Wkonl

Hoe maak je een lijst met nummers en rijmwoorden onthouden

Je kan alles onthouden door het te associëren de dingen die worden opgeslagen met nummers en foto's in je geest. Deze methode is een Pegword systeem genaamd.

1 bun Associëren uw eerste item met een broodje
2 schoen Associëren je tweede punt met schoenen
3 boom Associëren je derde punt met een boom
4 deur Associëren je vierde punt met een deur
5 bijenkorf Associëren je vijfde punt met bijen
6 bakstenen
7 hemel
8 plaat
9 wijn
10 pen

Stappen

Hoe maak je een lijst met nummers en rijmwoorden onthouden. Onthouden de lijst hierboven.
Hoe maak je een lijst met nummers en rijmwoorden onthouden. Onthouden de lijst hierboven.
 1. 1
  Onthouden de lijst hierboven.
 2. 2
  Omdat de aantallen en de objecten rijm, kunt u uw eigen nummer objecten maken voor nummers elf en maximaal. De meer ongewone en vreemde objecten zijn, hoe beter het is voor u om het te onthouden.
 3. 3
  Neem de lijst van dingen die je nodig hebt om elk item onthouden en beeld in je hoofd met het aantal objecten. Bijvoorbeeld, doen alsof je probeert om de volgende dingen te onthouden: cup, rijst, kalkoen, gras, potlood, droevig, computer, gitaar, naald, konijn. Nu nemen elk item en associëren ze met elk nummer punt, zodat je beeld in je hoofd: de ene is een broodje - een kop tussen 2 broodjes, twee is een schoen - een schoen gevuld met korrels van rijst, drie is een boom - een kalkoen zittend op een boom, vier is een deur - een deur bedekt met gras, vijf is een bijenkorf - een potlood steken van een bijenkorf, zes stenen - een stelletje trieste gezichten bakstenen; zeven is de hemel - een computer zitten op een massale van wolken in de voorkant van de gouden poort van de hemel, acht is een plaat - een gitaar zittend op de top van een plaat, negen een glas wijn - naalden in een glas wijn (ouch!); tien is een pen - een konijn schrijven iets met een pen in zijn hand.
 4. 4
  Proberen om deze dingen een kwartier later herinneren door te denken aan een nummer, object dat aantal, en dan is het zaak dat u probeert te herinneren (die wordt geassocieerd met de toenmalige nummer object). Bijvoorbeeld, (als u de afbeeldingen in deze dusver voorbeeld volgen) denken aan de nummer drie: drie is een boom. Wat zit op die boom? Kom regelmatig terug om te zien of je hebt het goed. Werkt het? Ik hoop het, het is zeker werkt voor mij!

Tips

 • Oefening baart kunst! Hoe meer je probeert om dingen te onthouden, hoe makkelijker het zal krijgen.
 • Denk aan het aantal objecten zo levendig in je geest mogelijk te maken. En zet het ding je probeert te onthouden in de meest ongewone plaats / manier, zodat u het beter kunt onthouden.
 • Als u wilt meer lijsten dan mogelijk is met rijmpjes (21 rijmt op 31 rijmt met 41, en ​​dus op het beperken van het aantal pinnen) zijn, zie het artikel Onthoud nummers. U kunt pinnen met dat systeem te genereren. Het doet meer tijd nodig om te leren echter, en rijmpjes kan onmiddellijk worden geleerd.