Wkonl

Hoe maak je een roman schrijven

Een roman is een fictief, complexe werk van verhalend proza. Goede romans verlichten werkelijkheid, zelfs als ze overstijgen, waardoor lezers om waarheid en menselijkheid vinden in werelden die volledig zijn vervaardigd. Het maakt niet uit wat voor soort boek dat u wilt schrijven - literair of commerciële, romantiek of science fiction, een epische oorlog of een familiedrama - u zult grenzeloze creatieve energie en een toezegging om lijken het opstellen van uw roman nodig, en de revisie-en bewerkingsproces.

Stappen

Hoe maak je een roman schrijven. Beslissen wat voor soort roman die u wilt schrijven.
Hoe maak je een roman schrijven. Beslissen wat voor soort roman die u wilt schrijven.

Het creëren van een fictieve wereld

 1. 1
  Beslissen wat voor soort roman die u wilt schrijven. Niet elke roman past netjes in een bepaalde categorie, maar het is nuttig om na te denken over uw voorgenomen genre en het publiek als je begint het plannen van uw werk. Lees alle grote werken die in uw gekozen genre vallen om een ​​goed inzicht hoe je een roman te bouwen volgens de normen van de door u gekozen genre te krijgen, kies dan voor een formule ofwel of breken de mal. Overweeg de volgende opties:
  • Literaire romans zijn bedoeld als kunstwerken, compleet met diepe thema's, symboliek, en complexe literaire apparaten. Lees klassieke werken van de grote romanschrijvers en lijsten zoals The Guardian "100 Greatest Novels of All Time" zijn nuttig.
  • Commerciële romans zijn bedoeld om het publiek te vermaken en verkopen veel exemplaren. Ze zijn onderverdeeld in vele genres, waaronder science fiction, mysteries, thrillers, fantasieën, romances en historische fictie, onder anderen. Veel romans in deze genres te volgen voorspelbare formules en in lange reeksen worden geschreven.
  • Er is volop crossover tussen literaire en commerciële romans. Veel schrijvers van science fiction, fantasie, thrillers, enzovoort creëren romans net zo complex en betekenisvol als schrijvers van romans die zijn klassiek "literair." Alleen maar omdat een roman goed verkoopt wil niet zeggen dat het niet een kunstwerk.
 2. 2
  Denk na over de instelling. Als je eenmaal hebt besloten welke genre (of genres) te schrijven binnen, beginnen dromen van een omgeving voor uw roman. Dit gaat verder dan het bepaalde stad waar je personages zal wonen; je hebt een hele universum te dromen van kreeg. De instelling die u maakt de sfeer en de toon van uw roman te bepalen, en zal invloed hebben op de problemen die je personages zal worden geconfronteerd. Denk na over deze vragen als u schetsen de grenzen van de nieuwe wereld die u maakt:
  • Zal het losjes gebaseerd zijn op plaatsen die u bekend bent in het echte leven?
  • Wordt de functie in de huidige, of een ander punt in de tijd?
  • Vindt het plaats op aarde, of ergens denkbeeldig?
  • Wordt deze gecentreerd in een stad of wijk, of uitgebreid met een reeks locaties?
  • Zal plaatsvinden in de loop van een maand, een jaar, of decennia?
  • Zal de wereld worden gegoten in de schaduw, of zal het optimisme inspireren?
 3. 3
  Maak een hoofdpersoon en andere personages. De hoofdpersoon van je roman moet worden aangevuld met herkenbare persoonlijkheidskenmerken en denkpatronen. Protagonisten hoeven niet per se te zijn sympathiek, maar ze zijn meestal relatable op een bepaalde manier, zodat lezers blijven geïnteresseerd in het verhaal. Een van de geneugten van het lezen fictie is het herkennen van jezelf en bestaan ​​indirect via je favoriete personages.
  • Uw wereld moet worden bevolkt met andere personages, ook. Denk na over wie zal interactie met je hoofdpersoon, die als een van beide vrienden of folies.
  • Veel schrijvers beschrijven denken van hun personages als echte mensen, zich af te vragen wat de personages zou doen in een bepaalde situatie en doen hun best om "true" blijf aan de personages. Je personages moeten dus goed worden ontwikkeld in je hoofd dat het voelt natuurlijk om hen te helpen navigeren uw fictieve wereld.
 4. 4
  Visualiseer de plot. De meeste romans, ongeacht genre, hebben een soort van conflict. De spanning bouwt totdat het probleem komt tot een climax, en dan is het opgelost op een bepaalde manier. Dit betekent niet dat romans hebben altijd happy endings, het gaat meer om het verstrekken van motivaties voor de acties van de personages en het creëren van een voertuig voor verandering en betekenis over de spanwijdte van je roman.

Opstellen van de roman

 1. 1
  Overweeg het maken van een schets. Elke schrijver heeft een andere methode voor het starten van een nieuwe roman. Het creëren van een schets kan een goede manier om in kaart te brengen uw ideeën en geven je kleine doelen te bereiken als je werkt in de richting van het grotere doel van het schrijven van een heel boek te zijn.
  • Je contour niet lineair te zijn. Je kon een snelle schets van de boog van elk karakter te doen, of maak een soort van Venn diagram laat zien hoe verhalen verschillende karakters 'zal overlappen.
  • Zodra u uw overzicht, niet proberen om het precies te volgen. Het punt is gewoon om een ​​vliegende start het schrijfproces met een visuele voorstelling van waar het verhaal zou kunnen gaan. Het zal zeker veranderen als je het schrijfproces beginnen.
 2. 2
  Draag een notebook. Het schrijven van een roman is een creatief proces, en je weet nooit wanneer het een goed idee zou komen om jou. Draag een notitieboekje en een pen, zodat u kunt noteren ideeën waar u ook gaat. Je voelt je misschien geïnspireerd door iets wat je hoort op uw ochtend pendelen, of tijdens het dagdromen in een coffeeshop.
  • Gebruik uw notebook om fragmenten te schrijven - alinea's, of zelfs zinnen, die deel uitmaken van een meer complete verhaal zal worden.
  • Vergeet niet dat schrijven is niet altijd een perfect proces. Het verloopt vaak achterstevoren, binnenstebuiten of ondersteboven in plaats van op een lineaire manier.
 3. 3
  Schrijf een eerste ontwerp. Als je er klaar voor voelt, gaan zitten en beginnen met het schrijven van het eerste ontwerp van uw roman. Maak je geen zorgen over het maken van de taal perfect - niemand zal dit ontwerp, maar je leest. Schrijven zonder te oordelen jezelf.
  • Maak de inzet en schrijf elke dag. Je moet begrijpen wat je onderneming. Vele prachtige schrijvers onopgemerkt en ongelezen omdat hun lades zijn gevuld met onvoltooide romans. Stel kleine doelen - het afwerken van een hoofdstuk, een paar pagina's, of een bepaalde hoeveelheid woorden om de paar dagen - jezelf gemotiveerd te houden.
  • Een schrijven van ruimte te creëren. Zoek een gezellige plek waar u kunt ontspannen en er zijn geen afleidingen. Hier krijg je een goede stoel te zitten in die geeft je geen rugklachten na uren en uren zitten en schrijven. U hoeft niet een boek in een uur schrijven, duurt het maanden, dus bescherm je rug.
 4. 4
  Verrichten veel onderzoek. Als je begint het invullen van uw roman, zal uw omgeving en personages krijgen meer gedetailleerd. Als je schrijft over een archeoloog, moet je wat onderzoek uit te voeren om een ​​nauwkeurig beeld van wat dit beroep inhoudt schilderen. Hetzelfde geldt voor het schrijven over historische perioden, steden, enzovoort.
  • Maak gebruik van de bibliotheek. Je zult in staat zijn om de meeste van de informatie die u nodig heeft in uw plaatselijke bibliotheek te vinden, en bibliotheken zijn ook uitstekende plaatsen om wat te schrijven doen.
  • Interview mensen. Als je niet zeker weet of een onderwerp waar je aan het schrijven bent over ringen waar, iemand vinden met eerste hand kennis over het onderwerp en vragen veel vragen.

Het herzieningsproces

 1. 1
  Praktijk zelf-editing. Wanneer uw eerste ontwerp klaar is, begint het echte werk! Het is tijd om te snijden wat niet werkt, herschrijven hele hoofdstukken, en scherpen uw taal.
  • Begin met het printen van uw ontwerp en het lezen door middel van start tot finish. Maak aantekeningen over wat je denkt dat moet veranderen.
  • Wees niet kostbare met uw schrijven. Misschien voel je je verbonden aan een bepaalde paragraaf dat is gewoon niet het verhaal vooruit. Daag jezelf uit om de juiste beslissing te nemen. U kunt altijd gebruik maken van de paragraaf in een ander stuk.
  • Herhaal dit proces over en over totdat je hebt een ontwerp u trots om andere mensen te laten zien zou zijn. Het kan maanden of jaren voordat je roman krijgt om dit stadium, wees geduldig met jezelf.
 2. 2
  Laat uw werk aan andere mensen. Begin met het tonen van uw schrijven aan iemand die je volledig vertrouwt, zodat je kunt wennen aan het gevoel van het hebben van anderen te lezen uw werk. Aangezien het niet altijd gemakkelijk om eerlijke feedback te krijgen van mensen die van je houden en wilt u uw gevoelens te sparen, overweeg dan om buiten meningen in een of meer van de volgende manieren:
  • Word lid van een schriftelijk workshop. Lokale hogescholen en schrijven centra zijn geweldige plekken om fictie workshops vinden. U zult andere mensen schrijven beoordelen en ontvangen toelichting op de jouwe ook.
  • Start een schrijfgroep. Als je weet dat een paar andere mensen die het schrijven van romans, te regelen voor een ontmoeting met hen een keer per maand om de voortgang te delen en vragen om tips.
  • Neem advies met een korreltje zout. Als iemand je vertelt dat een hoofdstuk niet werkt, krijgen een second opinion voordat u besluit om het snijden van uw manuscript.
 3. 3
  Publiceren van uw boek. Dit is de conclusie dat de meeste schrijvers streven naar. Kiezen om te publiceren met een traditionele boek uitgeverij, een online e-publisher, of zelf te publiceren.
  • Als je gaat de traditionele route, het helpt om een ​​literair agent om uw boek te winkelen rond om uitgevers te vinden. Ga naar www.writersmarket.com voor een lijst van agenten. U wordt gevraagd om een ​​query te schrijven en een samenvatting van uw manuscript in te dienen.
  • Self-publishing bedrijven variëren veel in kwaliteit. Voor het kiezen van een bedrijf, vraag om een ​​paar voorbeelden, zodat u de kwaliteit van hun papier en drukwerk kunnen zien.

Tips

 • Houd een woordenboek en een thesaurus met u tijdens het schrijven.
 • Maak je personages geloofwaardig. Maak ze echt lijken.
 • Schrijf over iets. Like dingen vanuit je hart en het gevoel dat je gevoel vliegen alsof je de vrijheid van elk ding. Maar je releted met je geest.
 • Vermijd het gebruik van te veel cliches of stock zinnen. Ze hebben hun plaats, maar meer dan het gebruik ervan is saai en uninventive.
 • Enkel omdat u van uw verhaal, betekent niet dat anderen wel. Laat minimaal 3-4 betrouwbaar, betrouwbare vrienden lezen alvorens af te sturen naar een uitgever. Vergeet niet uw werk eerst zelfs als zijn niet klaar met auteursrechten.
 • Schrijf een pagina per dag, ongeacht hoe creatief je je voelt.
 • Je zult na een tijdje weten of een verhaal dat je aan het schrijven bent echt je aandacht en verbeelding in de ban. Als je niet het gevoel dat dit de juiste weg, blijven ontwikkelen ideeën en proberen. Soms helpt het om muziek te luisteren in tussen de momenten dat je aan het schrijven bent. Het helpt u denken aan verschillende scenario's en hoofdstukken, en hoe personages zouden voelen over deze avonturen, zichzelf of zelfs andere personages om hen heen.
 • "Het is beter om te schrijven voor jezelf en hebben geen publiek dan te schrijven voor het publiek en hebben geen zelf." Schrijf uw verhaal zoals u dat wilt. Er zijn markten voor alle genres, en er zal altijd een slot voor je verhaal zijn als het goed geschreven en interessant.
 • Soms is dat perfect karakter heeft alles - behalve een goede naam. Investeer in een babyboek, dat namen en hun betekenis geeft, en houd het met u tijdens het schrijven. Er zijn ook websites online die namen kan genereren.
 • Als u een procrastinator, probeer dan toetreden NaNoWriMo: schrijf 50.000 woorden in een maand om je roman te voltooien. Schrijvers hebben de neiging om beter te werken als er een deadline tot aangezicht. Meer motivatie.