Wkonl

Hoe om te praten met iemand die stottert

Als u zich ongemakkelijk voelt bij het praten met iemand die stottert, stel je de gevoelens van de persoon die stotteren als je het overbrengen van frustratie of erger. Naar schatting 3 miljoen Europeanen stotteren, vooral kinderen, met ongeveer een procent van de stotteraars zijn volwassenen. Stotteren kan ertoe leiden dat mensen schrikken van sociale interactie en dit leidt tot gevoelens van eenzaamheid en een gevoel van niet te willen meedoen aan alle activiteiten, waar ze zullen worden verplicht om te spreken.

Het is belangrijk om te helpen stotteraars zich veilig voelen over zichzelf uiten en te beluisteren met zoveel belangstelling als elke andere persoon. Hier zijn een aantal manieren om te helpen je praat met iemand die een stotteren.

Stappen

Hoe om te praten met iemand die stottert. Praat met de stotterende persoon normaal.
Hoe om te praten met iemand die stottert. Praat met de stotterende persoon normaal.
 1. 1
  Begrijpen. Stotteren is een spraak-of communicatieproblemen stoornis. Spraak wordt verstoord op verschillende punten, zoals het begin, het midden of op verschillende tijdstippen tijdens het gesprek. Het kan ook gepaard gaan met gezichtsuitdrukkingen bewegingen zoals trillende lippen of kaken, rapid eye knipperen, of een ander gezicht bewegingen als onderdeel van het proberen te spreken. Stotteren heeft mogelijke voor de ontwikkeling, genetische en neurologische oorzaken, hoewel de precieze mechanismen achter stotteren zijn nog niet begrepen.
  • Sommige situaties kan verergeren of verrekening stotteren, zoals het in het openbaar, spreken voor mensen, praten over de, enz.
 2. 2
  Praat met de stotterende persoon normaal. Tenzij ze een gehoorprobleem, is er geen noodzaak om uw stem te verheffen of vertragen uw eigen toespraak.
  • Gebruik normale oogcontact. Er is geen noodzaak om eensgezind staren (wees voorzichtig als dit is wat je doet wanneer je je concentreert!), Of om hun blik te vermijden.
  • Schaam u niet. Als je niet gewend bent om te praten met iemand die stottert, is het misschien een verrassing de eerste keer zijn. Maar de schaamte voor u is kortstondig, rekening houden met de realiteit dat de stotteraar heeft om dergelijke reacties regelmatig doorstaan. Realiseer je dat je gezichtsuitdrukkingen uw verbazing en schaamte zal verraden, als je voelt dat dit is gebeurd, gewoon even verontschuldigen en vraag hen om te blijven praten.
  • Niet zomaar aan een stotteraar is verlegen, nerveus, of gehandicapten. Hun mentale vaardigheden zijn nog steeds in top vorm! En wees niet super onnatuurlijk mooi, gewoon je normale zelf te zijn om hen heen.
  • Relax! De meer ontspannen en ongestoord je tegenkomt, hoe groter de kans de persoon stotteren zal ontspannen in uw aanwezigheid en voelen zich minder angstig.
 3. 3
  Luister met aandacht. Richten op de inhoud, niet de levering. Zorg ervoor dat uw lichaamstaal weerspiegelt uw luisterruimte interesse. Draai niet aan de kant, kruis je armen, of fidget met pluis op uw kleding.
  • Gebruik actief luisteren technieken, waarbij de stotteraar wordt actief aangemoedigd om te blijven praten door uw oprechte interesse en gebrek aan inzicht. Het is interessant dat sommige stotteraars zijn in staat om huisdieren te praten zonder stotteren, het kan goed zijn dat het onvermogen van de huisdieren 'aan ten grondslag ligt aan deze oordelen!
 4. 4
  Wees geduldig. Als je gewend bent om te haasten door gesprekken, of je bent niet goed thuis in luistervaardigheid in het algemeen, kan het verleidelijk zijn om te proberen en haast een stotteraar afmaken wat hij of zij zegt. Echter, dit is niet alleen onbeleefd, maar het zal de stotteraar de indruk dat mensen niet bereid zijn om te luisteren of wilt u gewoon "rechts nemen de woorden uit hun mond" te verhogen.
  • Niet of weggooien wat ze proberen te zeggen. Laat ze afmaken voordat je aan de beurt.
  • Weersta de wens om te suggereren dat de stotteraar te vertragen of te ontspannen. Dit kan de angst van de situatie en is ook vernederend. Als u denkt dat het zijn rustige en ontspannen zou helpen, zo jezelf en dit zal de toon zetten voor de rest van het gesprek instellen.
  • Probeer niet en afwerking van hun zinnen of woorden voor hen te vullen. Het kan verleidelijk zijn, maar het is een teken van ongeduld en de stotteraar weet wat hij of zij wil zeggen, het is gewoon langer duurt om er te komen. Het is ook een gevaarlijke veronderstelling te maken, terwijl je zou denken dat je weet waar ze heen gaan, hoeft u niet per se weten dat, en het zou de indruk dat alles wat je wilt doen is haast af te geven.
 5. 5
  Spreken als je niet begrijpt wat er gezegd werd. Gevoel of onzeker zal niet verbeteren van de communicatiestroom. Proberen om druk langs je gevoelens van onbehagen te leggen dat je iets niet begrijpt. Uw openheid zal worden gewaardeerd.
  • Worden op hun gemak vragen over het onderwerp van het stotteren. Mits je het beleefd en met een oprechte interesse in het begrijpen verhogen, zullen de meeste stotteraars blij zijn om uw vragen te beantwoorden over stotteren. Het kan een goede kans voor de stotteraar om openlijk te praten over hun ervaring.
 6. 6
  Spreken met een op een ondersteunende manier. Gezien het feit dat de meerderheid van de mensen die lijden aan stotteren zijn kinderen, is het belangrijk om te praten met kinderen met dezelfde zorg en aandacht je een tiener of volwassene zou verlenen, om hen te helpen beseffen dat ze geliefd en gekoesterd.
  • Haast je niet spreken van een kind. Gereserveerd momenten dat je vrij bent om gewoon te zitten en te luisteren naar wat je kind te zeggen heeft. Zoals eerder vermeld, vermijd het invullen van gedachten van je kind.
  • Vermijd stotteren, of het maken van het in iets negatiefs. De meer ondersteunende de woonomgeving, des te meer zal het kind zijn of haar eigen ruimte om zelfvertrouwen te ontwikkelen en zich richten op alle aspecten van de ontwikkeling, niet alleen spraak vinden.
  • Als u bezorgd bent over de reactie van andere volwassenen om spraak van uw kind, spreek tot hen uit de buurt van het kind. Laat hen weten dat het belangrijk is om te ontspannen en niet aan te dringen dat het kind "overwinnen" deze belemmering.
  • Wees eerlijk met je kind over het onderwerp van stotteren. Bespreek de feiten en maakt het bekend dat je houdt van je kind de manier waarop hij of zij is.
 7. 7
  Te stimuleren. Als je een vriend, broer of zus, of iemand anders die je zorg over die stottert, proberen hun rots te zijn als het gaat om openbaar te spreken. Help hen om op hun gemak voelen over spreken in het openbaar. Dingen die je kunt doen zijn onder andere het nemen van hen samen te spreken in het openbaar evenementen ontworpen om stotteraars helpen, en zelfs aan te moedigen en er te zijn voor hen als ze spreken op school of andere functies.

Tips

 • Veel kinderen die last hebben van stotteren problemen te overwinnen het stotteren door volwassenheid. Jongens zijn drie keer meer kans te stotteren dan meisjes.
 • Stotterende kinderen zijn vaak het doelwit van pesterijen; opstaan ​​voor hen! Vertel schoolautoriteiten wat er gebeurt en vragen dat onmiddellijk actie worden ondernomen om een ​​slachtoffer van pesten te beschermen. Geef uw kind assertieve strategieën om te reageren op een bullebak.
 • Als u wordt gebeld door iemand die stottert, wees dan niet verbaasd als hij of zij niet in eerste instantie te spreken, maar slaakt klinkt zoals hijgen, of ademhaling, in plaats van woorden. Laat hen weten dat je luistert en wacht tot ze beginnen spreken.
 • Stotteren wordt ook wel 'stotteren' of 'disfluent speech ".
 • Beroemde stotteraars in de geschiedenis onder Winston Churchill, Marilyn Monroe, Jimmy Stewart, Bruce Willis, Carly Simon, enz.

Waarschuwingen

 • Weersta de wens om een ​​kind te herhalen stotterde woorden over en voorbij. Dit is niet productief en zal spanning en ongeluk te creëren.

Dingen die je nodig hebt

 • Achtergrondinformatie over stotteren voor onderzoek (optioneel)