Wkonl

Hoe maak je een potlood slijpen

Hier is een eenvoudige gids over hoe je een potlood met een niet-elektrische puntenslijper slijpen.

Stappen

Hoe maak je een potlood slijpen. Leg de kabel einde van het potlood in de puntenslijper.
Hoe maak je een potlood slijpen. Leg de kabel einde van het potlood in de puntenslijper.
 1. 1
  Leg de kabel einde van het potlood in de puntenslijper. Houd het potlood en puntenslijper in een rechte lijn.
 2. 2
  Draai het potlood met de klok mee. Scherpen langzaam en niet te hard drukt.
 3. 3
  Draaien totdat je voelt minder torsiesterkte, of u tevreden bent met de scherpte. (Zorg ervoor dat de punt van de pen is veilig en valt er niet uit als er druk wordt uitgeoefend)
 4. 4
  Trek de pen uit en borstel of wegblazen van de spaanders. Zorg ervoor om weg te blazen van uw of andere gezichten, tenzij je wilt prikkende ogen. U kunt ook beschikken over de krullen in een vuilnisbak.
 5. 5
  Sommige potloden kunnen zijn te breed om in de puntenslijper. In dat geval moet u mogelijk een mes, (zie hieronder waarschuwing) of tanden te gebruiken, maar wees voorzichtig niet om de krullen te slikken. (Zie: externe link).

Tips

 • Als uw puntenslijper het potlood niet zal verscherpen goed, controleren of de ruimte waar de potloodpunt moet gaan niet wordt geblokkeerd door gebroken grafiet (het zwarte deel) van het uiteinde van het potlood. Als het nog steeds niet goed zal verscherpen, kan het mes in de puntenslijper bot zijn. Niet vastgelopen in het potlood te hard. Houdt het potlood stabiel en licht scheren het grafiet tot een langzame vloeiende punt zachtjes.
 • Als je potlood breekt zeer regelmatig, kunt u worden slijpen het te veel of het grafiet in je potlood kan zijn gebroken van een harde klap. Of, kunt u te hard te drukken op het papier. Of opnieuw, kunt u worden jammen het potlood in zoals ledematen en hakselaar.
 • U kunt vele potloden verder aan te scherpen door het tekenen van hen tegen fijn schuurpapier of een vijl. U kunt dit ook doen met een scherpe punt tussen de verscherping te houden.
 • In plaats van een ouderwetse puntenslijper, kunt u die met een ingebouwde container kopen om de krullen te houden. Op deze manier hoef je niet te blijven lopen heen en weer naar de vuilnisbak.
 • Afhankelijk van de manier waarop je het bedrijf, kan je ofwel grijpen de puntenslijper en draai het potlood of het tegenovergestelde doen en in plaats daarvan greep de pen en draai de puntenslijper. Hebben beide dezelfde resultaten, echter, en de manier waarop je houd het niet van invloed op de leiding.
 • Een ander type mechanische puntenslijper heeft een slinger, die je naar rechts terwijl u de pen lichtjes in. (Operationele zin wordt 'duwen' lichtjes)

Waarschuwingen

 • Bij het ​​slijpen van een mes wijzen altijd het mes uit de buurt van uw lichaam en zorg dat je jezelf niet snijden. Gebruik geen mes op school. Als op school, en u kunt geen gebruik maken van een puntenslijper, probeer dan met behulp van een open schaar. Zij zal niet krijg je in de problemen.
 • Licht uw vinger niet plakken in de puntenslijper.
 • Heeft een potlood dat is al scherp niet scherp. Dit kan leiden tot twee dingen om je potlood of puntenslijper. 1.) De lead kan breken op je potlood.. 2) Lood breuk kan leiden tot de leiding komen te zitten in de puntenslijper.
 • Plakken niet het gummetje uiteinde in de puntenslijper. Dit kan verstoppen de puntenslijper en breek de gum of het potlood zelf.

Dingen die je nodig hebt

 • Potlood
 • Puntenslijper of mes je kunt gebruiken om een ​​potlood te scherpen
 • Kleine prullenbak