Wkonl

Hoe om minder te werken


Het is mogelijk om uw werkweek te beperken door het volgen van een strategie die helpt uw ​​productiviteit te verhogen zonder het verhogen van uw uren. De sleutel is om een ​​limiet in te stellen, maar hoe ga je over het bereiken van de limiet is het moeilijkste deel. Hier zijn enkele suggesties voor het beperken van uw werkweek.

Stappen

Hoe om minder te werken. Identificeer de essentiële.
Hoe om minder te werken. Identificeer de essentiële.

Voor de zelf-of flexibel-dienst

 1. 1
  Stel je limiet. Bepaal de maximale hoeveelheid tijd die u bereid bent om te werken in een week zijn. Er wordt voorgesteld om iets als 4 dagen per week in te stellen. Je zou ambitieus zijn en schieten voor 3 dagen, of zelfs minder. Of je zou kunnen gaan voor 5 dagen per week, 6 uur per dag in plaats van 8 uur. Wat ook lijkt ideaal voor u, ga ervoor!
 2. 2
  Identificeer de essentiële. Als je minder tijd om je werk te doen, hoe krijg je dat gedaan? Heb je twee keuzes: 1) sneller te werken, of 2) doen minder werk. Het wordt aanbevolen de tweede optie kiest. Je moet om te bepalen wat precies je echt nodig hebt om binnen de grenzen die u hebt ingesteld voor jezelf. Als u uw werk week met 20%, bijvoorbeeld, moet u uitknippen 20% van je werk. Dat betekent dat het identificeren van wat er moet gebeuren, en wat kan afschrikken. Maak een korte lijst. Doe wat moet eerst worden gedaan, en doe niet Muck rond.
 3. 3
  Elimineer de rest. Als u een korte lijst van uw essentiële taken, neem een ​​kijkje op wat niet essentieel. Is er een manier om deze op te heffen? Delegate it? Outsource het? Vertragen? Denk goed na over deze, want als je een of andere manier kan elimineren 20% van uw lijst, heb je grote stappen gemaakt om te voldoen aan uw zelf ingestelde limieten.
 4. 4
  Batch. Als er iets is wat je dagelijks doet, overwegen groeperen het allemaal in een dag. Zo kunt u al uw facturen in een keer in plaats schrijven van hen doet elke dag. Het bespaart tijd. Je kan dat doen met bijna alles. Hetzelfde geldt voor iets wat je doet de hele dag, zoals e-mail of telefoontjes. Overweeg batch taken zoals die in een sessie per dag.
 5. 5
  Doe het in fases. Als je een grote snede in werkuren als je doel, zou u niet in staat zijn om het te verwezenlijken alles in een keer. Ga voor een geleidelijke verandering. Stel eerst een kleinere limiet (misschien 1 uur minder per dag, bijvoorbeeld, of slechts een halve dag op vrijdag). Focus op het maken van die eerste fase werk, en als je die naar beneden hebt, maken verdere bezuinigingen. Blijf dit doen tot je komen waar je uiteindelijk wilt zijn.
 6. 6
  Beslissen wat te doen met teveel tijd. Het stellen van grenzen op je werk is niet van plan om te werken als je niet weet wat je wilt doen met die extra tijd. Beslis over het werken 1 uur minder per dag? Wat ga je doen met dat uur? Het kan van alles zijn: leuke projecten, het creëren van een kant bedrijf, tijd doorbrengen met dierbaren, lezen,, naar het strand gaan, wat dan ook. Maar gereserveerd dat blok (of blokken) van de tijd voor iets, en zorg ervoor om het te doen.
 7. 7
  Kijk communicatietaken. Of het nu e-mail, telefoon, chat, Skype, of wat dan ook, kunt u uw werk dag te vullen met communicatietaken. Het zal de tijd alotted om het te vullen. In plaats daarvan, wijzen een kleine hoeveelheid tijd voor elke vitale communicatie-methode (30 minuten voor de IM, 30 minuten voor de telefoon, 1 uur voor e-mail, of wat dan ook) en niets toelaten buiten die grens.

Voor de "zeer" in dienst

Hoewel veel van de bovenstaande stappen zijn van toepassing op beide, flexibel-dienst en zeer werkzaam zijn mensen, zijn er meer beperkingen en verwachtingen van degenen die zijn "zeer" in dienst. De meeste mensen weten niet precies hun werk dagen of weken te controleren. Een deel van het probleem is het ontwikkelen van een werk bewustzijn en de cultuur waarin flexibiliteit belangrijk is en waarbij eenmaal essentiële werk is gedaan, is er minder behoefte aan hebben medewerkers opknoping rond. Maar dat is niet hoe de meeste bedrijven denken! Dus hoe kan je "haiku productiviteit" om uw werkweek in dat geval van toepassing zijn? Het is nog steeds mogelijk, maar het is meer beperkt. De volgende stappen bieden een aantal extra wurmen ruimte voor die van u wanhopig op zoek naar een aantal beperkingen op de werkweek.

 1. 1
  Manage de verwachtingen. Je moet om te beginnen met een gesprek met je baas over de verwachtingen die hij of zij heeft van uw werk. Praat over willen om productiever te zijn, wat niet betekent meer produceren, maar produceert meer belangrijke dingen. En dan dat te laten gebeuren. Als je de verwachtingen die mensen hebben van u kunt veranderen, bent u goed op uw manier. Hier zijn enkele vragen te stellen:
  • Wat is het dat ze echt willen jullie bereiken?
  • Is het zo belangrijk waar of hoe lang het duurt voor u om dat te bereiken?
  • Als je in staat bent om het te doen vanuit huis, of in minder uren, zou dat er toe?
 2. 2
  Gebruik vrije tijd voor andere projecten. Je zou in staat zijn om tijd vrij te maken door het beperken van uw werk tot 6 uur per dag (bijvoorbeeld). Maar misschien kun je niet gewoon laten werken na 6 uur. In plaats daarvan, gebruik maken van de extra tijd voor nieuwe projecten (werk-gerelateerde of anderszins, afhankelijk van de flexibiliteit die je hebt) dat je hebt willen werken, maar kon niet.
 3. 3
  Werken vanuit huis. Als je kunt werken vanuit huis, ben je klaar. Je nodig hebt om je baas te tonen, door middel van een een of twee dagen proefdraaien, dat je eigenlijk meer kan produceren van huis. Weet wat je baas wil dat je compleet voor die dag, en doe dat en meer. Als je eenmaal goedgekeurd om te telewerken, kunt u vervolgens uw werkuren. Zorg alleen wel dat het werk gedaan te krijgen, maar hoe je dat doet is aan jou.
 4. 4
  Ga naar taak doelen, geen tijd doelen. Dit gaat terug tot het beheren van de verwachtingen, maar je wilt dat je baas om doelen voor u die zijn gebaseerd op taken of projecten, niet over hoe lang je werkt te stellen. Als je dat kunt doen, heb je een grote stap naar de mogelijkheid om uw werkuren te beperken genomen.

Tips

 • Als je merkt dat je wordt meer onproductief op bepaalde momenten van de dag, een plan pauzes. Uw vrije tijd zou zelfs een wandeling buiten weg van het werk om uw hoofd leeg te zijn. Beter een half uur van het wissen van je hoofd en racen door het werk graag op uw rendement dan ploeteren met een zere kop zonder de wandeling.