te denken over:
  • Is de site gerenommeerde? Dit doet zo veel voor je eigen reputatie als voor een lange levensduur van de site.
  • Is de betaling eerlijk? Online schrijven banen zijn niet een bron van grote rijkdom op het geheel, maar sommige betalen beter dan anderen en als je kunt leunen in de richting die degenen, dan zoveel te beter.
  • Wat is de tijdigheid van de betaling? Duidelijk een aantal klanten of werkgevers gaat beter dan anderen zijn. Na verloop van tijd leert u om die verkiezen dat de beloning, zowel uit noodzaak en uit frustratie en verontwaardiging bij degenen die niet op tijd betaalt, of helemaal niet. Houd een oogje op forums schrijver en bulletin boards om informatie van schrijvers over slechte betalers en sturen duidelijk van hen.
  • Heeft de site hebben quota? Quota kan betekenen dat het niet uitmaakt hoe groot uw geschreven stuk is en zelfs als het stuk is geaccepteerd, zou de site zijn quotum bereikt hebben en weigeren om het te publiceren, en daarom weigeren om u te betalen. Als je niet van dit soort systemen, niet schrijven voor sites die het gebruiken.
  • Heeft lijken er goede communicatie van de werkgever of opdrachtgever? Een gebrek aan deze kan leiden tot misverstanden of slechte interacties.
  • Zult u bieden voor werk? Sommige sites vereisen dat u om te bieden. Dit betekent dat je nodig hebt om het biedsysteem begrijpen, comfortabel met het gebruik ervan, en zijn klaar om te worden overboden.
  • Die Engels gebruiken ze? Als het schrijven voor de online-omgeving, moet u zich bewust van het Engels het beleid van de site. Als je het schrijven in het Australische Engels voor een Europese website die niet toestaat spellingsvarianten dan die welke in de Europa, dan zul je moeten opfrissen op uw Europese grammatica, tenzij u wilt de editor constant overstuur (u don ' t wil om dat te doen!).
 • Voordat er iets indienen om een ​​belangrijke publicatie, zorg ervoor dat je de richtlijnen te lezen. Tal van goed schrijven is afgewezen omdat de schrijver was te lui om de richtlijnen te voldoen.
 • De beste succes is waarschijnlijk afkomstig uit pitching ideeën in gebieden waar je het meest vertrouwd met het onderwerp.
 • Er zijn heel veel online schrijven kansen, maar het verstrekken van een lijst van potentiële sites is niet alleen oneerlijk bevoordelen sommige meer dan anderen, maar het is aansprakelijk verkeerd te zijn tegen de tijd dat dit gaat om af te drukken, gezien de voortdurend veranderende aard van de online sites. En daarin schuilt een probleem voor de online freelance schrijver - welke sites te vertrouwen en om uw inspanningen in en welke sites aansprakelijk om u te bijten zijn. Een aantal bekende artikel sites hebben de neiging om het beleid te veranderen zonder waarschuwing, en laat bijgevolg regelmatige schrijvers in het donker of zelfs de site af geduwd. Het motto is om voorbereid voor verandering in de online-omgeving en uw schrijven eieren te plaatsen in vele online manden. Op die manier, als dingen mis gaan op een site, je hebt genoeg anderen om terug te keren.

Waarschuwingen

 • Handhaven eerlijke financiële administratie. Uw inkomsten zijn in de meeste landen belastbaar.
 • Aandringen op een voorschot en deelbetalingen. Deelbetalingen en voorschotten zal u beschermen tegen het werken voor niets met slechte betalers.
 • Toevallige nooit zijn als je werkt via sites die lezer feedback Garner. Negatieve feedback kan maken het erg moeilijk om werk in dat platform weer te krijgen.
 • Terwijl de lopende inkomsten voor artikelen die al zittend op sites zijn prachtig, het niet mogelijk deze te zorgen dat je op je lauweren rusten. Dingen veranderen en artikelen kunnen worden verwijderd of bijgewerkt zonder waarschuwing en uw inkomsten kan plotseling verdwijnen of dalen.

Dingen die je nodig hebt

 • Internettoegang
 • Portefeuille
 • Artikelen die u al hebt gepubliceerd
 • Journalistiek of schrijfvaardigheid, plus kwalificaties voor zover relevant
 • Potentiële vacatures