Wkonl

Hoe maak je een incident verslag schrijven

Bij het schrijven van een incident verslag, in gedachten te houden wie, wat, wanneer, waar, en hoe. Een incident rapport documenteert een misdrijf of ongeval ervaren door een persoon of een groep mensen. Het incident kan alles zijn van een kind villen hun knie op een speelplaats te gewelddadig of illegaal gedrag te zijn. Het schrijven van een gedetailleerd en nauwkeurig incident verslag is een belangrijk onderdeel van de melding van een strafrechtelijke of beledigende daad. Hier zijn enkele stappen die betrokken zijn bij het schrijven van een incident verslag.

Stappen

Hoe maak je een incident verslag schrijven. Contact op met de juiste instanties.
Hoe maak je een incident verslag schrijven. Contact op met de juiste instanties.
 1. 1
  Contact op met de juiste instanties. Scholen, overheidsorganisaties en werkplekken hebben elk hun eigen beleid en praktijken op het melden van een incident. U kan nodig zijn om een ​​formulier invullen, volgen een specifiek formaat of eerst het incident met aangewezen handhavers bespreken.
 2. 2
  Uw contactgegevens. Geef uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en leeftijd. Leg uit hoe je contact kan worden opgenomen voor meer informatie en de beste tijd om u te bereiken.
 3. 3
  De namen van degene (n) die betrokken zijn bij het ​​incident. Indien onbekend, beschrijf het uiterlijk en de kenmerken van de persoon (s), zoals lengte, gewicht, kleur haar en de geschatte leeftijd. Beperk de beschrijving tot feitelijke waarnemingen en bijvoeglijke naamwoorden die je negatieve gevoelens te uiten over de persoon te voorkomen. Eventuele getuigen aanwezig waren, ook hun informatie ook.
 4. 4
  Geef details over de gebeurtenis. Geef aan wat er gebeurde met een beschrijving van de situatie. Onder meer de precieze aard van de blessure, beschrijving van items gestolen of de geleden schade. Fysiek of verbaal geweld, voortdurende nachtelijke geluiden van huis van de buren, en de weg woede van een agressieve bestuurder zijn een paar voorbeelden. Leg uit wat de toedracht van het voorval in chronologische volgorde.
 5. 5
  Beschrijf de locatie. Onder meer het exacte adres en kamernummer, indien van toepassing. Precies uitleggen waar in een gebouw, op de weg of buiten het incident zich voordeed. Indien het incident is gerelateerd aan een online misdrijf, documenteren de website en e-mailadressen.
 6. 6
  Verslag van de datum en het tijdstip van het incident. Wees zo nauwkeurig mogelijk. Toen onzeker over de tijd, schrijf je beste gok en stellen dat het een benadering. Als je niet meer weet van de tijd, proberen om uw activiteiten te roepen voor het incident. Misschien enkel voorafgaand aan het incident u aten lunch op een bepaald tijdstip met een vriend, en kan bij benadering de tijd dienovereenkomstig. Toen onzeker, zou je wijzen op een algemene tijd, zoals "late ochtend" of "vroege avond."
 7. 7
  Leg uit hoe het incident werd behandeld. Als u mondeling gemeld aan een schoolleraar, bewaker of een andere beheerder of officiële, noteer de namen en titels van alle betrokkenen. Leg uit wat de rapportage contacten opgedragen je te doen en de stappen die u heeft als resultaat. Als u handelde op eigen houtje aan de situatie aan te pakken, uw exacte daden opschrijven.
 8. 8
  Dien uw incident verslag. Zoek uit de naam van de persoon of afdeling aan wie het rapport moet worden verzonden. Indien mogelijk, dienen een incident verslag in persoon en maak jezelf beschikbaar voor verdere vragen te beantwoorden of om verduidelijking. In situaties waarin een incident verslag moet worden opgestuurd of gemaild, follow-up met een telefoontje binnen een periode van 10 dagen om ervoor te zorgen dat uw melding ontvangen.