Wkonl

Hoe om bestanden te organiseren op een website

Bent u het opzetten van een website, maar zijn verward over hoe de gegevens op de server te regelen? Deze tutorial zal u tonen de juiste methode voor het regelen van bestanden op uw website om de laadtijd te minimaliseren en maximaliseren vindbaarheid, zowel voor u en voor de mensen die uw site bezoeken.

Stappen

Hoe om bestanden te organiseren op een website. Hebben slechts een HTML-bestand in een bepaalde map.
Hoe om bestanden te organiseren op een website. Hebben slechts een HTML-bestand in een bepaalde map.
 1. 1
  Wees consistent. Of je uiteindelijk uw bestanden met htm of html doet er niet toe;.. Waar het om gaat is het bijhouden van het hetzelfde in de hele site. Natuurlijk, dit is alleen een probleem als je de hand-code van de site. Als u gebruik maakt van een HTML-editor zoals Dreamweaver, zal het automatisch het bestand op te slaan met een extensie of de ander elke keer. U kunt heel feasibly hebben veel verschillende HTML-bestanden op een server met een mengelmoes van extensies en het werkt prima. Je zou zelfs kunnen gebruiken verschillende namen voor bestanden, zoals home.htm, maar het punt is het schoonmaken van uw server en maken dingen mooi en netjes. Dus regel nummer een is: "Kies een methode en blijf daarbij." Voor dit artikel zullen alle HTML-bestanden worden aangeduid als index.htm.
 2. 2
  Hebben slechts een HTML-bestand in een bepaalde map. Etiket het bestand index.htm en label de map waar je de link wilt worden genoemd. Bijvoorbeeld, als u een pagina over pups, maak een nieuwe map met de naam pups in uw hoofdmap (degene waar je de belangrijkste index) en maak een bestand in die nieuwe map met de naam index.htm. Je bent waarschijnlijk vraagt ​​inmiddels, "Is dat niet veel redundantie Ik heb slechts vijf pagina's op mijn site;?? Waarom moet ik zo'n gedetailleerde organisatorische plan" Blij dat je het vraagt! Organisatie is de sleutel tot vindbaarheid, en het regelen van bestanden op deze manier scheert ook uit kostbare seconden laadtijd. Hoe? Eerst wordt vindbaarheid gemaximaliseerd omdat we zijn getraind om te zoeken naar bestanden in mappen. Dit is hoe uw besturingssysteem is aangelegd, en voor een goede reden, ook. Als u een map te openen en vind honderden niet-verwante bestanden, het vinden van de juiste degene die je zoekt zal moeilijk zijn, op zijn best. Plaats secundaire mappen in de hoofdmap om de gegevens te rangschikken in logische groepen. De laadtijd is aangetast, ook, omdat browsers op zoek naar een map eerst, dan een index van die map. Zoeken naar een bestand met de naam puppies.htm is niet-standaard, zodat de laadtijd gaat fractioneel langer zijn terwijl zij afleidt of de pups is een map of een bestand, en vervolgens leidt hieruit af wat voor soort bestand het is. Geef de map pups en noem het bestand index.htm; op die manier uw bezoekers zal een meer aangename ervaring op uw site, als hun laadtijden lager zal zijn. Plus, als je ooit wilt een ander bestand dat ook bezighoudt met puppies toevoegen, alles wat je hoeft te doen is het toevoegen een andere map in de map pups, de naam van de nieuwe map bruine puppies, en, nogmaals, noem het HTML-bestand index.htm.

Tips

 • Linken naar uw nieuw overzichtelijke bestandsstructuur zal nu veel eenvoudiger. Je hoeft niet naar de bestandsnaam bevatten helemaal. In browser-spreken, een "/" betekent "root" of "index". Dus om te linken naar uw nieuwe puppy bestand, alles wat je hoeft te doen is de URL intypen als www.mysite.com/puppies/ (let op de trailing "/") en de browser automatisch weten om te zoeken naar een bestand genaamd index.htm. Dit is waar je echt beginnen scheren seconden van je laadtijden. En een extra bonus is dat u gedekt bent als je ooit besluit om de software die u gebruikt om uw site te wijzigen. Bijvoorbeeld, zeggen dat u besluit over te stappen op het gebruik van PHP of Cold Fusion; uw link structuur is opgezet om te linken naar de map en de bestanden zijn allen geroepen index.htm. Dus als je de bestanden te veranderen van index.htm naar index.php er geen problemen. Uw links verwijzen nog steeds naar www.mysite.com/puppies/ en mensen die bladwijzer die pagina een 404 error krijgt niet hebben, ze zullen gewoon krijg je nieuwe, glimmende index.php website. Regel nummer drie is: 'Link naar mappen, geen bestanden. "
 • Mappen zijn niet alleen voor uw pagina's. Zet al uw bestanden in mappen, zodat ze netjes geordend en makkelijk te vinden. De enige bestanden die in je root folder moeten zijn zonder hun eigen map is de belangrijkste index (die, technisch gezien, heeft zijn eigen map, het is wat de naam van uw site is), het htaccess bestand, het favicon.ico bestand en. het robots.txt-bestand. . Als je niet een htaccess bestand, een favicon.ico bestand, of een robots.txt-bestand hebt, maak je geen zorgen, ze zijn niet nodig. Echter, kunt u overwegen het creëren van hen-als voor geen andere reden te houden 404 neer, omdat browsers op zoek naar deze drie bestanden elke keer dat ze uw site hit. Ieder ander bestand naast deze, met inbegrip van style sheets en afbeeldingen, moeten in hun eigen mappen. Het verschil tussen deze mappen voor opslag en de standaard pagina mappen is dat er geen index-bestand zal zijn. U kunt de naam van uw CSS-bestanden wat je wilt en zet ze allemaal in dezelfde map, en u kunt hetzelfde doen met uw foto's.

Dingen die je nodig hebt

 • Webruimte waar u toegang tot het bedieningspaneel hebben. De meeste gratis hosts zullen je niet laten toegang tot deze poort, maar er zijn veel hosts die er zijn die zeer goedkope web-hosting, die betaalbaar door bijna iedereen kan bieden. Zorg ervoor dat wanneer u het kiezen van een host die u toegang tot het bedieningspaneel hebben om wijzigingen in de bestandsstructuur te maken.
 • Een WYSIWYG-editor (What You See Is What You Get). Dit is niet helemaal nodig, maar het kan zich te ontdoen van een hoop van uw frustratie. Plus, als je geen toegang hebt tot uw control panel, maar FTP (File Transfer Protocol) toegang hebben, kunt u nog steeds uw bestand structuur te wijzigen met een WYSIWYG-editor zoals Dreamweaver. Hoewel, zal een FTP-programma moet deze dezelfde functionaliteit.
 • Backup kopieën op uw lokale computer. Als je ooit een harde schijf fail gehad, dan weet je het belang van back-up van al uw gegevens. Laat je uren werk verloren gaan, als de computers van uw gastheer sterft, of als de host verdwijnt van de kaart, je zult worden geplakt hoeft te beginnen vanaf nul. Houd altijd een back-up van uw hele site op uw machine, en een back-up op cd-rom of diskette. Ook het houden van uw bestanden op uw lokale computer geeft je een kans om je bestandsstructuur perfectioneren in de vertrouwde omgeving van uw besturingssysteem te geven, en ze vervolgens uploaden met een FTP programma.