Wkonl

Hoe te rastafarian Engels spreken

Rastafari Engels (of Iyaric) is een Engels dialect voornamelijk gesproken door Jamaicaanse rasta's. Het is veel makkelijker te leren dan Jamaicaanse Engels (of Jamaican Creole) want in plaats van dat het een heel ander dialect, het is vooral een verzameling van de woordenschat die Rasta overtuigingen weerspiegelt door het elimineren van negatieve woorden (zoals overlijden en haat) en ze te vervangen door positieve (zoals wonen en liefde).

Stappen

Hoe te rastafarian Engels spreken. Leer enkele belangrijke rastafari woorden en zinnen en hun Engels vertaling.
Hoe te rastafarian Engels spreken. Leer enkele belangrijke rastafari woorden en zinnen en hun Engels vertaling.
 1. 1
  Leer enkele belangrijke rastafari woorden en zinnen en hun Engels vertaling:
  • I vervangt "me", die veel gebruikt in Jamaican Engels dan in de conventionele vormen. Mij ​​wordt gevoeld om de persoon te veranderen in een voorwerp terwijl ik benadrukt de subjectiviteit van een individu.
  • I en I is een complex begrip, verwijzend naar de eenheid van Jah (God of JC) en ieder mens. Rastafari geleerde EE Cashmore: "I en I is een uitdrukking van het concept van eenheid, de eenheid van twee personen totaliseren Dus God is in ons allemaal en we zijn een volk in feite ik en ik wil zeggen dat God in alles.. mannen. De band van Ras Tafari is de band van God, van de mens. Maar de mens zelf heeft een hoofd en het hoofd van de mens is Zijne Keizerlijke Majesteit Haille Selassie I (altijd uitgesproken als de letter "I", nooit als de nummer een of "de eerste") van Ethiopië. " Terwijl de term wordt soms gebruikt in plaats van "jij en ik" of "wij" onder Rastafari, het wordt vaker gebruikt bij het spreken van zelf; "InI gaat de concert" implicerend de Inity (eenheid) tussen zelf en Jah. Wanneer gesproken wordt van de andere persoon, in plaats van te zeggen "Je gaat 'het zou" de I gaat ", opnieuw aan de eigenheid van eenheid met Jah Rastafari tonen.
 2. 2
  # * I-tal is geestelijk gezegend voedsel dat niet heeft aangeraakt moderne chemicaliën en wordt geserveerd zonder conserveringsmiddelen, specerijen of zouten. Alcohol, koffie, melk en gearomatiseerde dranken zijn over het algemeen gezien als niet ik-tal. De meeste Rastas volg de I-tal verbanningen het algemeen, en sommige zijn vegetariërs. Zelfs vleesetende Rastas onthouden van het eten van varkensvlees, zoals varkens zijn aaseters van de dood, zoals zijn krabben, kreeften en garnalen, hoewel andere soorten vis zijn een Rastafari nietje.
  • Ik man is de innerlijke mens binnen elke Rastafari gelovige.
  • Irie verwijst naar positieve emoties of gevoelens, of iets dat goed is. Concreet verwijst het naar hoge emoties en vredige vibraties.
  • Ieten afgeleid van Engels "hoogten", betekent "vreugde" en ook de kleur "rood". Het kan ook een afkorting voor "Israëlieten".
  • Itesquake vervangt "aardbeving".
  • Inana vervangt "banaan". Uitgesproken eye-nana
  • Irator vervangt "schepper", en Iration vervangt "creatie".
  • Idren of bredren en sistren verwijzen naar de eenheid van de Rastafari's en worden gebruikt om iemands leeftijdsgenoten beschrijven (man - "bredren", female - "sistren").
  • Itinually vervangt voortdurend. Het heeft het eeuwige / Altijdlevende gevoel van ik continu de bestaande.
  • Inity vervangt "eenheid", waaruit een algemeen patroon van de vervanging van "u" en soortgelijke geluiden met "I".
  • Iya (hoger): Rastafari woordenschat is vol van verwijzingen naar de "iya man", "stepping hoger en hoger", enz., betekent hetzij een verwijzing naar het gebruik van cannabis, of de hoge aspiraties, weg enz. gevolgd door de Rastafari. Iya wordt ook gebruikt om te verwijzen naar een vriend. Zoals in "Ja Iya", of "Cool Iya".
  • Iyaric is de zelf-toegepaste term voor Rastafari taal. Het wordt gevormd door een combinatie van Iya (hoger) en Amhaars, de taal gesproken door Haile Selassie I.
  • Iwa vervangt "tijd". "Inna deze ya iwa."
  • Ganja verwijst naar cannabis, die geestelijk gebruikt door rastas.
  • Dreadlocks beschrijft de sluizen die ze dragen, nu algemeen genoemd dreadlocks in het Engels. Het woord is gerelateerd aan de vreze des Heren, evenals de angst locksmen inspireerde in de vroege stadia van de beweging. Om Rastas, dreadlocks zijn een diep spirituele deel van wie ze zijn. Zij beroepen zich op de bijbel vers: "Toen deed zij een gelofte, zeggende:" O HERE der heerscharen, als je alleen kijken op de ellende van uw knecht en herinner me, en niet te vergeten uw dienstknecht, maar een zoon geef haar, dan zal ik hem geven de HEERE al de dagen van zijn leven, en geen scheermes zal ooit worden gebruikt op zijn hoofd "Samuël 1 01:11 Ze wijzen op foto's van HIM (His Imperial Majesty) Haile Selassie I als een jonge man met dreadlocks;.. Dit was hun manier van eren HIM Dreadlocks worden gevormd door een proces van conditionering, draaien, en niet kammen het haar. Rastas geloven in een natuurlijke Livity, geen haarverf, geen warm kammen, geen relaxers, enzovoort. In de vroege dagen van Rasta in Jamaica, werden jonge mannen routinematig weggesleept en geslagen door de politie voor het dragen van dreadlocks. Wat wordt nu gezien als alleen maar een fashion statement is altijd een badge van eer geweest om Rastafari's, evenals een eerbetoon aan Zijne Keizerlijke Majesteit.
  • Babylon is een belangrijke Rastafari term, verwijzend naar de menselijke overheid en instellingen die worden gezien als in opstand tegen het bewind van JAH (Sion), te beginnen met de Toren van Babel. Het wordt verder gebruikt door sommige om specifiek: het 'polytricksters' die zijn onderdrukt het zwarte ras eeuwenlang door middel van economische en fysieke slavernij. Rastafari is tarten van Babylon, soms ook wel Rome - deels vanwege de 1935 Italiaanse invasie van Ethiopië, toen geregeerd door Rastafari's 'Levende God,' Haile Selassie I, en deels omdat als het hoofd van de rooms-katholieke kerk de paus wordt beschouwd een tegenstander van Selassie I en Rastafari. Babylon de Grote en de Hoer van Babylon zijn apocalyptische termen uit het boek Openbaring die zijn gebruikt om de heidense Romeinse Rijk, die vaak vervolgd christendom te beschrijven. Babylon wordt soms ook gebruikt door sommige Rastas met de meer specifieke betekenis van "politie", voor zover ze worden gezien als uitvoerend orgaan van Babel wil.
  • Politricks is een Rasta term vervangen Engels "politiek", omdat er zoveel politici, enz. blijken, zeggen ze, te meer als bedriegers. Politrickster n.
  • Altijdlevende vervangt "eeuwig", met name in het kader van het Leven Altijdlevende. De "laatste" in "eeuwige" impliceert een einde (zoals in de term "eindelijk"), terwijl de levensduur van de rasta's hebben nooit zal eindigen volgens hen, ze zijn immortalists. Vaak gebruikt in de zin "... ik een I is Altijdlevende, Everfaithful, Eversure. Ras Tafari." Variatie: Iverliving.
  • HIM (His Imperial Majesty), uitgesproken als 'hem', en verwijst naar Haile Selassie I.
  • Downpression vervangt "onderdrukking", omdat onderdrukking houdt man naar beneden in plaats van het houden van hem (uitgesproken op in de Jamaicaanse patois.) Ook "downgression" = "geweld" (van agressie). Downpressor n. / Zie Peter Tosh lied "Downpressor Mens" aka "Sinner Man".
  • Livication vervangt "toewijding", om zichzelf te ontdoen van een connotatie van de dood. adj. Livicated. v. Livicate.
  • Outvention vervangt "uitvinding", omdat de mechanische apparaten worden gezien als verouderd, en omdat het de innerlijke ervaring van een Rastafari die uitvinding.
  • Overstanding (ook "innerstanding") vervangt "begrip", verwijzend naar verlichting die het bewustzijn verhoogt.
  • Aprecilove vervangt "waarderen" vanwege het geluid gelijkenis met "haten".
  • Armagideon is een Rasta theologisch begrip wat betekent dat de algemene toestand van de hele wereld is in nu, en is het krijgen van steeds dieper in sinds 1930, en vooral sinds 1974. Dat is een lichte verandering van 'Armageddon', een benaming die is opgenomen in Openbaring. Ook de naam van een lied geschreven door de reggae legende Neville Livingston, aka Bunny Wailer.
  • Zion verwijst naar zowel Ethiopië of het hele continent van Afrika, na de Dag des Oordeels, evenals een state of mind kan men door middel van Rastafari invoeren. Zion = Heaven.
  • Weet vervangt "geloven", zoals Bob Marley zong. Rastafari's geloven niet dat Haile Selassie God is en dat ze de rasta's zijn het uitverkoren volk. Zij beweren om deze dingen te weten, en zou nooit toegeven aan hen te geloven. Weten is een stap hoger boven het geloven.
  • Hoer van Babylon is de Openbaring personage soms beschouwd als koningin Elizabeth II, die nog steeds het Staatshoofd van Jamaica, en / of het pausdom.
 3. 3
  Get comfortabel met het begrijpen van Jamaicaanse accenten. Als je gaat Iyaric naar Jamaicanen spreken, moet je op zijn minst in staat zijn om ze te begrijpen.
 4. 4
  Ook bekend met Jamaicaanse engels uitspraken geworden, aangezien veel van deze worden gedeeld met iyaric.

Tips

 • Luister naar reggae om vertrouwd te raken met Jamaicaanse uitspraken en cultuur. Dit kan ook helpen meer te leren woorden.
 • Getting dreadlocks is een van de diepste spirituele praktijken voor Rastafari, zal het u helpen assimileren in de Rastafari cultuur veel sneller dan iemand zonder dreadlocks. Zorg ervoor dat dit iets is wat je echt wilt doen hoewel, en bereid zijn om ze te houden voor een goede lange tijd, dreadlocks moeten worden afgesneden, niet gehaald.
 • Lees over Rastafari geloof, omdat dit zal helpen begrijpen van de betekenis van de Rastafari Engels woorden beter.
 • Als je weet dat een heleboel Rastas, of er is een vrij grote gemeenschap van hen in de buurt, overwegen om dreadlocks. Als dit niet kan worden gedaan voor werk of familiale redenen enz. dan kunt u online zoeken naar mutsjes met dreadlocks. (Niet aanbevolen tenzij de rasta's met wie je praat zijn blind! Dragen van een van deze caps kan heel goed krijg je pijn doen als ze denken dat je de spot met hen.)

Waarschuwingen

 • De trieste waarheid is, zullen veel mensen die je hoort spreken Iyaric u overwegen een moeilijke vraag, vooral als je wit bent. Probeer het spreken aan Jamaicanen op een Jamaicaanse bar of cafe (Deze zijn niet moeilijk te vinden in een etnisch diverse gemeenschap, zoals New York of Vancouver) en beoordelen hun reacties. Let op: sommige mensen in dergelijke inrichtingen, nemen veel aanstoot aan u oefenen op deze manier en zien het als beledigend en kunnen hun toevlucht tot fysiek geweld.
 • Als alternatief kunt u proberen uw Rastafari Engels op een vertrouwde Rastafari of Jamaicaanse vriend.