Wkonl

Hoe maak je een woordenboek gebruiken

Van de ongeveer 1 miljoen woorden in het Engels, de gemiddelde speaker Engels kent 60.000 van die woorden, kan een woordenboek een zeer handig hulpmiddel zijn. Naast het helpen met spelling en woordbetekenissen, in staat om een ​​woordenboek effectief te gebruiken en regelmatig is een perfecte manier om je Engels te verbeteren door middel van tal van andere nuttige informatie over het dagelijks taalgebruik en grammatica van het woordenboek. Dit artikel zal uitleggen hoe u het meeste van het gebruik van uw woordenboek te maken.

Stappen

Hoe maak je een woordenboek gebruiken. Vertrouwd te raken met uw woordenboek.
Hoe maak je een woordenboek gebruiken. Vertrouwd te raken met uw woordenboek.
 1. 1
  Koop een kwaliteit woordenboek. Als je niet al in het bezit van een goed woordenboek, overwegen de aankoop van een tijdens verkoop tijd. Het is ook een goed idee om uw woordenboek te upgraden zo nu en dan, zodat u toegang tot de laatste nieuwe woorden die zijn toegevoegd aan het woordenboek elk jaar hebben.
  • Overweeg de aanschaf van specialistische woordenboeken als zij nuttig zou zijn in je studie of carrière. Enkele voorbeelden van gespecialiseerde woordenboeken zijn woordenboeken, technische woordenboeken, rijmpjes, kruiswoordraadsel, onderwerp woordenboeken (bijvoorbeeld voor wiskunde, scheikunde, biologie, tuinbouw, enz.), geïllustreerde woordenboeken (uitstekend voor het leren van een andere taal of voor technische kennis), jargon en uitdrukkingen, enz.
  • Merk op dat veel landen hebben hun eigen inheemse woordenboeken die wellicht nuttiger dan inkoop een woordenboek van zomaar ergens, zoals de Macquarie woordenboek in Australië, Oxford woordenboek in Engeland, Webster's woordenboek in de Europa, enz.
  • Sommige scholen, universiteiten en werkplaatsen voorkeur aan het gebruik van een bepaalde woordenboek. Dit is om redenen van behoud van een consistente stijl en begrip onder iedereen gebruik van maken, zorg ervoor dat u gebruik maken van de juiste keuze voor uw opdrachten, bewerken en rapporten.
 2. 2
  Vertrouwd te raken met uw woordenboek. Woordenboeken verschillen in aanpak. De beste manier om te leren hoe u uw specifieke woordenboek gebruiken effectief is om zijn inleidende sectie, waar je ontdekken hoe de gegevens zijn gerangschikt gelezen. Het inleidende gedeelte van uw woordenboek zal belangrijke informatie, zoals de afkortingen en de uitspraak symbolen die in de inzendingen te verklaren. Er kunnen ook informatie over de uitspraak van woorden met dezelfde spelling, dit kan handig zijn als u alleen een woord gehoord hebben en u niet zeker bent van de spelling. Bijvoorbeeld, als je hoort "niet", is het misschien ook wel "knoop", maar de "k" is stil, en deze lijst kan u helpen met suggesties.
 3. 3
  Weet hoe je een woord opzoeken. Als je over een woord dat je niet herkent of kent de betekenis van, houden een notitie van. Wanneer je rond aan het op te zoeken, hier is de volgorde te volgen:
  • Ga verder naar de letter van het alfabet die uw woord begint met. Bijvoorbeeld, "dog" begint met "d". Vergeet niet de mogelijke spellingen voor lastige woorden, zoals "gnome" begint met een "g" of "psychologie" begint met een "p" of "knock" begint met een "k", enz.
  • Controleer voor de gids woorden. Deze bevinden zich in de bovenste hoek van elke pagina en geven u een indicatie van hoe dicht u bij het lokaliseren van uw woord, het versnellen van het proces van het gaan door de pagina's.
  • Eenmaal sluiten, gebruikt u de tweede letter van je woord te voeren op de pagina en zoek uw woord. Bijvoorbeeld, als je op zoek naar het woord "zinloos", "u" is de tweede brief. Misschien ziet u "vore / futtock" in de linkerbovenhoek van de linkerpagina en "futtock plaat / gaberlunzie" in de rechterbovenhoek van de juiste pagina. Nu weet je dat "zinloos" zal worden gevestigd op een van deze twee pagina's.
  • Scant de lijst van binnenkomst woorden bewegende verleden "Furry" en "Fuse" en "gedoe". Aangezien het voorbeeld woord begint met "Fut", ga langs alle 'Fur' en alle 'Fus "woorden alfabetisch totdat u de" FUT "gebied van de pagina te bereiken. In dit voorbeeld gaan recht naar beneden door middel van "Fut" en "Futhark" en dit is eindelijk, waar je "zinloos" zal vinden.
 4. 4
  Weten hoe ze het meeste uit uw te maken. Zodra je het woord hebt gevonden, zijn er een aantal nuttige elementen die je kunt ontdekken over het woord uit het woordenboek binnenkomst. Lees de informatie over dit bericht, en afhankelijk van uw woordenboek, zou je veel dingen te vinden:
  • Een van het woord.
  • Een of meer uitspraken. Kijk voor een uitspraak sleutel in de buurt van het begin van het woordenboek om u te helpen de schriftelijke uitspraak te interpreteren. Leer hoe je de stress merken te gebruiken, aangezien deze zal uw uitspraak helpen. De stress mark 'Is plaats vlak voor de lettergreep waar de spanning wordt geplaatst.
  • Kapitalisatie, waar relevant.
  • Voorzetsels, zoals "in", "op", etc. en het gebruik ervan met het woord in kwestie.
  • Onregelmatige eindes voor werkwoorden.
  • Synoniemen en antoniemen. U kunt deze gebruiken in uw schrijven, of als verdere aanwijzingen in de richting van het woord betekent.
  • Een etymologie, afleiding, of de geschiedenis van het woord. Zelfs als je niet weet Latijn of het Oudgrieks, kan het zijn dat deze informatie helpt u om te onthouden of begrijpen het woord.
  • Voorbeelden of citaten van de manier waarop het woord wordt gebruikt. Gebruik deze om context toe te voegen aan de betekenis van het woord.
  • Afgeleide termen en verbuigingen (ik ben, jij bent, etc).
  • Zinnen of in verband met het woord, en jargongebruik. Bovendien kan het woordenboek uit te leggen of er een woord is formeel of informeel.
  • Meervoudsvormen van.
  • Naaste buur woorden die gerelateerd zou kunnen zijn, zoals "futiliteit".
  • in andere Engels (Amerikaans Engels, Brits Engels, Australisch Engels, enz.)
 5. 5
  Denk na over hoe de informatie die je hebt gevonden heeft betrekking op het woord zoals u het aangetroffen. Als er meerdere definities, beslissen welke overeenkomt met uw bron of context van het woord en merk op hoe de verschillende definities zijn gerelateerd aan elkaar. In een Engels woordenboek, is de meest voorkomende betekenis meestal eerst geplaatst waar er meerdere betekenissen.
  • Probeer het gebruik van uw nieuwe woord in een zin. Als het moeilijk is om te spellen, schrijven het een paar keer om uzelf te herinneren.
 6. 6
  Gebruik je woordenboek voor andere doeleinden dan het opzoeken van een woord. Veel woordenboeken worden geleverd met een scala aan andere nuttige informatie. Een deel van de informatie die je zou kunnen vinden in uw woordenboek bevat:
  • Standaardbrieven voor banen, RSVPs, archivering klachten, officiële schrijven, enz.
  • Kaarten en geografische informatie.
  • Statistieken over de bevolking.
  • Gewichten, volume en afmetingen.
  • Lijsten van landen, steden, hoofdsteden, enz.
  • Vlaggen van landen, staten, provincies, regio's, enz.
  • Lijsten van bekende of historische personen.
  • Lijsten van feiten.
 7. 7
  Leer hoe u een online woordenboek gebruiken. Online woordenboeken zijn eenvoudig. Kies een geschikte gratis online woordenboek, of een abonnement van een als uw plaats van werk of studie onderschrijft, en typt u het woord dat u zoekt. De zoekmachine zal het woord tot u terugkeren en de sectie definitie moet bevatten de meeste elementen hierboven besproken. Merk op dat gratis diensten niet zo uitgebreid als een abonnement of boek woordenboek, dus dit in gedachten te houden als je niet zeker bent dat je het juiste antwoord hebt gevonden kan worden.
  • Maak gebruik van de audio-inhoud die met online woordenboeken. Dit kan aanzienlijk helpen wanneer u niet zeker weet hoe je het woord uit te spreken.
  • Om Google te gebruiken om online definities, typt u: "definiëren: zinloos". De zoekmachine zal alleen kijken naar de definities.
 8. 8
  Veel plezier met behulp van een woordenboek. De laatste stap is het leukst - browse eenvoudig een woordenboek om jezelf af en toe te lichten over nieuwe woorden. Open gewoon het woordenboek naar een willekeurige pagina en scant de pagina voor woorden die niet bekend zijn of lijken interessant. Lokaliseren hen, lees de definitie en probeer het nieuwe woord wilt toevoegen aan uw denken of praten tijdens de komende dagen tot het een herinnerde deel van uw natuurlijke woordenschat.
  • Speel het woordenboek spel met vrienden. Deze bestaat op het krijgen van een paar vrienden bij elkaar en een woordenboek. De eerste speler kijkt op een uitdagende woord en gebruikt het in een zin. De andere spelers moeten raden of het gebruik van het woord juist is of een regelrechte fabricage. Als een speler geraden, is het hun beurt naast.
  • Een ander woordenboek spel: Elke speler kiest een woord dat bekend aan de andere spelers moet zijn, leest dan de woordenboek definitie. De andere spelers strijden om het woord zo snel mogelijk te raden - misschien zelfs schreeuwen terwijl de definitie wordt nog steeds gelezen.

Tips

 • Als u niet kunt schijnen om uw woord te vinden, zorg ervoor dat je het woord correct spelling. Zo zal je niet "isotoop" vinden als u op zoek bent in het A-gedeelte, waar je zou kunnen worden verleid om te doen als bijvoorbeeld uw scheikunde leraar spreekt met een beetje een zuidelijk accent!
 • Wees niet bang om te studeren de etymologie van een woord. Omdat veel van onze taal is afgeleid van het Grieks of Latijn, zul je vaak merken dat je het leren wortel woorden van hen, maar nadat je hebt, zult u merken dat het gemakkelijker om woorden die nieuw zijn voor u begrijpt kan eenvoudig door te kijken naar de structuur van het woord.
 • Als je problemen hebt met spelling van een woord, probeer dan de spellingcontrole in een tekstverwerker en zien wat het suggereert.
 • Taal wordt gedefinieerd voor een groot deel door het gebruik. U kunt helpen om onze taal in leven door het gebruik van meer van. Probeer af en toe gebruik woorden die "steeds stoffig", hetzij in geschreven of mondelinge communicatie. Engels is het dichtste ding aan een universele taal op aarde, en het een kans om te gedijen verdient. Het gebruik van woorden als "kerel" een beetje minder kan helpen om onze taal gezond te houden.
 • Een woordenboek is een goed gereedschap om te overleven. Neem altijd een grote woordenboek met u waar u ook gaat. Als je bent gestrand op een eiland, kan de pagina's aan elkaar worden gelijmd om een ​​basis te vormen onderdak, en helpen u een vuur aan te steken. Als boek is van metaal, kan het worden gebruikt als een spiegel om de positie signaal te vlakken.
 • Ook al is het makkelijk om woorden met behulp van een online woordenboek te controleren, niet de vrije degenen niet altijd genoeg informatie, dus het loont om altijd een hard copy woordenboek op je boekenplank te roepen wanneer dat nodig is.
 • Oude woordenboeken maken uitstekende deur stopt of holle boeken.

Waarschuwingen

 • Gedrukte woordenboeken mogen gaan van datum als de taal verandert, dus check de datum copyright van jou. Een andere manier om de valuta van een woordenboek te meten is om te zoeken naar relatief nieuwe woorden, zoals 'chick flick' of 'metroseksueel'.
 • Woordenboeken variëren in inhoud, en sommige zijn zeer specifiek. Kijk naar de titel om te ontdekken wat je hebt. Als je een woordenboek van rijmpjes, jargon, uitdrukkingen, synoniemen, een vreemde taal, of een specifiek belang, zoals houtbewerking termen, streven naar een meer algemene woordenboek.

Dingen die je nodig hebt

 • Woordenboek
 • Internettoegang