Wkonl

Hoe te parallelle circuits te lossen

Het oplossen van parallelle circuits is een eenvoudig proces als je eenmaal weet de basis formules en principes. Wanneer twee of meer weerstanden zijn verbonden zij aan zij de stroom kan "kiezen" is het pad (in vrijwel dezelfde manier als auto's hebben de neiging om rijstroken en rijden veranderen naast elkaar als een one-baans weg splitst in twee parallelle rijstroken). Na het lezen van deze stappen moet u in staat om de spanning, stroom en weerstand vinden tussen twee of meer weerstanden in parallel.

Stappen

Hoe te parallelle circuits te lossen. De wet van Ohm (v = i * r).
Hoe te parallelle circuits te lossen. De wet van Ohm (v = i * r).
 1. 1
  De wet van Ohm (v = i * r). Deze formule wordt gebruikt die opgelost onbekende waarde van Voltage (V), stroom (I), en weerstand (R), aangezien twee bekende waarden.
 2. 2
  Om spanning te berekenen. Gezien Totaal Huidige en totale weerstand, gewoon vervangen door de waarden van stroom en weerstand voor het en Rt. In een parallel circuit, de spanning V, is hetzelfde in alle weerstanden. De formule is V = Het * Rt
 3. 3
  Om de totale weerstand (rt) te berekenen. Dit wordt gedaan door een van de volgende formules:
  1. Product over sum methode Rt = R1 * R2 / (R1 + R2)
  2. Zoals weerstand methode Rt = R / n
  3. Wederkerige methode Rt = 1 / (1/R1 1 / R2 + 1/R3)
 4. 4
  Voor het berekenen van de huidige. Gezien Spanning en totale weerstand, gewoon vervangen door de waarden van spanning en weerstand voor V en R; Het = V / Rt. Als alternatief kunt u oplossen stroom van een individuele weerstand in een parallelschakeling, indien nodig. Wanneer je merkt dat je zonder een rekenmachine handig, soms is het makkelijker om de huidige van elke weerstand bepalen, vatten ze het krijgen, en gebruik dat om Rt bepalen dan.
 5. 5
  Aan de individuele huidige berekenen voor een weerstand. Je kon Kirchoff huidige divider regel I1 gebruiken = IT * R2 / (R1 + R2), maar dat is meer wiskunde dan nodig is. Het is veel eenvoudiger om de spanning op de weerstand en de waarde van de weerstand in kwestie, zoals I1 = V/R1 gebruiken.
 6. 6
  Het vinden van de macht. Om het energieverbruik van een circuit (of een afzonderlijke weerstand in dat circuit) vermogen te bepalen I en V van de bovenstaande formules, dan is stroom wordt uitgedrukt als P = I * V

Tips

 • De som van de afzonderlijke mogendheden zal het totale vermogen gelijk Pt = P1 + P2...
 • Bij elke stap, noteer dan de opgegeven waarden zoals spanning, stroom, weerstand.
 • Als het oplossen Series-parallel circuits, het oplossen van de parallelle delen eerst, dan bent u nog slechts een veel eenvoudiger Series circuit.
 • De som van de afzonderlijke stromingen zal gelijk zijn aan de totale stroom It = I1 + I2 + I3...
 • In parallelle circuits en series-parallel, zult u vaak "t" toegevoegd aan een van deze symbolen, in welk geval zij vertegenwoordigt Total, wat betekent dat de spanning, stroom, of de weerstand van het circuit wanneer beschouwd als een geheel.
 • In een parallel circuit dezelfde voeding op de weerstanden.