Wkonl

Hoe maak je een probleemstelling schrijven

In verschillende situaties, kan u worden gevraagd om te komen met de specifieke aard van de schriftelijke punt dat bekend staat als een probleemstelling. Of je dit tegenkomt als student, of als iemand die betrokken is bij de planning of andere scenario's, neem even de tijd om te begrijpen wat het betekent om een ​​van deze specifieke documenten ambacht. Een probleemstelling is in wezen een duidelijke beschrijving van een probleem dat een groep of individu wordt geconfronteerd. In academische situaties kan een probleemstelling worden gebruikt voor het onderbrengen van onderzoeksdoeleinden, of voor algemene leren, bijvoorbeeld bij het opzetten van een wiskundig probleem of andere educatieve puzzel. In de planning, het helpt meestal om bestaande problemen meer concreet te maken in het helpen om mogelijke oplossingen te ontwikkelen.

Stappen

Hoe maak je een probleemstelling schrijven. Het opzetten van een proefschrift verklaring.
Hoe maak je een probleemstelling schrijven. Het opzetten van een proefschrift verklaring.

Schrijven van uw eigen probleemstelling

 1. 1
  Het opzetten van een proefschrift verklaring. Het proefschrift verklaring, of het openen van verklaring, zal het probleem te identificeren, en is een belangrijk onderdeel van een probleemstelling.
 2. 2
  Identificeer oplossingen. Een ander deel van het schrijven van een probleemstelling is om verschillende oplossingen die de schrijver kan komen met te identificeren. De plaatsing van deze oplossingen is afhankelijk van de algemene vorm van de probleemstelling, maar over het algemeen, die worden gepresenteerd in de context van feit nadat het probleem is duidelijk.
 3. 3
  Breng de 5 W's. Binnen de probleemstelling, het is goed om de focus op het presenteren van een zo breed scala van feiten mogelijk te houden. Dit omvat de algemene meme van de vijf W, of in andere woorden, die, wat, waarom, wanneer en hoe. Het aanpakken van elk van deze kan een probleemstelling informatiever en effectiever te maken.
 4. 4
  Denken over het opnemen van een visie op de probleemstelling. De visie voor een probleemstelling is gewoon omschreven als 'wat je wilt' of wat de groep wil uit de situatie. Met andere woorden, is het toereikend zijn.
 5. 5
  Concluderen de probleemstelling. Breng al deze informatie samen in een effectieve conclusie dat het probleem en de belangrijkste ideeën die de schrijver probeert te pakken herhaalt.
  • Denk aan het sluiten als een beknopte herformulering van de algemene kwestie. Het is soms ook handig om een ​​laatste oproep aan de lezer of presenteren de hele kwestie in een nieuwe of andere manier. Zo kunnen een aantal effectieve conclusies van een gevoel van urgentie toe te voegen aan onderstrepen wat de schrijver heeft gezegd het hele document, vooral als de schrijver benadert de kwestie vanuit een hoek van advocacy.
 6. 6
  Doe een laatste bewerking. De uiteindelijke montage zal de schrijver helpen om allerlei problemen te vangen, van eenvoudige typefouten tot grotere problemen met grammatica en stijl.
  • Erachter te komen of het gehele probleemstelling is samenhangend en makkelijk stroomt. Zorg ervoor dat alle van de belangrijkste principes worden aangepakt en belangrijke informatie wordt niet overgeslagen. De laatste bewerking is vaak het verschil tussen een goede probleemstelling en een slecht geschreven of wat ineffectief is.