Wkonl

Hoe maak je een geheime shopper

Heb je ooit wilde een geheim mystery shopper te worden? Hebt u de advertenties te vertellen dat ze je kunnen vertellen hoe je een shopper te worden als je maar zou ze sturen een heleboel geld alleen maar om u informatie gezien? Nou, geloof niet dat die advertenties. Je hoeft niet te betalen om uw nieuwe carrière te beginnen in dit opwindende gebied. Met een paar eenvoudige stappen, kunt u mystery shopping start vandaag!

Stappen

Hoe maak je een geheime shopper. Begrijp het verschil tussen een onafhankelijke aannemer versus een medewerker.
Hoe maak je een geheime shopper. Begrijp het verschil tussen een onafhankelijke aannemer versus een medewerker.

Inzicht in uw rol als aannemer

 1. 1
  Begrijp het verschil tussen een onafhankelijke aannemer versus een medewerker. Dit kan uw beslissing om geheime boodschappen werkzaamheden te verrichten beïnvloeden. Mystery shoppers zijn onafhankelijke contractanten. Als een persoon een werknemer is, dan is de eventuele kosten van arbeidsongevallen, sociale zekerheid, en de werkloosheidsverzekering, evenals de federale inkomstenbelasting en de staat inkomstenbelasting vallen onder de verantwoordelijkheid van de werkgever. Als een individu is een onafhankelijke aannemer, deze kosten en fiscale inhoudingen zijn van de aannemer, namelijk jouw verantwoordelijkheid. Zolang je bereid bent om een ​​goede administratie te voeren, uw eigen behoeften aan gezondheidszorg, enz. te houden, moet je wel goed. Maar eerlijk gezegd - als u liever iemand anders zorgde voor zulke dingen, beter af op zoek naar een positie als een medewerker ben je. Een deel van uw verantwoordelijkheid als een onafhankelijke aannemer is het lezen en begrijpen van de onafhankelijke contractant overeenkomst (ICA) die typisch is vereist bij inschrijving bij een bedrijf. Vertrouwelijkheid en non-disclosure clausules zijn standaard in dit soort overeenkomsten, en ze zullen ook betaling beleid, beleid inzake geschillenbeslechting, en andere zeer belangrijke informatie bevatten. Lezen, begrijpen en bereid zijn zich te committeren aan het voordat je tekent.
  • Verdere hulp kan worden ingewonnen bij een gerenommeerde financiële adviseur of raadsman. Lokale maatschappelijke organisaties die zijn gespecialiseerd in advies aan de consument in staat zijn om u te helpen.

Krijgen naargelang

 1. 1
  Zorg ervoor dat u de juiste apparatuur om de klus te klaren. De volgende essentie zal u helpen om over te komen als zowel betrouwbaar en klaar om meteen te beginnen:
  • U zult een betrouwbare computer en een internetaansluiting nodig. De meeste bedrijven de voorkeur om een ​​high-speed internet toegang account hebt, maar het is niet absoluut noodzakelijk. Internet snelheid zal beïnvloeden rapportage en media uploads, dwz., Foto's, audio-en videobestanden, dus neem je internet snelheid en de winkel eisen rekening houden bij het selecteren van banen. In veel gevallen, dial-up of DSL werkt prima, maar alleen langer duurt. Mystery Shopping Bedrijven (MSC's) zijn het niet betalen van uw kosten, dus gebruik wat je kunt veroorloven of zijn comfortabel met.
  • U zult betrouwbaar vervoer moeten krijgen bij elke opdracht.
  • U moet de juiste kleding elke opdracht vraagt ​​om te hebben. De meeste zijn casual, maar sommige winkels zijn in chique restaurants, appartementen of winkels en moet u het deel kleden te mengen inch Als u weinig geld mode bent, bezoek aan een lokale kringloopwinkel of een zending op te slaan op een nette vinden, toonbaar pak. Bij het kiezen van geschikte kledij voor een opdracht, bedenk dan dat je rol als mystery shopper is te "mengen inch" Flashy kledij en accessoires kan resulteren in "shopper detectie."
 2. 2
  Get georganiseerd. Je zult al snel vele winkels opdrachten, en als je te houden van hen vanaf het allereerste begin, zal je een betere baan, meer in controle voelen en in staat zijn om op meer opdrachten. Gebruiken wat betekent dat werk voor u - computer, PDA of een eenvoudige notebook zal doen. Sommige mystery shoppers ontwikkelen spreadsheets om te helpen met de organisatie, en er zijn veel apps en tools die kunnen helpen bij de organisatie, zoals Notepad, Sticky Notes, Evernote, Google Docs, en OneNote.
  • Maak er een eenvoudig systeem. Onder meer columns voor Bedrijfsnaam, Scheduler of Bedrijf Contact (Bedrijven kunnen meerdere schedulers werken aan hetzelfde project hebben), Winkelen Assignment Naam, Opdracht Locatie / Adres, Due Date, Shopper Fee en betaalde Date. Je zou ook graag een commentaar kolom, om u te herinneren van een bepaald thema, dwz., Eisen voor ontvangst en foto-uploads, datumbereik of specifieke datum / tijd toen een winkel kan worden voltooid, rapportage of formatteren voorkeuren, enz., dat u kunnen ervaren.

Ondertekening van een geheime shopper geworden

 1. 1
  Meld je met zoveel verschillende mystery shopping bedrijven als functie in uw regio. Het is een goed idee om te beginnen met bedrijven die lid zijn van de Mystery Shopping Providers Association (MSPA), International Association of Service Beoordelaars (IASE), of de Nationale Vereniging voor Retail Marketing Services (NARMS), en je kunt altijd controleren een bedrijf via het Better Business Bureau (BBB). Hoewel niet elke legitiem bedrijf is lid van een of meer van deze wereldwijd erkende organisaties, ze zijn een goede plek om te beginnen. U vindt er ook legitieme bedrijven om mee te werken aan Mystery Shopping Solutions en Volition. Buiten dat zijn er veel mystery shopping gerelateerde groepen, forums, meetups, en gemeenschappen, dwz., Market Research voors op Facebook en Google Plus, en tientallen Yahoo! Groups. U kunt een zoekopdracht naar "Mystery Shopping Companies" of "Mystery Shopping Provider" om extra bedrijven vinden ook doen. Enkel ben zeker om bedrijven te controleren voordat winkelen voor hen of het verstrekken van persoonlijke informatie.
  • Bijna alle van de mystery shopping bedrijven hebben applicaties op hun website.
  • Meld je met slechts een paar om te beginnen en voeg dan meer als je meer comfortabel met het proces. Een shopper kan redelijkerwijs verwachten dat een part-time inkomen te verdienen, maar er zijn veel shoppers die veel meer verdienen. Dit is direct gerelateerd aan de tijd besteed aan winkelen en het aantal bedrijven dat de shopper wordt geregistreerd en / of het werken met. Niet alle bedrijven hebben vacatures in de omgeving op hetzelfde moment, en in veel gevallen zal routing vacatures van meerdere bedrijven uw shopping trip veel winstgevender te maken.
  • Een legitiem bedrijf zal NOOIT betaalt u een vergoeding, ooit, om welke reden dan ook. Je mag nooit worden gevraagd om te betalen voor toegang tot werkgelegenheid, informatie, lijsten van bedrijven, of een opleiding te verkrijgen. Websites laden op deze manier zijn het verkrijgen van de informatie uit de vrije middelen hiervoor en in veel gevallen de informatie is verouderd en / of veranderd tegen de tijd dat je bereikt via een van de "betalen om te spelen" genoemde websites.
 2. 2
  Maak een mystery shopping profiel van jezelf en sla het op in een Word-document, e-mail ontwerp, of notitie nemen van het programma. Onder meer het schrijven van monsters, en lijsten van steden en postcodes waar je bereid bent om te winkelen zijn. Deze tijdbesparende tip zal helpen een geweldige deal. Er zijn honderden legitieme mystery shopping bedrijven, en de meeste shoppers zullen melden met 50 of meer bedrijven en actief te werken met maximaal 25 op een gegeven moment. Hebben deze standaard profiel maakt het makkelijk voor u in te vullen de formulieren en om te weten of een bepaald bedrijf is de juiste pasvorm voor je. Bijvoorbeeld:
  • Houd een lijst van alle postcodes u bereid bent om te winkelen zijn. U kunt dan gewoon kopiëren en plakken deze informatie in de applicatie.
  • Houd een monster van uw schrijven in dit bestand. De meeste bedrijven zullen willen dat je ze te voorzien van een paragraaf of twee het beschrijven van een recente shopping ervaring die je hebt gehad. Dit is om ervoor te zorgen dat u weet hoe te schrijven, spellen goed en zijn bedreven in grammatica en interpunctie! Alles telt hier, want het is de enige manier waarop je kunt laten zien dat je het werk goed en betrouwbaar kunnen doen. Wanneer het tijd is om te vullen toepassingen, kunt u gewoon kopiëren en plakken deze leden in de vorm.
 3. 3
  Maak een lijst onderneming. Dit is een vorm of een bestand op de computer van de Mystery Shopping Bedrijven die u zich heeft aangemeld met, samen met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Maak een kolom voor notities bij te houden van alles wat buiten te houden van de gewone die elk bedrijf nodig heeft.

Gaat u op uw eerste opdrachten

 1. 1
  Achterover te leunen en te wachten op de opdrachten naar u toe komen, is niet altijd de beste aanpak. Als een mystery shopper, zal je nodig hebt om actief te monitoren bedrijf websites en blogs voor nieuwe informatie en zoek naar vacatures op job boards. Het is helemaal niet ongewoon voor een scheduler om een ​​shopper te bellen en bieden een opdracht, maar dit mag nooit worden verwacht. Het is gewoon niet mogelijk voor schedulers om elke shopper noemen. Daarom is het noodzakelijk dat u uw e-mail controleren, en verbonden blijven. Wanneer het tijd is om uw eerste opdracht te beginnen, neem het in je logboek, afdruk van de instructies voor de winkel van de website van de vennootschap en print het formulier dat u moet invullen over uw ervaringen. Je zult eigenlijk vul het formulier online in de meeste gevallen, maar het is belangrijk om die rapporten te analyseren formulieren van tevoren, zodat u weet dat de vragen van tevoren en kan de antwoorden als je winkel vinden. Het is nooit leuk om te grabbel gooien voor informatie, en je kan hebben om de winkel op eigen kosten te herhalen als je iets kritisch bent vergeten.
 2. 2
  Weten wat te doen als mystery shopping. Enkele belangrijke dingen zijn:
  • Volg de aanwijzingen van de opdracht aan de brief. Als de aanwijzingen zeggen, "de aanschaf van een klein drankje 'doen om niet een grote een, of je kan niet betaald worden!
  • Besteed aandacht aan elk detail met inbegrip van namen van iedere medewerker u in contact komen met, wat ze dragen en wat de producten zijn als. Forgetting gegevens kan resulteren in niet te vergoeden.
  • Neem altijd aantekeningen na elke opdracht, vooral als u een bezoek meer dan een plaats. Het laatste wat je wilt is te vergeten informatie of verwarrend hen. Bedrijven zullen rapporten "afwijzen" als ze vermoeden dat dit is gebeurd. Maak elke rapport zijn eigen individuele verhaal door het verstrekken van gegevens die uniek zijn voor die locatie en ervaring, en zorg ervoor dat er geen overlap in uw verhalen (beschrijving van gebeurtenissen) tussen een winkel en een ander.
  • Wees punctueel en betrouwbaar. Zorg ervoor dat uw opdracht is goed ingediend vóór de deadline, met inbegrip van schriftelijke verslagen, ontvangstbewijzen, en media-uploads, zoals foto's. Als je mist je deadline, zullen sommige bedrijven je automatisch verwijderen uit hun systeem, dus als je met een bijzondere uitdaging zorg ervoor om uit te reiken naar uw planner of contactpersoon bedrijf om een ​​verlenging te vragen, indien mogelijk.
  • Vergeet niet de belangrijkste tip van allemaal is om plezier te hebben. Dit is wat je wilde doen, en nu heb je de gereedschappen om het te doen.

Het verzenden off een opdracht

 1. 1
  Streven naar perfectie op elke opdracht.
  • Begrijp de rapportage-eisen. Weten of het bedrijf wil groeten en sluitingen in een direct citaat mode of van de voorkeur uit naar parafraseren. Begrijpen als je bent om te schrijven in de eerste persoon, enkelvoud verhaal of van een derde persoon, objectief perspectief. Weten of het bedrijf wil de medewerkers 'namen die in het verhaal, of als ze liever benamingen niet worden gebruikt. Soms klanten liever hun werknemers te worden genoemd, "vennoten", "sales professionals" of een andere aanwijzing. Deze rapporten zijn voor de klanten, dus houden aan dit beleid en voorkeuren. Uw doel als een shopper is gewoon om de objectieve feitelijke gegevens in veel gevallen te melden. Toch zullen sommige bedrijven vragen om adviezen of "gevoel statements" (dwz, "Ze nam de telefoon abrupt en sprak zo snel dat ik was niet zeker of ik had de juiste plaats genaamd. Ze sprak in een ongeïnteresseerde toon van de stem, en Ik voelde me gehaast. Dit maakte me het gevoel onbelangrijk. Ik had niet het gevoel gewaardeerd als een potentiële klant. ") Deze instructies zijn net zo belangrijk als de winkel instructies en kan ook opmaak voorkeuren, media upload eisen en instructies (dwz., ontvangsten omvatten en foto's), of voorkeuren van de onderneming in het leveren van beschrijvingen. Deze informatie moet beschikbaar zijn in de instructies voor de winkel, meestal aangeduid als "shop richtlijnen."
  • Wees eerlijk en duidelijk. Planners en Editors werken graag met mensen die ze kunnen vertrouwen om te zetten in een kwaliteitsproduct, en je zal meer opdrachten krijgen door het doen van de beste baan die je kunt elke keer.
  • Opdrachten inleveren op tijd. Als u een bijzondere uitdaging, zorg ervoor om uit te reiken naar uw scheduler.
  • Controleer de spelling, interpunctie en grammatica. Er zijn veel gratis spelling-en grammaticacontrole gereedschappen. Veel shoppers vinden het makkelijk om snel een spelling-en grammaticacontrole doen door te kopiëren en plakken hun verhalen in een Word-document. Dit dient twee doelen, want na het voltooien van de spell / grammaticacontrole, kunt u dat document opslaan om een ​​kopie van uw verhalen te behouden. Dit kan van pas komen en bespaart u een hoop tijd als je een stroompiek, verbindingsprobleem, of krijgen een time-out op een rapportage server. Het is ook belangrijk om deze informatie bij vragen behouden komen later.

Tips

 • Verwacht niet om opdrachten te krijgen waar je ze wilt hebben. Het werkt niet op die manier. Hoewel u opdrachten voor grote plaatsen te krijgen, kunnen ze op plaatsen waar u normaal niet winkelen of te eten. Het is een geweldige kans om nieuwe plaatsen te proberen!
 • Vergeet niet dat je zal veel meer tijd besteden wanneer je begint mystery shopping dan zul je later, als je meer ervaring. Neem de tijd, doe je opdrachten zorgvuldig, en maak je geen zorgen over de tijd. U kunt het gevoel dat het geld dat de tijd niet waard is, maar het zal beter worden!
 • Word lid van mystery shopping message boards en websites. Dit geeft je een idee van die goed betaalt en die op tijd betaalt of wie is traag om te betalen te geven. Volition.com is een van de beste plaatsen om te controleren, het heeft een gedeeltelijke directory met links naar een aantal van de legitieme mystery shopping bedrijven en geeft een weinig informatie over elk een. Het heeft ook een dagelijkse checklist, wat handig is om te controleren op nieuwe opdrachten.
 • Neem mystery shopping training om zilver of goud MSPA gecertificeerd. MSPA Shopper Certificering kost geld, maar kan de moeite waard zijn. Hoewel u geen certificering nodig om een ​​mystery shopper te worden, de professionele aanwijzing en het onderwijs vertelt bedrijven dat je serieus bent over mystery shopping zijn.
 • Mystery shopping vaak vereist dat u om iets te kopen, en vaak zul je niet betaald voor 30-90 dagen. Zodra u factor in variabelen zoals gas, je kan het niet vinden de moeite waard die winkel. Houd in gedachten dat bedrijven zijn zeer goed bewust van de kosten van papier en inkt, in de meeste gevallen, zullen zij niet eisen dat u briefing materialen en winkel richtlijnen af ​​te drukken. U bent ook verantwoordelijk voor uw eigen belastingen. Sommige bedrijven bieden een "bonus" of "Travel incentive 'om te compenseren voor benzineverbruik, terwijl anderen dat niet doen. Dit is waar routing het verschil tussen een winstgevende mystery shopping trip en een die je niet het gevoel was het de moeite waard uw tijd kunt maken. Kies zorgvuldig. Zorg ervoor dat u zich kunt veroorloven de out of pocket kosten voor een opdracht die een aankoop vereist aanvaarden. Zo niet, kijk dan voor de vele winkels die geen aankoop nodig hebben, zoals het bankwezen onderzoek winkels, telefoon mysterie winkels, parkeerplaatsen winkels, prijzen audits, en theater controles. U vindt er ook in-store demonstraties en merchandising opdrachten die niet nodig een uit eigen zak aankoop. veel bedrijven die mystery shopping bieden zal bieden ook deze andere soorten opdrachten.
 • Verwacht niet om snel rijk te worden - vooral in het begin. De meeste opdrachten betalen tussen 5€ en 15€ 0,00. De hoger betaalde optredens zijn meestal alleen gegeven aan mensen met ervaring. Niet een grote hoeveelheid geld, maar vergeet niet: het is leuk en 15€ 0,00 voor ongeveer een uur of zo van uw tijd is niet te versmaden!

Waarschuwingen

 • Niet slecht spreken van een van de bedrijven waarvoor je werkt. U kunt zeker betrekking hebben elke ervaring die je met ze hebt gehad, maar doen dit op een professionele manier.
 • Plaats geen informatie over klanten of winkels van een van de bedrijven waarvoor je werkt niet openbaar. Dit is niet alleen onprofessioneel, is het zeer waarschijnlijk een schending van de onafhankelijke contractant overeenkomst (ICA) die u ondertekend.
 • Vertel iemand nooit in de winkel dat je een mystery shopper. De sleutel tot een goede mystery shopper is in de anonimiteit en het handhaven van de "mysterie" deel van uw titel.
 • Verwijzen niet naar hoeveel je betaald voor een opdracht. Het is verleidelijk om te vergelijken met andere shoppers, maar het is niet professioneel gedrag.
 • Als u een cheque in de mail die beweert een deel van een mystery shopping opdracht worden ontvangen, niet incasseren en bedraden van het geld. Dit is een scam. De cheque is niet geldig, en u bent verantwoordelijk voor uw bank voor het bedrag van de frauduleuze cheque zal zijn.