Wkonl

Hoe om te praten als een New Yorker

De Stad van New York (NYC), zoals het officieel heet, is een zeer karakteristieke stad. NYC is onderverdeeld in 5 stadsdelen, Manhattan, de Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island (Brooklyn & Queens delen een eiland met Long Island). Door de unieke etnische samenstelling van deze gebieden elk een kleine variatie op de hoofd NY accent. De manier waarop New Yorkers spreken is duidelijk verschillend van generieke Amerikaanse toespraak, zowel in het accent en in sommige van de zinnen. Hier zijn een aantal manieren om rond en spreken als een New Yorker...

Stappen

Hoe om te praten als een New Yorker. Meer informatie over de uitspraak.
Hoe om te praten als een New Yorker. Meer informatie over de uitspraak.
 1. 1
  Meer informatie over de uitspraak. New York Engels moet worden uitgesproken als het projecteren van voren in de voorkant van de mond, bijna als een kleine open mond pucker. Het eerste wat je zou willen doen is de uitspraak van sommige woorden.
 2. 2
  Leer hoe u uw medeklinkers uitspreekt:
  • In een New Yorks accent, is de "r" aan het eind van een woord bijna nooit uitgesproken. In sommige gevallen klinkt het als een licht rollende "r".
  • De "g" eind "-ing" is ook niet uitgesproken. (De belangrijkste variatie is in "Long Island", die wordt uitgesproken als "Lawn Guyland") Dus "gaan" wordt uitgesproken als "goin '" en "hier" klinkt als "hea".
  • De harde "th" in het begin en midden van woorden heeft een goed iets tussen "d" en "e" (meer als een opgerolde "d"), maar als je het niet zeker weet, spreek met de "d" geluid.
  • De zachte "th" klank, in woorden als "beide", heeft een "t" geluid, alsof de "h" was gedaald, dus "beide" klinkt als "boot" en het nummer 3 wordt "boom", een beetje zoals de Ierse manier.
 3. 3
  Leer hoe u uw klinkers uitspreekt:
  • Het allereerste woord dat je moet leren om te zeggen correct is "nieuw", zoals in "New York" of "New Jersey". Het wordt uitgesproken als "Noo". Lijken er slechts enkele woorden waar dat gebeurt, zoals "te wijten" & "dom", terwijl "weinig" en "cue" wordt gezegd dat op de gebruikelijke manier, met een "u" geluid.
  • Veel van de woorden die de "o" klank (zoals in koffie) moet worden uitgesproken met een "aw" geluid, dus het woord hond, bijvoorbeeld, zou klinken als "dawg", evenals "koffie", dat is " cawfee ".
  • Sommige een is in New York accent worden uitgesproken als o's, zoals praten is tolk of oproep is coll.
  • De korte "o" geluid is vrij zeldzaam in New York Engels. Woorden die de lange "i" in het midden, net als "leugenaar" omvatten, gebruik dan een zeer gelijkaardig "aw" geluid, dus "leugenaar" moet klinken bijna als "advocaat" (dat kan zeer apropos!)
 4. 4
  Haal het accent. Het is vaak een diep klinkende stem en woorden worden gesproken soort op een ontspannen manier. Sinds New York was op een gegeven moment erg Italiaans, Staten Island en Brooklyn in het bijzonder (Staten Island is nog steeds 44% Italiaans, het hoogste percentage van elke provincie in het land), mensen van Italiaanse afkomst die in de gebieden wonen hebben de neiging om een ​​beetje hebben beetje Italiaans accent gemengd inch Dus als je ooit hebt gehoord, hebben gedaan of een Italiaans accent, kan het een beetje makkelijker om een ​​New York accent doen. Denk Sylvester Stallone!
  • De joodse versie van het accent, ook zeer prominent, is heel veel meer nasaal en je keel moet ingesnoerd voelen. Typerend voor dit is Jerry Lewis & Fran Drescher (van "The Nanny" toon roem). Ook denken aan Judge Judy!
 5. 5
  Een houding. Spreken als een New Yorker is minder over wat je zegt, en meer over hoe je het zegt. New Yorkers staan ​​bekend als direct, eigenwijs en zelfverzekerd. Ze zijn ook bekend om veel te praten, en luid pratend.
 6. 6
  Gebruik enkele lokale spreektaal. Typische uitdrukkingen Noo Yawkez gebruik bevatten "Get outa hea", "Fawget aboutit" & "Ahrite ahready"
  • Zeggen: "hey", in plaats van "hallo" of "hallo" en zeggen dat het snel.

Waarschuwingen

 • Probeer niet te worden gespot als een vervalsing. Het lijkt misschien alsof je het maken van plezier van hen, en zal het waarschijnlijk niet goed gaan.