Wkonl

Hoe je salaris prorate

Wanneer je salaris prorate, je bepalen hoeveel een medewerker verdiende tijdens een gedeeltelijke werkperiode. Het is een noodzakelijke stap bij het bepalen van de reële bedrag van het loon voor een werknemer die arbeid begint in het midden van een loonperiode, maar ook voor degene die arbeid eindigt in het midden van een loonperiode. Bovendien, als je een werknemer en moet je loon naar rato, is het nuttig om het proces te begrijpen, zodat u kunt ervoor zorgen dat u ontvangt het salaris dat u hebt verdiend.

Stappen

Hoe je salaris prorate. Opmerking jaarsalaris van de werknemer.
Hoe je salaris prorate. Opmerking jaarsalaris van de werknemer.
 1. 1
  Opmerking jaarsalaris van de werknemer. Zelfs als je het inhuren van een medewerker voor de korte termijn werken, wetende dat de jaarlijkse salaris helpt je salaris van de medewerker nauwkeuriger prorate. Als voorbeeld, gaan ervan uit dat jaarlijks salaris van de medewerker is 37.320€ (£ 30.328).
 2. 2
  Verdeel het jaarsalaris van 12 om te bepalen hoeveel de werknemer verdient in elke maandelijkse loonperiode, afronding aan dollars en centen. Met behulp van 37.320€ (£ 30.328) als het jaarsalaris, dit gaat om een ​​maandsalaris van 3110€ 0,67 (£ 2.527,33). Merk op dat, hoewel het aantal dagen kan een medewerker werken variëren van maand tot maand, de meeste werkgevers betalen hetzelfde maandsalaris per maand. Bijvoorbeeld, hoewel de gemiddelde februari bevat slechts 20 werkdagen, een medewerker maakt meestal dezelfde in een gemiddelde juli, waarbij 22 werkdagen bevat.
 3. 3
  Onderzoek de maand waarvoor je nodig hebt om het salaris prorate om te zien hoeveel werk dagen zijn er in die maand. Als u proratisering salaris van een werknemer gedurende meer dan een maand, prorate slechts een maand per keer.
 4. 4
  Bepaal het dagloon tarief voor de werknemer door het maandsalaris door het aantal werkdagen in de maand je bent pro rata. Als maandsalaris van de werknemer is 3110€ 0,67 (£ 2.527,33) en die maand bevatte 20 werkdagen, dagloon tarief van de werknemer is 160€ 0,33 (£ 126,37).
 5. 5
  Vermenigvuldig dagloon tarief van de werknemer door het aantal dagen dat de werknemer werkte in die maand. Als de werknemer werkte 12 dagen bij 160€ 0,33 (£ 126,37), moet de werknemer ontvangt 1870€ 0,96 (£ 1.516,44) in rato salaris voor die maand.

Tips

 • Rato salaris kan worden geleverd op twee manieren: De werknemer kan een controle voor de gedeeltelijke loonperiode of ontvangen, met name in contract posities die niet een volledig jaar, kan de werknemer een vast aantal loonstrookjes van dezelfde waarde te ontvangen.
 • Indien de werknemer verdient een salaris op basis van het aantal werkdagen in een loonperiode, betekent dit dat je al het dagloon koers hebben bepaald. Als het dagloon wordt ingesteld op deze manier, kunt u gebruik maken van een van de twee methoden om salaris prorate. U kunt het bedrag dat de werknemer zal worden betaald in een bepaalde maand te onderzoeken en delen door het aantal dagen in die specifieke maand uit te komen op de dagprijs. Als je niet weet hoeveel de werknemer zal maken in een bepaalde maand, kunt u in plaats daarvan gebruik maken van de jaarlijkse salaris gedeeld door het aantal werkdagen in het jaar uit te komen op het dagloon tarief.