Wkonl

Hoe maak je een groep spreken

Wanneer u wordt gevraagd om een ​​groep te spreken, ben je nerveus, bezwete of paniekerig? Staat stellen jezelf te geven op uw ervaring of vaardigheden aan anderen om de wereld te verbeteren. Stop de verstikkende van de communicatie door de verspreiding van angst en onwetendheid.

Stappen

Hoe maak je een groep spreken. Vast te stellen wat je hebt gevraagd om te doen.
Hoe maak je een groep spreken. Vast te stellen wat je hebt gevraagd om te doen.
 1. 1
  Vast te stellen wat je hebt gevraagd om te doen. Zeg tegen jezelf moet je om dit te doen, maar het is niet zo veel als een vereiste als het is een kans om plezier te hebben.
 2. 2
  Denk na over hoe je je voelt over. Ben je zenuwachtig? Doodsbang? Helemaal rustig? Onverschillig? Wat ook emotie die je voelt is van invloed op de kwaliteit van uw toespraak.
 3. 3
  Concentreer je op je boodschap. Je zult meer zelfvertrouwen ontwikkelen als je dit doet, en minder vertrouwen bij zich te concentreren op "Hoe je je voelt" in deze nieuwe situatie. Als je te bang te presenteren, dan is het bericht dat je hebt kan niet zo belangrijk is, of belangrijk voor je.
 4. 4
  Wees jezelf. Uiteraard spreken met andere individuen, zijn zij tot de conclusie gekomen u anderen ten goede zou komen met uw specifieke boodschap. Dat is waarom je hebt gevraagd. Niet om op te staan ​​en te proberen om iemand die je niet bent, spreken met woorden die niet van jou zijn, of een toon je nooit hebt gebruikt zijn. Proberen om te voldoen aan een beeld dat je niet. Denk maar aan je vrienden, familie, en belangen tijdens het spreken.
 5. 5
  Oefenen of deelnemen toastmasters of rostrum tot meer vertrouwen en comfortabel met het presenteren en praten geworden. Dit is als je tijd hebt, natuurlijk. Zo niet, gewoon oefenen voor een spiegel, familielid of vriend. De spiegel zal u helpen te zien hoe je jezelf te ontspannen, en een levende praktijk publiek zal u vertellen hoe te verbeteren, indien nodig.
 6. 6
  Houd een mentale lijst met to-do's. Richten zich niet op wat niet te doen. Dat zou hetzelfde zijn als het spelen van een balspel en kijken voor waar de bal is niet. Denk na over alle dingen die je zou moeten doen. [ websites ] kunnen helpen vind je tips voor spreken in het openbaar.
 7. 7
  Je hoeft niet alleen te vertrouwen. Van tijd tot tijd dingen gebeuren om je het gevoel minder vertrouwen. Het gaat over de hoogte van deze en om terug op de taak van het leveren van de boodschap zo goed mogelijk. Dit bewustzijn zal komen met de praktijk en u toelaten om een ​​betere spreker te worden.
 8. 8
  Kijk niet naar hen! Doen alsof je alleen bent en probeer niet te denken over ieders ogen op jou. Hoe ga je niet naar ze kijken? Laat je ogen dwalen terwijl je spreekt.
 9. 9
  Het zal altijd helpen als je iets te houden. Heb je ooit opgevallen hoe veel mensen zal staan ​​op een podium als ze het geven van speeches en sommigen zullen stevig worden vast te pakken? Het biedt een klein gevoel van veiligheid terwijl u in de schijnwerpers. Of het nu een papier of een podium of een boek of iets anders, vast te houden!
 10. 10
  Word lid van een toespraak instelling. Toastmasters, bijvoorbeeld, is een goed erkende groep om spraak vaardigheden te leren. Het opzoeken van de lokale toespraak groepen zullen helpen een geschikte voor u te vinden.

Tips

 • Als je het geven van een speech voor school, vraag je leraar / docent als je kunt kiezen voor je eigen onderwerp. Op die manier kun je praten over iets dat je bekend bent met, en de toespraak zal veel makkelijker over te gaan.
 • Er zijn drie belangrijkste zorgen in volgorde van bezorgdheid bij de nieuwe presentatoren, en drie eenvoudige antwoorden.
  • Weet niet wat te zeggen? Praat over wat je weet.
  • Weet niet hoe het te zeggen? Spreken zoals u gewend bent aan een individu, maar de praktijk tot een groep.
  • Wat als ik zeg de verkeerde dingen? Wees niet kritisch ten aanzien van iemand ooit, ongeacht hoe vernietigend het bewijs, totdat bewezen.
 • Wees ervan overtuigd dat het zal gewoon als praten met een grote groep vrienden.

Waarschuwingen

 • Probeer niet zenuwachtig te zijn, want dit kan onprofessioneel uitzien. Probeer het nemen van diep adem.
 • Niet naar beneden kijken naar uw notities. Als je naar beneden kijkt naar je merkt de gehele toespraak, zult u lijken op een openbare lezer in plaats van een spreker in het openbaar te zijn. Dit kan moeilijk voor de eerste keer sprekers zijn, omdat iedereen in de menigte zal lijken te zijn waardoor u een dood staren. Gewoon ontspannen en weten dat jij degene bent spreken en zij zijn degenen die moeten luisteren.