Wkonl

Hoe maak je een papieren onderzoek

Kreeg een grote research paper te schrijven? Goed onderzoeken van uw papier kan lijken als een gigantische taak, maar het is lang niet zo intimiderend als je het af te breken in stappen. Lees verder om erachter te komen hoe u uw onderzoek papier voor te bereiden met de minimale hoeveelheid gedoe en het maximumbedrag van de impact.

Stappen

Hoe maak je een papieren onderzoek. Beslis over uw doelstelling.
Hoe maak je een papieren onderzoek. Beslis over uw doelstelling.
 1. 1
  Beslis over uw doelstelling. Breng wat tijd door te denken over wat u wilt dat uw papier te volbrengen. Wil je het om uw standpunt te bewijzen? Leggen een onderwerp? U wilt een duidelijk te hebben voordat u begint met uw onderzoek. Je moet ook weten wat voor soort papier dat u doet, bijvoorbeeld literaire analyse, historische, wetenschappelijke, enz. Dit zal de structuur en stijl van het papier te bepalen.
  • Weet het door uw onderwijsinstelling met betrekking tot de indeling, stijl en inhoud voor een research paper in een bepaald gebied gespecialiseerde eisen. Soms zijn de eisen zijn zeer veeleisend.
 2. 2
  Kies een titel. Kies een duidelijke en beknopte titel te vatten uw papieren. Houd de titel gericht, zodat uw papier gaat in een specifiek onderwerp of vraag echt diep, in plaats van het geven van een minder informatief overzicht van het hele onderwerp gebied. Maak het passen bij uw doel, bijvoorbeeld als je gericht op een analytische paper schrijven, overwegen iets te zeggen meer als "Hoe ver ben X invloed Y", in plaats van alleen "Wat waren de effecten van X". Maar wees bereid om dit te veranderen als uw onderzoek vindt u in een andere richting.
 3. 3
  Lijst een aantal sleutelwoorden. Maak een lijst van sleutelwoorden op uw onderwerp dat nuttig bij het lokaliseren van informatie zal zijn wanneer u online en offline te bevragen. Het maken van een mindmap van alle onderwerpen en deelonderwerpen u denkt over die kan zeer nuttig zijn.
 4. 4
  Ga naar de bibliotheek. Terwijl u kunt een overvloed aan materiaal te vinden met uw laptop, tot een werkelijke boek over een onderwerp te krijgen, plus zoek academische papers, tijdschriften, en andere abonnee-only materialen, moet u het hoofd naar een bibliotheek. Zoek een rustige plek, pak wat boeken en aan de slag! U kunt boeken door te kijken naar beneden de boeken voor dat onderwerp, het stellen van een bibliothecaris, of het gebruik van de bibliotheekcatalogus, als er een is. Bibliotheken kunnen ook tafels of bureaus die je kunt gebruiken, dus profiteren van deze en verspreid uw notities en boeken!
  • Vergeet niet om gereserveerde of verwijzing secties gebruiken. Deze zullen meestal dragen de meest populaire informatie, alsmede beperkte lenen items.
 5. 5
  Maak wat van je bronnen. Bukken alle feiten, en maakt gedetailleerde aantekeningen uit een verscheidenheid van bronnen, zolang uw notities zijn volledig in je. Als je niet denkt dat je iets in je eigen woorden te schrijven, maar je moet het zijn, kunt u altijd direct citeer de bron, zolang je spraak of aanhalingstekens gebruiken "" en maakt het absoluut duidelijk dat het om een ​​citaat, en verwijst waar u het kreeg van de of eindnoten. Als de boeken hebben alle relevante foto's, kunt u ook de pagina's te scannen en deze te integreren in uw papieren, zolang je referentie waar je ze ook! Wees niet bang om uw notities kleurrijk te maken, evenals waardoor ze interessanter om naar te kijken, dit te doen kan u helpen georganiseerd te houden, bijvoorbeeld door kleurcodering door sub-onderwerp. Als u wilt, kunt u ook scannen of fotokopie sommige van uw papieren bronnen, zodat u kunt notities of highlight maken op kopieën van hen!
  • Als online lezen, leren hoe je de tekst voor een snelle terugkeer referencing benadrukken bij het schrijven van uw papieren.
  • Vermijd het verlaten van notities met potlood in de marge van bibliotheekboeken. Dit is een last voor latere lezers; altijd merken welke je maakt wissen.
 6. 6
  Controleer bibliotheek indexen. Gebruik indexen van de bibliotheek naar artikelen in tijdschriften vinden, zoals vakbladen en tijdschriften. Ze zullen de meest recente informatie over uw onderwerp bevatten, en zijn veel meer kans om peer-reviewed en betrouwbaar. Stel een vraag om hulp als u het nodig hebt - ze zullen beter dan wie ook weten welke informatie er is er voor u beschikbaar.
 7. 7
  Ga online. Nu kun je wat online onderzoek doen door het aansluiten van de zoekwoorden die u genoteerd aan de start. Alleen informatie van gerenommeerde sites en organisaties. Wikipedia, bijvoorbeeld, heeft aangetoond dat ongeveer net zo nauwkeurig als 'juiste' encyclopedieën, maar is niet volledig accuraat zijn en zou niet als een onderzoek bron worden gerespecteerd, tenzij uw onderwijsinstelling anders heeft gezegd. Het kan worden goed gebruikt echter een kort overzicht van het onderwerp te verzamelen en om u te sturen naar andere bronnen die gerenommeerde worden beschouwd; blik op bodem van elk artikel van Wikipedia - zie welke bronnen ze gebruikt om te beslissen of deze nuttig kunnen zijn u ook! Er is ook een groot aantal boeken, of gedeelten van boeken die online kan worden gevonden, zonder kosten of een grote hoeveelheid inspanning. Controleer plaatsen als Google Books, Google Scholar en Project Gutenberg.
 8. 8
  Vind statistieken. Terwijl je onderzoek van de feiten, vergeet dan niet de cijfers. Zoek een aantal nuttige statistieken om je onderzoek te helpen. Handige trefwoorden bij het zoeken naar statistische informatie bevat "procent", "Census Bureau," en "resultaten van de enquête." Deze zullen meer nuttig zijn als je het schrijven van een wetenschappelijke of economie papier, maar kan ook worden gebruikt om een ​​punt in een breed scala van onderwerpen te illustreren. Zodra u de statistieken, dan kunt u altijd gebruik maken van een programma als om ze te maken in grafieken op te nemen in uw papieren.
  • Zorg ervoor dat u de statistieken te analyseren met zorg en niet alleen uitkiezen elementen van hen om te voldoen aan wat je wilt dat ze aan te tonen.
 9. 9
  Vergeet niet de video's. Zien of er documentaires over uw onderwerp. Deze zal meer visueel, meer interessant om te onderzoeken, en zal ook enige variatie toe te voegen aan je lijst met bronnen! Controleer de tv-programma's van een aantal relevante documentaire kanalen, rond te kijken voor DVD's of sommige oudere documentaires zijn ook te vinden op plaatsen zoals Youtube. Als je dat doet citaat uit een video, moet u het goed citeren.
 10. 10
  Beginnen. Organiseer uw onderzoek, piekeren het over, en dan beginnen met het schrijven! Als je eenmaal bent begonnen, wees niet bang om terug te gaan naar de bibliotheek om een ​​beetje meer onderzoek te doen in een bepaald gebied als dat nodig is, of om uw titel iets veranderen als een deel van je onderzoek is bijzonder interessant of gedetailleerd.

Monster research papers


Tips

 • Opmerking je bronnen zorgvuldig als je verder gaat naar de bibliografie gemakkelijker te maken - en om plagiaat te voorkomen! Lees voor een overzicht van de gegevens die u nodig hebt om onder meer voor elk type bron.
 • Als uw bibliotheek een boek dat je nodig heeft, vraagt ​​de bibliothecaris als zij het kunnen lenen van een andere tak.
 • Overweeg een expert op het gebied je onderzoek. Het is een gegarandeerde manier om je docent te imponeren. Als u een toegankelijke deskundige niet kan vinden, denken over het doen van een online zoeken naar een expert op het desbetreffende gebied en hen een e-mail sturen.
 • Het vinden van informatie over dit onderwerp is te vinden in boeken over, maar niet specifiek over dit onderwerp. Soms vind je "een beetje van goud 'dat is slechts een paragraaf, maar is zeer interessant of informatief en zeker de moeite waard, waaronder.

Waarschuwingen

 • Vermijd uitstelgedrag. Het zou een goed idee om een ​​realistisch tijdsplan van wanneer u verwacht om elke fase van uw papieren te voltooien en vasthouden aan het maken zijn. Geconcentreerd te blijven en nooit iets laten aan de laatste minuut.
 • Wees altijd op hun hoede van plagiaat. Schrijf alleen in je, en correct alle bronnen die u gebruikt, niet alleen citaten. Dit lijkt misschien een beetje een gedoe, maar noteren alles wat je hebt gelezen zal ook indruk op je docent met hoeveel werk je in het papier hebben gezet.
 • Als er meer dan een persoon onderzoekt hetzelfde onderwerp, of u zijn ingesteld in een groep, zorg ervoor dat je vroeg naar de bibliotheek. Anders andere individuen of de leden van uw groep kan alle boeken over dat onderwerp uit al hebben gecontroleerd!

Dingen die je nodig hebt

 • Bibliotheek
 • Notitieboekje
 • Internettoegang
 • Expert te interviewen (optioneel)