Wkonl

Hoe maak je een merkpositionering voor een klein bedrijf te creëren

Terwijl grote bedrijven besteden miljoenen dollars ter bevordering van hun merken, enkele kleine bedrijven en startende bedrijven hebben de tijd om rigoureus bepalen hun merkpositionering genomen. Wijden enkele uren tijd en u kunt een bedrijf positionering van uw merk te onderscheiden en te spreken met een stem op de markt te ontwikkelen.

Stappen

Hoe maak je een merkpositionering voor een klein bedrijf te creëren. Blokkeren drie uur voor de vergadering en het verzamelen van uw belangrijkste medewerkers in een conferentieruimte.
Hoe maak je een merkpositionering voor een klein bedrijf te creëren. Blokkeren drie uur voor de vergadering en het verzamelen van uw belangrijkste medewerkers in een conferentieruimte.

Methode 1: Doe het met uw medewerkers (makkelijker, maar minder effectief)

 1. 1
  Blokkeren drie uur voor de vergadering en het verzamelen van uw belangrijkste medewerkers in een conferentieruimte.
 2. 2
  Huur een externe consultant of benoemt een werknemer om te dienen als de moderator en notulist om alle ideeën van het team ontwikkelt vangen.
 3. 3
  Brainstorm, brainstormen, brainstorm. Aparte lijsten te maken van de manier waarop u wilt door de klanten, investeerders, medewerkers en aandeelhouders te worden waargenomen.
 4. 4
  Maak een eerlijke beoordeling van uw bedrijf de unieke waardepropositie. Denk na over hoe je concurrenten deze value proposition zou aanvallen, als ze praten met uw klanten.
 5. 5
  Een lijst van de posities die u wilt vermijden. Wil je niet je cookie-winkel te worden gezien als de plaatselijke bakker? Of vice versa?
 6. 6
  Analyseren hoe uw concurrenten zich positioneren. Is uw bedrijf onderscheiden van hen op een manier die uw klanten schelen?
 7. 7
  Synthetiseren de resultaten van uw brainstormsessie een paar dagen na de eerste vergadering. De resultaten gebruiken om uw positionering verklaring en de bijbehorende zakelijke messaging impliceert ontwikkelen.
 8. 8
  Test de nieuwe positionering verklaring over klanten, werknemers en investeerders om te bevestigen dat u een goede positionering gecreëerd.
 9. 9
  Maak actiepunten bij het ​​vaststellen van uw merk in de markt voor uw team te bereiken. Begin klein met een gele paginagrote advertentie plaatsing / kopiëren, werken naar een doel van de positie van uw merk uitdragen in alles wat betrekking heeft op uw bedrijf, met inbegrip van zekerheden, facturen, etc.

Methode 2: Doe het met uw klanten (meer complexe, maar effectiever)

 1. 1
  Blokkeren 4-6 uur in twee dagen. U zult een vergaderruimte nodig om te voldoen aan uw klanten en met uw medewerkers (in twee verschillende sessies).
 2. 2
  Maak kennis met uw klanten of prospects. Vraag 6-10 klanten om te voldoen aan met u voor een paar uur om te discussiëren over uw product categorie. Het is nog beter als deze sessie wordt beheerd door een extern onderzoeksbureau, maar als je weinig tijd en budget zijn u kunt het zelf doen.
 3. 3
  Eerste vraag: Vraag uw klanten naar de top merken die ze kunnen bedenken in uw categorie Ze hebben het merk dat ze te herinneren zonder hulp op te schrijven.. Dan moeten ze het eens zijn over de relatieve posities: wie is het eerste merk, wie is de tweede, enzovoort.
 4. 4
  Tweede vraag: Vraag uw klanten naar de lijst van de functies die in de categorie meer relevant voor hen zijn Wederom hebben ze om ze op te schrijven en bestel ze van de belangrijkste aan de minst belangrijke..
 5. 5
  Vraag hen om merken en kenmerken overeenkomen. Dit is de sleutel en leuke deel: u uw klanten of prospects om een merk te matchen met een en slechts een functie vragen. Op deze manier kunt u zien welk merk '"eigenaar" "die functie. Dit zal u laten zien of er belangrijke functies die u kunt bezitten.
 6. 6
  In de volgende dag te ontmoeten met uw medewerkers. Met de informatie die je hebt verzameld in de sessie met uw klanten en prospects je hebt nu een "kaart" om potentiële positionering van uw merk te evalueren. Het is zelfs heel goed mogelijk dat u geen eenvoudige positionering strategie beschikbaar is en je hebt buiten de kaders te denken en te herzien uw product aanbod
 7. 7
  Met het resultaat van de werknemer sessie, schrijf een positionering statement. Je hebt strafbare gegevens aan de Positieverklaring schrijven dat al uw marketing activiteiten zal begeleiden (zie Hoe een Positieverklaring schrijven)

Tips

 • Merkpositionering beïnvloedt alles, ook de bedrijfscultuur van uw kleine bedrijf. Zorg ervoor dat de cultuur die je hebt binnen uw organisatie is in lijn met uw voorgestelde merkidentiteit.
 • Merkpositionering consultants die ervaring het uitvoeren van dit proces met meerdere bedrijven kunnen helpen een bedrijf te ontwikkelen de best mogelijke positionering. Prijzen voor de service kan variëren van een paar honderd dollar tot honderden duizenden dollars voor de grote consultancy bedrijven of PR-en reclamebureaus.
 • De meeste van de beste bedrijven in de wereld hebben sterke merken gepositioneerd ten opzichte van concurrenten. Maar voor kleine bedrijven en professionals is het nog belangrijker om een effectieve Brand Positioning hebben want ze hebben beperkte middelen marketing en ze hebben om ze effectief te gebruiken.
 • Het is belangrijk dat u uw tijd besteden en aandacht voor dit proces voordat je besteedt geen geld in marketing.