Wkonl

Hoe te freewrite

Heeft u blok writers '? Heeft u een onderwerp of idee te ontwikkelen, maar nu heb je jezelf vast? Probeer gratis schrijven! Deze oefening wordt gebruikt door schrijvers om hun gedachten en ideeën te verzamelen voordat ze beginnen een document, met als resultaat een eindeloze, niet-onderbroken, en free-flowing paragraaf die bijzonder nuttig zal zijn in het voortraject schrijven.

Stappen

Hoe te freewrite. Een timer instellen of gebruik maken van de klok op uw computerscherm.
Hoe te freewrite. Een timer instellen of gebruik maken van de klok op uw computerscherm.

Doen van uw eigen freewrites

 1. 1
  Een timer instellen of gebruik maken van de klok op uw computerscherm. Geef jezelf 5 tot 10 minuten om continu schrijven. Dit is dus je slag te gaan en te snel invoeren. Besteed de tijd aan het schrijven, niet zorgen te maken over de tijd.
 2. 2
  Kies een onderwerp voor je vrij te schrijven. Als je hebt gekozen om te doen gericht vrij schrijven, schrijf dit onderwerp aan de bovenkant van uw pagina. Als je gewoon wilt schrijven zonder een onderwerp, ga je gang zonder een. U zult verbaasd zijn over wat je schrijft, zelfs op dagen wanneer je begint met "Ik kan niets bedenken om hier te schrijven."
 3. 3
  Begin uw timer.
 4. 4
  Noteer wat komt voor de geest. Het kan worden in relatie tot je onderwerp als je er een hebt of als je aan het doen zijn ongericht vrij te schrijven omdat je probeert te komen met een idee of onderwerp, gewoon elke willekeurige gedachte dat je geest zo snel mogelijk kruist opschrijven.
 5. 5
  Blijven schrijven totdat de aangegeven tijd op is. Niet stoppen tot dat moment.
  • Let niet te veel op grammatica of typefouten.
  • Als er enige onvolledige zinnen of verkeerd gespelde woorden, maak je geen zorgen. Gewoon blijven gaan.
  • Als je in een doodlopende straat of tekenen van een blanco, houden hetzelfde woord of zin over en het schrijven weer tot iets anders in je hoofd opkomt. Een idee is om een ​​snelle blik door de kamer te nemen en kiezen voor een object te beschrijven.
  • Als de tijd op is, kijk dan wat je hebt geschreven en cirkel of onderstrepen ideeën die je leuk vindt of dat je denkt dat nuttig is voor uw project zou kunnen zijn.
 6. 6
  Groep uw gemarkeerde ideeën en zinnen en beslissen waar ze leiden u in uw schrijfproces.
 7. 7
  Gebruik maken van online tools zoals 420fables te maken freewriting een vast onderdeel van uw dagelijkse schrijfopdrachten discipline.
 8. 8
  Begin uw ruwe ontwerp. Als u genoeg om uw papier of document start hebben, dan beginnen met werken aan uw ruwe ontwerp. Als je niet genoeg ideeën, vrij schrijven voor een andere sessie, hebben of proberen een andere informele uitvinding techniek zoals brainstormen of mind mapping.

Tips

 • Als u absoluut vast, krabbel 'Ik weet niet wat te schrijven' over weer en meer. Uiteindelijk uw underworked geest zal vervelen van deze en komen met iets.
 • Maak je geen zorgen. Niemand is ooit permanent geblokkeerd van het schrijven. In feite, de beste schrijven komt uit dat!
 • Proberen iets-iets te schrijven!-Elke dag.
 • Sommige schrijvers vinden dat de vrije schrijfproces werkt beter als ze gebruik maken van een notebook en pen, zelfs als ze gebruik maken van een computer voor hun andere het schrijven. Het bijhouden van een notebook alleen voor gratis schrijft helpt om ze bij elkaar te houden zodat u ze later wilt openen. Probeer een vlotte pen schrijven of vulpotlood gebruiken, zodat u niet hoeft te maken over uw pen uitdroogt of je potlood krijgt stomp. Dating je schrijft zal helpen om ze later te vinden, ook.
 • Een goede manier om te voorkomen willen vrij te schrijven bewerken is uw computer scherm uit te schakelen, zodat je de woorden die worden getypt niet kunnen zien.
 • In Microsoft Word, een andere manier om te bewerken typefouten te vermijden is de proofing uit te zetten (rood onderstreept). Voor MW 2007-gebruikers, klik op de cirkel die gele gloeit in de linkerbovenhoek wanneer u de muis over het. Een lijst zal afhaken. Klik op "Opties voor Word" in de rechterbenedenhoek van de lijst, zal een venster geopend. Op de lijst aan de linkerkant, klik op 'Proofing ". Er zullen 3 secties. In de 2e sectie, ongecontroleerd alle teken in de dozen, en klik op "OK". Nu, zelfs als er een fout is gemaakt, zal er geen rood onderstreept. Om proofing terug te krijgen, maar het proces herhalen, maar opnieuw controleren de teken in de boxen.
 • Als u begint met een idee of een prompt, nooit het gevoel dat je moet vasthouden aan het oorspronkelijke onderwerp in een vrij schrijven. Voel je vrij om tangentiële of willekeurige associaties volgen.
 • Gratis schrijven als een groepsproces kan vooral belonen en uitbreiden.
 • Indien mogelijk, gebruik maken van een eenvoudige tekst-programma, zoals Wordpad in Windows, of TextEdit in Mac. Ze zijn gemakkelijker te gebruiken dan Microsoft Word of Mac's. Het lettertype bewerken of knoeien met cursief (tenzij je weet dat de sneltoetsen) kan je afleiden van de echte reden waarom je er bent: om te schrijven.
 • Een countdown timer met een alarm kan beter dan alleen maar een klok als het je zal redden van voortdurend op zoek naar het.
 • Lees verschillende genres van boeken, niet alleen wat je van plan bent op te schrijven over.
 • Luisteren naar muziek om te helpen jezelf te ontspannen. Wat je ook genieten, echt - het kan elk soort muziek te zijn.
 • Zoekopdrachten op internet over "free schriftelijk gevraagd" of "getimede-writing prompts" zal leiden tot vele ideeën voor gratis write onderwerpen.
 • Als u een harde tijd aan de start dan gebruik je zintuigen, gewoon schrijven wat je voelt direct via je zintuigen: Is het warm of koud of misschien bent u hongerig of moe voelt, wat je voelt gewoon schrijven en dan de rest zal tot u komen.
 • Krijgt steun van je familie en vrienden.

Waarschuwingen

 • Gratis schrijven is niet gegarandeerd te werken voor iedereen, maar het kan helpen om break-blok de zwaarste writer's.
 • Dit is geen goede tijd om je nieuwe spellingcontrole programma of grammaticacontrole programma te testen, of om de oude men werkt goed zorgen.