Wkonl

Hoe te werken met een headhunter

Een headhunter (ook wel bekend als recruiter) kan helpen bij je zoektocht naar werk op manieren die je misschien niet realiseren. Hier zijn een aantal dingen om je recruiter te vragen om u te helpen met tijdens je zoektocht naar werk.

Stappen

Hoe te werken met een headhunter. Geef je headhunter bijzonderheden met betrekking tot het soort werk dat je zoekt met specifieke informatie over het type baan, salaris eisen, locatie, etc.
Hoe te werken met een headhunter. Geef je headhunter bijzonderheden met betrekking tot het soort werk dat je zoekt met specifieke informatie over het type baan, salaris eisen, locatie, etc.
 1. 1
  Geef je headhunter bijzonderheden met betrekking tot het soort werk dat je zoekt met specifieke informatie over het type baan, salaris eisen, locatie, etc., Zodat ze geen afval uw tijd met mogelijkheden die u niet geïnteresseerd bent
 2. 2
  Geef je headhunter een lijst van bedrijven die u wilt werken voor dat je niet toegepast op en vraag hen om het bedrijf te contacteren om te informeren naar vacatures op uw rekening.
 3. 3
  Vraag uw headhunter om hulp met gebieden u helpen met bijvoorbeeld interview voorbereiding, het beantwoorden van vragen tijdens een sollicitatiegesprek, salarisonderhandelingen, etc nodig.
 4. 4
  Krijg je headhunter om u zo veel mogelijk informatie voordat een interview over het bedrijf en de mensen die je interviewen met geven.
 5. 5
  Vraag uw headhunter om te bevestigen hoe andere kandidaten die geïnterviewd voor hetzelfde werk dat u interviewen voor zijn mislukt, zodat u voorkomen dat dezelfde fouten maken.

Tips

 • Vraag vrienden of contacten om je cv bekijken en vraag hen om verbeteringen voor te stellen
 • Hebben een geactualiseerd en professioneel ogende hervatten klaar voordat u contact met een headhunter. Recruiters niet hervat schrijven, zodat je nodig hebt om een ​​hand te hebben.
 • Headhunters zijn gespecialiseerd. Kies de juiste is voor uw gebied van belang, zoals de gezondheidszorg IT, wetenschap en technologie, gezondheidszorg en de geneeskunde.
 • Meerdere blogs te pakken verschillende tips voor de zoektocht naar een baan en werken met headhunters. Volg de volgende stappen als u wilt een agressieve benadering van het vinden van een headhunter, maar niet schiet je cv.
  • Maak een lijst van headhunter e-mailadressen.
  • Schrijf een korte brief aan de potentiële headhunters waarin staat wat u zoekt en geografisch bereik. Met niet meer dan een halve pagina, en veel bullet points geven een korte samenvatting van uw ervaring. Staat uw afsluiting, die je blij om je CV te voorzien zou zijn indien de recruiter voelen uw vaardigheden past bij hun huidige behoeften.
  • Houd een spreadsheet van middelen die u heeft gecontacteerd en alle reacties.
  • Alleen follow-up met een headhunter die reageert. Omdat u nog niet voorzien van uw CV, bent u niet steeds setup te worden gestraald en van een recruiter is waarschijnlijk alleen te volgen met je als ze een goede kans bij het plaatsen van je. Het is raadzaam dat u alleen contact contingency agentschappen met deze aanpak omdat ze alleen betaald krijgen, als je geplaatst.

Waarschuwingen

 • Verwacht niet dat een headhunter om je een baan te krijgen. Hun taak is om de klus te vullen met iemand, niet per se je. Gebruik headhunters om je zoektocht naar werk aan te vullen.
 • Legitieme recruiters niet "verzamelen" cv in te vullen hun databanken - wat goed doet dat? Het doel is om mensen en bedrijven passen, en je moet informatie om dat te doen hebben. Dit omvat een goed cv dat de kandidaat recht doet (geen 1 pagina blurb) en aanvullende achtergrond informatie van een telefoon of in persoon interview. Recruiters hebben dan een beter idee als je de cultuur van deze cliënt alsmede technische eisen past. En soms de informatie die u de recruiter geven kan openstellen andere positie die een nog betere pasvorm zal zijn.
 • Mensen kunnen contact met u beweert een headhunter met een geweldige baan voor je zijn, maar ze zullen niet geven u de details van de baan, en vragen veel vragen over uw werk de geschiedenis, en / of andere persoonlijke vragen. Dit zijn oplichters. Sommigen kunnen inderdaad koppensnellers, maar ze zijn alleen maar vragen over je werk geschiedenis en de namen van de contactpersonen in bedrijven waarvoor je hebt gewerkt om hun voet in de deur als een headhunter voor die bedrijven. Anderen kunnen identiteitsdieven. Om te voorkomen dat opgelicht, aandringen op de details van de taak die ze proberen te vullen. Vragen waar de onderneming is gevestigd. Vertel ze dat je al een headhunter het verzenden van uw CV naar bedrijven in die stad, en om duplicaten te voorkomen dringen ze je de eerste letter van de naam van het bedrijf te vertellen. Als u bekend bent met de namen van bedrijven op die locatie zijn, beginnen aan een raadspel met de persoon op basis van de brief geven ze je. Als ze weigeren, stop alle communicatie met hen.
 • Geef nooit persoonlijke informatie zoals sofinummers, bank-info, meisjesnaam van de moeder, namen van familieleden, of zelfs de namen van werknemers of werkgevers uit eerdere banen voor iedereen die beweert een headhunter te zijn of het aanbieden van een baan. Die informatie mag alleen moeten worden gegeven in persoon op het bedrijf nadat ze je hebt ingehuurd.
 • In plaats van aan te dringen op alle details van de baan, vraag naar de website van de recruiter om te zien of ze legitiem zijn. Recruiters zijn niet van plan om de naam van de klant-onderneming de eerste keer dat ze met je praten omdat ze nodig hebben om zichzelf te beschermen onthullen.