Wkonl

Hoe maak je een tolk voor doven en slechthorenden geworden

Tolken voor doven en hard-van-horen zijn volledig opgeleide professionals. Hoe om te worden gecertificeerd of in licentie te interpreteren in uw stad, zal de stad of het gebied is afhankelijk van de lokale certificering wetten. Dit artikel is gebaseerd op professionele ervaring als tolk in Austin, TX. Het is mogelijk dat de stappen om een ​​interpreter worden hier met die in de meeste plaatsen in Noord Europa.

Stappen

Hoe maak je een tolk voor doven en slechthorenden geworden. Zoek uit wat uw staat, provincie / gemeente, of gemeentelijk vereist om te certificeren of licentie tolken.
Hoe maak je een tolk voor doven en slechthorenden geworden. Zoek uit wat uw staat, provincie / gemeente, of gemeentelijk vereist om te certificeren of licentie tolken.
 1. 1
  Zoek uit wat uw staat, provincie / gemeente, of gemeentelijk vereist om te certificeren of licentie tolken.
 2. 2
  Verwerven van vaardigheid in europese gebarentaal en beginnen met het leren over dovencultuur.
 3. 3
  Passeer de onderzoeken en beoordelingen die door uw lokale overheden.
 4. 4
  Werk zoeken als tolk.

Tips

 • Voor # 2 hierboven, kunt u vaardigheid te verwerven door het volgen van teken klassen, waardoor dove vrienden en socialiseren met hen (de beste manier om te leren). Of, deelnemen aan een college ITP (Interpreter Training Program). (Zie Hoe te beginnen aan de europese gebarentaal in Google te leren.)
 • 4 De bovenstaande stappen zijn eenvoudig ter wille van de beknoptheid.
 • Zodra je voelt dat je vloeiend genoeg in de taal te interpreteren, ga naar je staat agentschap en vraag om het maximale wat tolk beoordelingsinstrument zij over ben geworden.
 • Er is een nationaal register voor tolken, (griffie van Tolken voor Doven). Terwijl de meeste van alle 50 staten accepteren RID certificering in plaats van state certificering (die heet "wederkerigheid). Sommige staten niet. Nogmaals, controleer uw lokale wetten uit te vinden. RID Certificering kan in de meeste van de Engels sprekende provincies worden geaccepteerd van Canada ook.
 • Voor # 1 hierboven, contact opnemen met uw staat bureau dat Dove diensten toezicht houdt, bijvoorbeeld, in Texas, het is de Dienst van Hulpmiddelen en Rehabilitatie Centrum. Je staat heeft waarschijnlijk iets dergelijks. Schrijven, e-mail, of bel ze op en vraag naar hun informatie over het worden gecertificeerd te interpreteren.

Waarschuwingen

 • Een belangrijk idee in het achterhoofd te houden is dat ASL (Europese Sign Language) is een bonafide taal, precies zoals Engels of Frans of Spaans. Het is niet alleen Engels zetten in moties. Mastering is het net zo makkelijk of zo moeilijk als het bedreven in het Russisch of Duits. Sommige mensen pikken talen snel. Als u een van deze gelukkigen, zult u waarschijnlijk oppikken ASL snel ook. Als u in het Spaans klas op de middelbare school worstelde, kun je net zo veel worstelen met ASL. Het heeft alle kenmerken - de grammatica, de complexiteit, de onderlinge afhankelijkheid op cultuur, etc. - van een andere taal.
 • Voordat je de werkelijke certificatie te interpreteren, hetzij van uw huis staat of van RID, probeer NIET te interpreteren, behalve in de kerk. Veel tolken Ik weet begon ondertekening voor grote groepen mensen via hun kerk, en in de regel, zullen kerken niet aanklagen een ondertekenaar van het maken van fouten tijdens het vertalen van "How Great Thou Art." Maar als je een teken woordenboek onthouden, ga dan naar buiten en krijgen een baan interpreteren voor het openbare schoolsysteem, je kunt (en waarschijnlijk zal) worden vervolgd voor wanpraktijken als er iets misgaat.
 • Realiseert u zich dat in de meeste gevallen, moeten tolken zijn gecertificeerde professionals. Totdat u gecertificeerd, niet jezelf voor te stellen als een professional, zelfs als u hebt of jezelf als uitstekende ondertekening vaardigheden hebben.
 • Overweegt om een ​​ASL / Engels Tolk is niet iets dat licht moeten worden genomen. Indien mogelijk, probeer om iemand die is afgestudeerd aan het veld en is actief bezig in het veld te ontmoeten. Zoek uit wat het echt wilt. Als je denkt dat je nog genoeg passie voor zo'n gebied, dan ga je gang. Het is een uitdaging! Je nodig hebt om ASL en Engels goed kennen. Ook leren over dovencultuur en respect voor dove mensen is erg belangrijk. Leren ASL en leren over een nieuwe cultuur is zeer verrijkend.
 • Alsjeblieft, niet proberen te interpreteren, tenzij je zijn specifiek getraind in het onderwerp. Voldoende beheersing van de taal betekent niet noodzakelijk dat u over voldoende opleiding om een ​​tolk voor mensen in nood zijn.