Wkonl

Hoe maak je een veeboerderij starten

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​persoon zou willen vee te fokken. Sommige verhogen grote kuddes te verkopen, anderen, in het geval van zuivel, verhogen ze hun melk te verkopen. Veel raise vee te laten zien aan beurzen en andere lokale evenementen. In de huidige economie, zijn veel gezinnen beslissen om vee te fokken voor hun persoonlijk gebruik. Of u wilt een paar hoofd hebben voor de behoeften van uw gezin of verhogen van een kudde te verkopen, er zijn een paar basisprincipes over hoe om vee te fokken; van de aankoop van grond aan het selecteren van de vee u wilt verhogen.

Stappen

Hoe maak je een veeboerderij starten. Maak een business plan.
Hoe maak je een veeboerderij starten. Maak een business plan.
 1. 1
  Maak een business plan. Doe een SWOT-analyse van jezelf en de vee-industrie wordt u invoeren. Plan wat voor soort koeien je wilt, zonder te kijken naar eventuele rassen, en wat voor soort bedrijf u wilt bedienen.
  • Houd in gedachten om klein te beginnen. Verspil uw geld niet uitgeven in de eerste 2 jaar na aankoop of het erven van de boerderij of landhuis. Als dingen moeten reparaties, repareren alleen het hekwerk of faciliteiten die als hoogste prioriteit boven andere dingen, zoals het renoveren van de schuur of het huis, of het overdoen van de transportfaciliteiten aan wat je van plan bent. Koop machines op een veiling, niet nieuw. Koop de apparatuur en andere items die u nu nodig hebt, niet wat je wilt. Je krijgt wat je wilt in de komende 5 tot 10 jaar als je je een nieuwe operatie te laten groeien.
  • Proberen en streven naar het zijn van een low-cost producer, want dat is de zekerste manier om geld te verdienen, en de beste manier om te beginnen als je niet veel te beginnen met te hebben!
 2. 2
  Zoek het gebied waar u wilt vee te fokken voor de komende 10 tot 30 jaar of langer. Dit is belangrijk omdat je nodig hebt om een ​​locatie te vinden die u gewend bent of echt wilt en zijn ervan overtuigd u kunt uw dieren te verhogen inch
  • Locatie kan variëren van zo ver noordelijk als Alberta, Canada, om als ver zuiden als Uruguay, Zuid-Europa. Factoren zoals het klimaat, seizoensgebonden afwijkingen, markten, vegetatie en topografie verschilt voor elke locatie die je kunt kiezen.
 3. 3
  Als je eenmaal een beslissing hebt gemaakt waar je wilt starten, vind land dat te koop staat. Houd in gedachten dat u nodig heeft om te investeren in een down-betaling, een lening of een hypotheek voor het land dat u wilt kopen, als je niet genoeg geld om het af te betalen binnen het jaar je het kopen.
  • Grondprijzen neiging te stijgen in gebieden waar sprake is van een hogere populatie, of grond is in een hogere vraag dan in andere gebieden.
  • Ook rekening mee is het sterk aanbevolen om een boerderij of landhuis dat al heeft het uit voor vee gelegd dan het kopen van een boerderij die moet worden omgezet in de een van uw dromen faciliteiten en hekwerk kopen.
 4. 4
  Lees meer over dit land locatie u geïnteresseerd bent in. Contact op met de lokale county uitbreiding kantoor van het gebied dat u geïnteresseerd bent om meer informatie over het type bodem, vegetatie, veebezetting en draagkracht voor de weilanden (tamme grasland) of rangelands krijgen (native grasland), veemarkt eisen, enz. Ook een bezoek aan de buren die zich in het gebied dat u wilt beginnen met de landbouw / veeteelt in, en praat met hen.
  • Vaak de buren zullen u voorzien van meer informatie dan wat een overheidsinstelling kantoor kan geven.
 5. 5
  Onderzoek vervolgens de aankoop van het type installaties, apparatuur en machines die nodig zijn voor het type vee u hebt gekozen om te verhogen. Analyseer uw werking en uw financiële situatie om te zien wat je nodig hebt (niet wat je wilt) voor de huidige faciliteiten, apparatuur en machines. Hekwerk, water faciliteiten, voer stapelbedden / troggen en baal feeders is voorrang boven alle andere activa die nodig zijn. Een tractor, hooien apparatuur, aanhangwagen, het hanteren voorzieningen en andere gebouwen zijn ook belangrijk.
  • Als u een melkveebedrijf heeft gekozen, krijgt u meerdere gebouwen en een melkstal nodig hebt met rongen om te kunnen uw operatie uitvoeren, in aanvulling op het kalven faciliteiten, een kalf schuur en een schuur om koeien te houden wanneer ze niet worden gemolken.
   • Bij de keuze van het type staander te gebruiken voor het melken, zijn er verschillende items te overwegen: eerst, hebben de koeien gemolken voor en wat zijn ze vroeger? Het beste is om het zelfde type stang te houden. Als u gaat verhogen van hen zelf, het onderzoek van de verschillende soorten om te bepalen wat het beste zou werken in uw situatie.
  • Met rundvee, heel vaak schermen, wat loodsen en waterbronnen zijn alles wat je nodig hebt, vooral als je wil een loonsverhoging gras-based rundvlees operatie, zij het ​​afwerken beefers op gras of een koe-kalf operatie. De uitzonderingen zijn als je bereid bent om extra geld te besteden aan het voeden kost winter en het aanvullen van uw koeien met graan, of als u wil een weidegrond runnen zijn.
 6. 6
  Bepaal het type vee u wilt verhogen op basis van uw budget en doelstellingen. De meest populaire keuzes zijn zuivel of vlees. Houd in gedachten dat het opstarten met en het verhogen van melkvee is veel meer tijd en geld kost dan bij rundvee, en er zullen meer eisen uitrusting voor zuivelproducten dan rundvlees zoals voorgeschreven door regelgeving van de overheid.
 7. 7
  Onderzoek de verschillende rassen die je kan of wenst te verhogen. Bepaal het type van de rassen die u wilt volgens uw doelen voor uw boerderij of landhuis zijn, niet wat je wilt en wat je bereid bent te doen om te werken rond de herfst-backs van een bepaald ras zijn.
  • Als u in de rundvleesproductie start met een ras dat bekend staat om goed temperament en is niet arbeidsintensief.,,, Galloways en Britse wit zijn zulke rassen die staan ​​bekend om hun volgzaamheid.
   • Als je vasthoudend van het verhogen van zijn Angus runderen in verband met wat de markt in uw omgeving eisen, neem dan heel voorzichtig zijn bij het ​​selecteren van het type vee u wilt. Zie Hoe black angus vee te fokken voor meer informatie.
  • Als u in de zuivelproductie echter de meest beste en meest populaire rassen voor zuivel zijn, en Brown Swiss. en Ayrshires kan ook populair zijn voor u als u zich niet bevindt in Noord-Europa.
 8. 8
  Beginnen met een handvol koeien. Ga niet hele-varken en koop zo veel koeien als je kunt voorraad op het land hebt gekocht voor een heel jaar. Koop goede koeien, degenen die hebben grote bouw, temperament, het baren van het vermogen en voedergewassen convertibiliteit (onder andere), en te voorkomen dat degenen die kijken dun en zijn dicht bij afbreken. Vaarzen kan een optie als u wilt wachten tot 2 jaar totdat je hun kalveren te verkopen; 3-fers/3-in-1 's of gefokte koe met kalf aan de zijkant is een andere optie, omdat je het kalf kan verkopen in een maand of twee, en wacht nog een paar maanden voordat de koe kalveren uit. Ervaren koeien hebben de neiging om eenvoudiger te beheren en te hanteren dan vaarzen zijn.
  • Vermijd het kopen van een stier als u slechts 4 of 5 teefjes, koop een stier alleen als je minstens 10 koeien, of niet wenst te gebruiken AI (kunstmatige inseminatie) langer. Als je maar 2 of 5 koeien, AI is de goedkoopste en beste (maar niet altijd de meest effectieve) optie voor de fokkerij al uw koeien. Als u niet wilt AI gebruiken, dan is het huren van een stier of zoek een ander vee producer die zal instemmen om je koeien te houden voor een paar maanden te hebben zijn stier fokken ze voor u.
 9. 9
  Bepaal de hoeveelheid wei die nodig zal zijn voor het ras van runderen die u heeft geselecteerd. Beslis of het land je al voldoende is of als u nodig hebt om te kopen of te huren extra weiland.
  • Bepaal of je zal groeien hooi voor het vee zelf of kopen. Zorg ervoor dat u de hoogste kwaliteit hooi die je kunt veroorloven alleen te gebruiken.
  • Houd in gedachten dat bijna 26% van de kosten van het verhogen van vee bestaan. Het hebben van voldoende areaal in de zomermaanden voor het vee te laten grazen op reduceert deze kosten enorm, net als het verhogen van hogere kwaliteit hooi. Ook rekening houden met uw plannen voor begrazing, zoals de winter grazen als je niet wilt raken in het kopen of het maken van hooi de hele tijd. Winter grazen plannen verschillen van gebied tot gebied, dus wees bewust van je mogelijkheden.
 10. 10
  Beginnen houden van een goede administratie van de financiën, het fokken / afkalven, gezondheid / vaccinaties, aankopen / verkopen, en de activa in uw bedrijf. De belangrijkste documenten zijn uw financiële administratie, omdat deze records te bepalen of uw operatie is het geven van je netto inkomsten of verlies. In Canada, is het verplicht dat je verslagen van alle dieren op je boerderij naast de RFID-tag-informatie voor elke dier dat wordt gekocht, verkocht of geboren op uw bedrijf.
 11. 11
  De meeste van alle, veel plezier! Het is een stressvolle en veeleisende levensstijl, maar je zal voor altijd leren veel en bezig gehouden worden met het voeden en onderhouden van de gezondheid van uw herder.

Tips

 • PLAN, plan plan! Plan wat voor soort vee die u zoekt zonder te kijken naar ALLE rassen, wat voor soort boerderij of landhuis je wilt en hoe je wilt om hem te bedienen, en schrijven over uw sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen, van wat je kan doen zijn aan de vee-industrie als geheel.
 • Begin klein. Begin met een paar koeien of vaarzen, dan bouw je veestapel van daaruit als je eenmaal hebt meer ervaring met het vee u momenteel hebt gekregen.
 • Probeer uw bedrijf te houden, als low-cost mogelijk, proberen om het hele jaar door grazen programma uit te voeren, indien mogelijk, om de koeien buiten te houden van de drylot en houd ze op de weide het hele jaar.
 • Stel vragen, en hebben de lokale groot dier dierenarts on speed-dial bij elke medische problemen of calamiteiten komen dat je niet kunt verwerken op uw eigen.
 • Hekken, water en voer zijn prioriteit, en moet worden gedaan / gekocht voordat u uw vee te kopen. Gebruik de soorten waterers die het beste voor uw gebied zijn: bijvoorbeeld gebieden waar de winter overheerst gedurende 4 tot 6 maanden van het jaar, automatische waterers met verwarmingselementen in de kom zijn het beste voor overwinterende koeien.
  • Zorg ervoor dat de koeien hebben toegang tot water te allen tijde. In de winter, check het water meerdere malen per dag voor ijsvorming op.
 • Houd een goede administratie, van het fokken en het afkalven van de gezondheid en financiële administratie.
 • Test uw feed voor voedingswaarde. Weten de tijden dat uw koeien zullen zijn op hun hoogtepunt voedingsbehoeften en wanneer ze zullen worden op hun laagst.
 • Koop meer hooi dan wat je nodig hebt. Er is niet zoiets als het hebben van te veel hooi.
 • Er is geen beste ras te bezitten. Koop het ras je het meest aangetrokken tot of u denkt dat u het meest in termen van winst geven. Angus kan goed zijn als je leeft in gebieden waar de markten vragen Angus en Angus-gekruiste vee. Brahman kan het beste zijn als je leeft in gebieden waar warmte, vochtigheid en insecten zijn een veel voorkomende gebeurtenis.
  • Houd rekening met de door organisaties als de FFA (Future Farmers of Europe) normen bij de selectie en aankoop van vee. Kijk voor de meest gezonde dieren in de groep als je koopt prive-verdrag (een-op-een koper aan verkoper), of de gezondste en beste opgevoede groepen van het vee op een veiling mart. Denk aan zaken als bouw, alertheid, evenwicht en wenselijke eigenschappen die specifiek zijn voor het ras [s] van uw keuze.
 • Praat met de lokale dierenarts over bedrijfsbegeleiding programma's en incentives voor uw herder. Dit dient te gebeuren vlak nadat je dieren hebt gekocht.
 • Bezoek de plaatselijke werf verkoop voor gebruikte apparatuur. Controleer de prikborden in diervoeders winkels en andere omgeving winkels voor goede deals.
 • Voorkomen dat je een stier zo veel mogelijk. AI is uitgevonden voor het doel van het vermijden van de kosten en gevaren van de zorg voor en het verzorgen van een stier.
 • Kopen wat je nodig hebt, niet wat je wilt.
 • Gebruik geen kalveren niet te houden van uw eerste drachtige vaarzen. Zij zullen minder zuinig en niet zo goed als kalveren die worden gehouden van oudere koeien.

Waarschuwingen

 • Probeer zo veel mogelijk uit te houden van de schuld
 • Vergeet niet de wet van Murphy: Alles wat kan gebeuren, wil.
 • Runderen zijn veel sneller en sterker dan jij bent. Koeien kunnen zeer gevaarlijk zijn wanneer de bescherming van een nieuw kalf; stieren kan onvoorspelbaar zijn wanneer u krijgt zelfgenoegzaam om hen heen.
 • Het verhogen van vee is geen 9-5 week-dag-enige taak. Het is een 24/7/365 dagen werk. Koeien zullen nooit weten wanneer je jarig is of wanneer Kerstmis is, en noch zal ze zorg.
 • Vermijd ziek, uitgehongerd, en all-around ongezonde dieren.
 • Niet al je geld niet uitgeven in de eerste 2 jaren krijgt de nieuwste apparatuur of de duurste behandeling faciliteiten. U gaat brak sneller dan je denkt.
 • Krijg nooit zelfgenoegzaam noch vertrouwen een stier
 • Houd je ogen open voor problemen bij het werken met koeien en stieren
 • Het verhogen van vee kan een taai, ruw, vermoeiende baan op keer. Het is stressvol, zal er bloed, zweet en tranen zijn, en er zullen momenten zijn waarop je spijt zelfs opstarten verhogen vee.
 • Duik niet in iets wat je denkt dat je niet kunt doen