Wkonl

Hoe maak je een persoonlijke verklaring voor UCAS schrijven

Weten wat te schrijven in uw persoonlijke verklaring voor UCAS kan echt moeilijk. Helaas is er geen definitieve recept, zoals toepassingen grotendeels worden beoordeeld op hun individualiteit. Echter, er zijn enkele tips die u kunnen helpen op je weg.

Stappen

Hoe maak je een persoonlijke verklaring voor UCAS schrijven. Bepaal wat je wilt studeren.
Hoe maak je een persoonlijke verklaring voor UCAS schrijven. Bepaal wat je wilt studeren.
 1. 1
  Bepaal wat je wilt studeren. Bepaal wat je wilt bestuderen voordat u uw verklaring te schrijven. 2/3 's van een persoonlijke verklaring is meestal gerelateerd aan uw toekomstige diploma, dus het is belangrijk dat u zeker bent van wat je wilt studeren.
  • Als je moeite hebt om te beslissen, praat met uw familie en vrienden, evenals uw leraren en tutor om te bevestigen voor "jou" of een zekere mate is de juiste optie van studie.
 2. 2
  Verzamel uw ideeën. De volgende stappen kunnen worden genomen in een willekeurige volgorde. Het starten van een taak met de meest lastige aspect zou ontmoedigen en demotiveren je voordat je zelfs beginnen. U zult merken dat uw non-degree gerelateerde onderwerpen zijn gericht op eerst en dan die welke specifiek zijn voor je diploma zijn. Mensen zijn in staat om vrijer te praten over zichzelf, maar vraagt ​​de alle belangrijke vraag: "Waarom kiest u voor deze mate" en ze verloren zouden kunnen gaan voor woorden. Vergeet niet alles in dit gedeelte is ruw werkingen, dus tenzij je van een fancy zin, vasthouden aan korte notities.
  1. Zoek een blanco stuk papier en noteer een hele lijst van activiteiten en verwezenlijkingen die u kan uw potentiële universiteit vertellen. Deze zijn iets dat voor u persoonlijk. Bent u betrokken bij een teamsport? Was u geselecteerd als de meest verbeterde moderne talen student tijdens je GCSE studie? Alles en alles dat maakt u zich onderscheiden van de menigte is de moeite waard het schrijven in deze voorbereidingsfase.
  2. Ga terug naar de mate u overweegt studeren. Wat is het dat je trok het kiezen van deze bijzondere opleiding? Hebt u enige werkervaring met betrekking tot deze toekomstige studie had? Hebt u vorige gestudeerd het onderwerp op een lager niveau? Het is deze belangrijke aspecten die ervoor zorgt dat uw persoonlijke verklaring opvallen, als iedereen zijn eigen redenen om te kiezen voor een bepaalde mate zal hebben. Deze bits zijn nog steeds persoonlijk en je zult beginnen te zien hoe uw persoonlijke verklaring breekt uit de buurt van de mondaine standaard statement.
  • Je moet nu een lijst waarin de details van de volgende (gebruik het als een checklist):
   • Waarom u solliciteert naar deze zekere mate, je redenen met back-up ideeën en ervaringen (bijvoorbeeld lezen rond het onderwerp)
   • Toekomstige carrière plannen of ideeën
   • Werkervaring
   • Eerdere studies, lessen, thema's, veldwerk en projecten
   • Prijzen (bijv. Key Stage 3 Science prijs)
   • Buitenschoolse activiteiten
   • Hobby's en interesses
   • Bijbaan
 3. 3
  Beslis over een structuur. Iedereen heeft zijn eigen schrijfstijl, en wat je schrijft in je persoonlijke verklaring zal enige wat bepalend zijn voor de manier waarop uw structuur ontwikkelt.
  1. Probeer te plannen rond een drie-paragraaf structuur. Het gebruik van alle ideeën die je vorige verzamelden, splitsen ze in de volgende categorieën:
  • One - De graad (Alles wat betrekking heeft op waarom u kiezen voor deze bijzondere mate en wat je hebt gedaan om uw keuze te bevestigen, kan dit zelfs een jeugd ervaring die betrekking heeft op uw onderwerp - wees niet bang om buiten de kaders te denken. )
  • Twee - Werkervaring, carrière plannen en prijzen (Mooie duidelijk)
  • Drie - Extra curriculaire activiteiten, je hobby's, interesses en part-time baan (Zoals hierboven)
 4. 4
  Ontwerp uw persoonlijke verklaring. Gebruik alle ideeën die je hebt verzameld en gecategoriseerd te proberen bondig uit te leggen elk van de verschillende aspecten, met de nadruk indien ze betrekking hebben op je diploma keuze, en de persoonlijke kwaliteiten die je hebt opgedaan van hen, of dit teambuilding, of een verbetering zijn in uw mondelinge communicatie, denk goed na over deze kwaliteiten als zij zullen uw persoonlijke verklaring te verkopen.
 5. 5
  Voeg een inleiding en conclusie. Met het hoofdgedeelte van uw persoonlijke verklaring opgesteld uit, moet je beginnen met het brengen het allemaal samen, binden het met een pittige conclusie, zonder te vergeten een eigenzinnige maar interessante inleiding.
  • Deze twee onderdelen moeten worden tot een minimum beperkt als je zal onvermijdelijk meer dan je limiet personage te schrijven.
  • Als je solliciteert voor een gecombineerde opleiding, moet je inleiding aangeven wat je solliciteert te doen, en waarom je hebt gekozen om de twee onderwerpen elkaar te bestuderen.
  • De eindconclusie moet een korte samenvatting van uw redenering worden achter de keuze van de graad, het is je nog een laatste kans om de deal clinch, en verzeker hen u veel tijd en moeite in hebt gestoken deze beslissing.
 6. 6
  Condenseren uw persoonlijke verklaring te passen binnen de eisen. Als uw persoonlijke verklaring is reeds binnen de eisen, dan doorgaan naar de volgende stap. Het moet binnen de limiet van 4000 tekens of 47 lijnen, afhankelijk van wat de kortste is. Het beste is om uw verklaring schrijven in een tekstverwerker voordat kopiëren en in UCAS plakken, omdat het formulier niet beschikt over een spellingscontrole. Houd in gedachten dat het tekstverwerkingsprogramma's hebben de neiging om zowel het karakter en de lijn telt onderschatten, zodat u kunt vinden dat het niet past als je het plakken inch
  1. Wees meedogenloos. Beginnen met werken via uw persoonlijke verklaring beslissen of wat is geschreven relevant is om je diploma, of laat u speciale te zijn op geen enkele manier.
  2. Start herformulering. Je zult versteld staan ​​hoeveel u uw persoonlijke verklaring kan verminderen door het uitsnijden van een heleboel 'waffly' taal. De sleutel tot een succesvolle persoonlijke verklaring is te beknopt, de toelatingscommissie tutor zeker niet wil doen wat ze niet hoeven te lezen.
 7. 7
  Dan iemand anders om u wat laatste hulp en begeleiding te geven. Wat heb je voor je is iets wat je moet heel trots op, vooral omdat het een grote hoeveelheid tijd om te bouwen is genomen.
  1. Zoek een vriend die je goed kent om te zien of uw persoonlijke verklaring is een waarheidsgetrouwe weergave van jezelf.
  2. Hier krijg je een familielid die waarschijnlijk weet u nog beter, om iets te suggereren u hebt gemist dat een vermelding waard is binnen uw persoonlijke verklaring.
  3. Hier krijg je een leraar of mentor (iemand die enige ervaring in het omgaan met persoonlijke verklaringen heeft is altijd beter) om te controleren of u een goed genoeg persoonlijke verklaring die hopelijk zal garanderen dat aanbod uit elk van je universiteit keuzes.
 8. 8
  Denk je dat je klaar bent? Controleer terug door deze stap om ervoor te zorgen dat je alles bedekt!

Tips

 • Ontwerp, herformuleren, en wat meer diepgang. Dit is niet ongebruikelijk. Een goede persoonlijke verklaring vereist een grote hoeveelheid tijd en inspanning.
 • Wees beknopt, de toelatingscommissie tutor zal weinig tijd om te lezen uw persoonlijke verklaring, zodat hun aandacht vast te houden door het vasthouden aan het punt hebben.
 • Niet iedereen heeft hetzelfde gevoel voor humor, dus als je gaat om een ​​grap of twee proberen, zorg ervoor dat je bent niet de enige die het leuk vindt. Krijg je vrienden, familie of leraren om te controleren of het geschikt is.
 • Voorbeelden van persoonlijke verklaringen kan worden gevonden over het hele internet. Het lezen van een persoonlijke verklaring van een onderwerp anders dan die van de ene je solliciteert, helpt geven u een goede algemene aarding van wat wordt verwacht. Het is gemakkelijk om vast komen te zitten met iets wat iemand anders heeft geschreven als het betrekking heeft op uw onderwerp, het beperken van uw eigen creativiteit.
 • Een goed onderzocht citaat in de juiste context kan een duidelijke indicatie dat je weet wat je het over geven. Echter, dit verkeerd, en de toelating tutor kan gemakkelijk worden gefrustreerd.

Waarschuwingen

 • Heeft het werk van andere mensen niet plagiaat.
 • Indien plagiaat in uw werk wordt gedetecteerd, wordt u van de UCAS aanvraagprocedure worden afgewezen en uw Universiteiten zullen worden aangemeld.