Wkonl

Hoe te dividenden berekenen

Dividenden zijn beleggingsopbrengsten die uit aandelen en beleggingsfondsen die u investeren inch Als u aandelen te kopen of deelnemen aan een beleggingsfonds, koopt u aandelen van een bedrijf. Dat geeft u het recht, de investeerder, om een ​​deel van de winst van het bedrijf, bekend als dividend. Weten hoe om dividenden te berekenen helpt je verblijf op de top van uw beleggingen.

Stappen

Hoe te dividenden berekenen. Zoek het percentage dividend in het prospectus van het geïnvesteerde aandelen of fondsen genoteerd.
Hoe te dividenden berekenen. Zoek het percentage dividend in het prospectus van het geïnvesteerde aandelen of fondsen genoteerd.

Berekenen van dividenden

 1. 1
  Zoek het percentage dividend in het prospectus van het geïnvesteerde aandelen of fondsen genoteerd.
  • Je moet altijd een prospectus op uw beleggingen, maar, als het niet onmiddellijk beschikbaar is, check de website van de vennootschap of met uw investering makelaar.
  • Het percentage dividend zal hoogstwaarschijnlijk worden vermeld als een percentage van de oorspronkelijke vraagprijs (ook bekend als de nominale waarde) van het aandeel.
 2. 2
  Vermenigvuldig dit dividendpercentage van de oorspronkelijke prijs per aandeel. Dit verandert het percentage in een bedrag in dollars.
  • Bijvoorbeeld, een dividend van 5,25 procent op een voorraad die op 30€ per aandeel werd uitgegeven betekent 35 x 0,0525 = 1,8375 of ruwweg 5€ 0,84 per aandeel.
 3. 3
  Leer uw jaarlijkse dividenden die door het dividend door het aantal aandelen dat u vermenigvuldigen.
  • Bijvoorbeeld, als u 1200 aandelen van een voorraad betalen 5€ 0,84 per aandeel, zou je 1.650€ verdienen in jaarlijkse dividenden.
  • Aangezien dividenden vaak per kwartaal worden betaald, zou je de jaarlijkse dividenden delen door 4: 2208/4 = 415€ per kwartaal.
 4. 4
  Zoek uit wat de huidige marktprijs voor uw aandelen.
  • U vindt deze informatie waar het aandeel wordt verhandeld vinden. Bijvoorbeeld, zou een NASDAQ verhandelde aandelen van de huidige beurskoers ten www.nasdaq.com.
  • Investering websites, zoals The Motley Fool (www.fool.com) of Market Watch (www.marketwatch.com), bieden ook actuele aandelenkoersen te helpen bij de berekening van dividenden.
  • Als u een investering makelaar te gebruiken, kan hij of zij deze informatie ook aan u te leveren.
 5. 5
  Bereken het dividendrendement, ook bekend als de huidige opbrengst, met de huidige marktprijs en jaarlijks dividend. Dit wordt vaak gebruikt om hoge investeringen niet bijhouden.
  • Het dividendrendement is het jaarlijkse dividend gedeeld door de koers van het aandeel en geeft het rendement op uw investering.
  • Als het jaarlijkse dividend is 5€ 0,84 en de huidige koers van het aandeel is 40€ (1,84 / 50 = 0,0368), dan is het resultaat van de berekening van het dividendrendement is 3 procent.

Status van dividendrendementen

 1. 1
  Dividendrendementen worden vaak geplaatst op beleggers websites.
 2. 2
  Gebruik dividendrendementen van verschillende beleggingsopbrengsten analyseren en investeringsbeslissingen.
  • Met de huidige investeringen, een aanzienlijke stijging in een dividendrendement (ruim 10 procent) kan worden gekoppeld aan een daling van de huidige marktprijs, wat kan leiden tot een daling van de jaarlijkse dividenden.

Tips

 • Controleer uw investering prospectus voor meer informatie over het dividend voor een bepaalde investering.

Waarschuwingen

 • Niet alle aandelen of fondsen te betalen dividenden. Sommige zijn vooral groeiaandelen of de groei fondsen. Beleggingsopbrengsten komen uit de waardering als je verkoopt. Andere tijden, kunnen bedrijven die niet goed doen dividend te herinvesteren in het bedrijf.
 • Berekenen dividendrendementen impliceert de veronderstelling dat dividenden constant zal blijven. Een aanname is geen garantie.