Wkonl

Hoe je slecht nieuws professioneel communiceren

"Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Welke wil je eerst horen? "

"Oh, geef mij het ​​slechte nieuws eerst. Ik wil eindigen op een vrolijke noot."


Voor te bereiden, want als je slecht nieuws te brengen in een professionele omgeving, zijn er manieren om het goed te doen, en manieren om een puinhoop van te maken. Er zijn verschillende benaderingen tot deze en andere technieken, afhankelijk van (onder andere) de aard van het nieuws, de omstandigheden waarin het wordt geleverd, de ernst van het nieuws en hoe het bericht wordt gebruikt. De volgende reeks stappen wordt u enkele richtlijnen over hoe je het juiste resultaat met de juiste effecten kan creëren geven.

Tijdens het bekijken van deze methoden, zul je zien dat een hoofd boven de rest staat vanuit een filosofisch standpunt, en het is voor het laatst gepresenteerd. De eerste methode die je ziet zijn hier omdat ze gemeenschappelijk technieken en je moet weten hoe ze te herkennen. Alleen de laatste heeft het element ware karakter. Dat wil echter niet zeggen, dat u de eerste die moet negeren. Ze hebben hun plaats. Net bewust van wanneer zij geschikt en wanneer ze niet.

Nooit, nooit, nooit geven eerst slecht nieuws!

Stappen

Hoe je slecht nieuws professioneel communiceren. Weet je onderwerp goed.
Hoe je slecht nieuws professioneel communiceren. Weet je onderwerp goed.

Je zou deze gebruikt in politieke podia en door corporaties uitzenden voor het publiek te zien, maakt niet uit hoe slecht dingen zijn, wordt alles weergegeven in positieve termen: "Ik ben verheugd te kunnen melden dat in dit tempo zal hij eindigen met school en dat hij is momenteel in de bovenste 98% van zijn klas van slechts 100 studenten! "De presentatie kan lijken te zijn" uit de losse pols ', maar in werkelijkheid duurt het een zorgvuldige planning en goed getimede levering. (Als je niet vangen, het citaat bovenstaande niet zeggen dat hij zal afstuderen, en de bovenste 98% in een klas van 100 betekent dat er slechts twee erger studenten. Het woord "alleen" is toegevoegd om geen andere reden dan om af te leiden en te verwarren.)

 1. 1
  Weet je onderwerp goed: Je gaat slecht nieuws klinkt als goed nieuws te maken. Om dat effectief te doen, moet je goed geïnformeerd te zijn van andere feiten en zaken die dicht bij de situatie. Als, bijvoorbeeld, bent u presenteren slecht nieuws over de verslechtering van een bos vanwege het omvangrijke hout oogsten, moet je ook weten over andere milieueffecten (bijv. fauna habitats). In deze benadering, wordt u ondervraagd over bijkomende items. Wees voorbereid.
 2. 2
  Met statistische referenties: Met nummers een back uw presentatie is een krachtig hulpmiddel. De waarheid is dat, indien zorgvuldig voorbereid, statistische referenties (dit verschilt van echte statistieken die kunnen afwegen tegen u) kan worden gebruikt om vrijwel elke positie terug. Dat niet de positie rechts maakt, maar het maakt de macht toe te voegen aan uw presentatie. Het is een sofistische benadering (sofisten richten op de mogelijkheid om beide kanten betogen met gelijke effectiviteit - meestal gecategoriseerd als individuen zonder oog voor "waarheid").
 3. 3
  Niet aanwezig punten die geen ondersteuning bieden je positie: Dat gezegd hebbende, is het mogelijk er zijn punten die je kent zal worden verhoogd. Het kan wenselijk die punten verminderen tijdens de presentatie. Als dat nodig is, niet kleineren of "afborstelen" de oppositie, maar eerder aan te geven waarom deze tegengestelde punten zijn ofwel irrelevant of onjuist is. Heb veel tijd niet besteden aan deze - hoe meer tijd u het steviger nemen het tegengestelde posities worden verankerd.. Hen aanspreken en verder gaan "Om dier protectionistische problemen aan te pakken, hebben we grondig bestudeerde de gevolgen voor de lokale fauna en overtuigend bewezen dat het verwaarloosbaar We zullen onze studies beschikbaar zijn voor gekwalificeerde beoordelaars te maken.". Einde verhaal - geen vragen.
 4. 4
  Geven de indruk van een intellectueel: Je hoeft niet naar een Geleerde van Rhodos om uw punt te maken, maar het is belangrijk dat het publiek gelooft dat je bent goed thuis op deze, en andere gerelateerde onderwerpen. Verwijzingen naar obscure, maar relevante feiten kan een krachtige psychologische impact hebben. "Zoals de meesten van jullie weten, de zes-jaar-oude gymnogyps
 mates in de vroege herfst en onze inspanningen zijn duidelijk gevoelig voor deze belangrijke gebeurtenis. " 
 1. 1
  Wees optimistisch: Er is een lijn, vaak gekruist, tussen een vrolijke presentator en een slang olie verkoper "Trouble met een hoofdletter 'T' en dat rijmt op 'P' en dat staat voor het zwembad!" Zelfs als je verkoopt slang olie., je niet wilt tegenkomen op die manier, nu meteen. Vergeet niet, dit is een slecht nieuws presentatie.
 2. 2
  Wees klaar voor Fallout: Deze techniek is bijna altijd transparant op een intellectueel niveau. Je bent aantrekkelijk voor een onmiddellijke emotionele reactie. Daarna reactie vervaagt, de hoop is dat uw soundbites genoeg exposure te voeren zal hebben. U zult zeker commentaar op het krijgen "verdoezeld" gebieden. Hoe je omgaat met die niet onder het toepassingsgebied van dit document.

Vergelijk en minimaliseren

Zie je waarschijnlijk dit het vaakst in overzichten van activiteiten misgegaan. "Wat had veel erger kunnen zijn. Ja, er kunnen fouten gemaakt zijn, maar we hadden een goed plan en uitgevoerd het perfect. Vergeet niet hoe slecht dingen waren toen het gebeurde hetzelfde twee jaar geleden? Nou, dit was veel beter in elk meetbare manier. "Dit soort presentatie wordt vaak gebruikt om (proberen) te verbergen schuld. Het doet zelden dat, maar op een positieve noot het laat de presentator om fouten toe te geven en het gezicht te slaan op hetzelfde moment. Aan de andere kant, zal het lijken kinderachtig en nukkig, indien niet goed uitgevoerd. "Maar mam! Niemand deed het goed op de test en Johnny en Mary kregen zelfs een F en de test volgende week is het belangrijkste!"

 1. 1
  Het identificeren van gemeenschappelijke referenties: U wilt andere, soortgelijke evenementen die minder gunstige resultaten gehad vinden. U gebruikt deze als vergelijkingen. In het algemeen, hoe meer hoe beter, maar geen gebruik maken van de hele lijst - houd wat in reserve voor back-up. Zeker, de slechtere die andere dingen zijn, hoe beter de vergelijking. "De uitkomst van onze inspanningen was fenomenaal als je bedenkt dat drie van de andere teams niet in geslaagd om te herstellen dan 30 keer zoveel."
 2. 2
  Opsomming van elke goede zaak dat gedaan was: Je gaat niet om het slechte nieuws te negeren, maar je wilt de focus te liggen op de inspanning in plaats van het resultaat "Ondanks de gevaarlijke arbeidsomstandigheden en het ontbreken van de juiste financiering en het duidelijke gebrek. van lokale ondersteuning die mannen en vrouwen zette door en overwon - zij verdienen onze diepste dank "!
 3. 3
  Focus op de toekomst: Rampen zijn niets meer dan de mogelijkheden om te verbeteren. Wanneer je begint te praten over de toekomst, moet u uit te breiden op de recente inspanningen. Niet wijzen op de dingen die niet waren gedaan, maar liever bij hoe deze les liet zien hoe de goede dingen, die kunnen worden verbeterd en kunnen beter en sneller worden gedaan. "Ik ga nog harder te werken om ervoor te ervoor dat de gevolgen van gebeurtenissen als deze worden geminimaliseerd, nog verder! "

De sandwichmethode

Goed Nieuws - Slecht Nieuws - Goed Nieuws
In zakelijke omgevingen zul je vaak merken dat de eerdere 'slick' presentaties gewoon niet werken. Dit geldt met name wanneer ethiek en verantwoordelijkheid worden gehouden aan hoge normen. Deze methode geeft u een manier om slecht nieuws te presenteren op een manier die zowel begint en eindigt met een positieve noot, zonder "rook en spiegels" technieken. "Dames en heren, ik ben blij te kunnen melden dat onze nieuwe testprocedures onze uitvalherkenning hebben verbeterd met 97% over de afgelopen drie maanden. We hadden een katastrofisch mislukking die helaas resulteerde in het verlies van een dure robotarm, maar op een meer positieve noot, was de arm gepland voor vervanging tijdens het volgende boekjaar en dit evenement toegestaan ons om door te gaan onze retrofit die verder is toegenomen productiviteit. "

 1. 1
  Identificeer het goede nieuws: Voordat de negatieve gebeurtenis, wat er goed gaat? Zoek iets dat was op de up schommel die is gerelateerd aan het slechte nieuws. Het is belangrijk om dit plan eerst Niet ooit eerst presenteren het slechte nieuws Als je dat doet, zal het publiek richten zich vaak op die en je zal hun aandacht verliezen -.. Ze niet eens horen het goede nieuws. Geef ze iets interessant, zodat ze meer willen horen.
 2. 2
  Presenteer de feiten: Na de eerste goede nieuws, leiden rechtstreeks naar het slechte nieuws niet segue met "en nu het slechte nieuws 'of je de positieve impact van de vorige goede nieuws bracht leeglopen.. Wanneer u verklaart het slechte nieuws te proberen te worden enigszins monotoon van aard, maar niet afzien en wees niet verontschuldigend.
 3. 3
  Een overzicht van de positieve resultaten: Je hebt precies aangegeven wat er is gebeurd. Nu, nog belangrijker, wat heb je leren? Slechte dingen gebeuren, accepteren. Maar u kunt gebruik maken van die gebeurtenissen te verbeteren. Dit wordt het meest genoemd een post-mortem analyse. Goed uitgevoerd, kan een dergelijke analyse leiden tot spectaculaire verbeteringen. Wanneer u uw samenvatting van het post-mortem presenteren, zal je het publiek te vertellen hoe je deze negatieve gebeurtenis vormt een toekomstig voordeel.
 4. 4
  Vermijd excuses: Ja, het is gebeurd. Nee, het was geen goede zaak. Nee, je niet probeert om verantwoordelijkheid te ontwijken. Uw doel is om het nieuws en niets dan het nieuws vermelden. Je bent gewoon gaan om het op zo'n manier dat het publiek herkent u als een integer persoon gezet. Wanneer goed uitgevoerd is het waarschijnlijk zul je een applaus krijgen door het gebruik van deze methode.
 5. 5
  Vermijd vinger wijzende: In plaats van een schuld fixer, wel een probleem fixer. Probeer niet om het slechte nieuws toewijzen aan iemand - zelfs niet voor jezelf. Kibbelen over wie wat aan wie achter die schuur is niet van plan om iets op te lossen deed. We hadden een goede dag, er iets ergs gebeurd, hier is wat we doen over.


Tips

 • In de vergelijking en Minimaliseer Method, is het soms nuttig om te praten over de vergelijking slechte nieuws op een sympathieke manier. Induceren van sympathie in het publiek tegenover andere slechte nieuws zal dragen vaak over naar jou.
 • Er is een methode hier niet vermeld dat duidelijk door afwezigheid. Dit is de "feitelijke presentatie." Het is weggelaten omdat in de omgeving waar het wordt gebruikt, is er eigenlijk niet zoiets als slecht nieuws. In dat scenario (laboratoriumexperimenten, bijvoorbeeld) is er slechts ondersteunende gegevens en niet ondersteunende data. Melden dat een wiel is mislukt tijdens een test is geen slecht nieuws - het is gewoon data.
 • De sandwich methode is een zeer goede manier om opbouwende kritiek (bieden coaching ) om gedrag aan te passen (met medewerkers, vrienden, kinderen, echtgenoten). Zie Hoe kan ik een feedback boterham geven voor aanvullend gebruik en een andere presentatie van deze techniek.
 • Waar mogelijk, gebruik maken van de Sandwich-methode. Het toont volwassenheid en karakter. De andere methoden zijn zeer gespecialiseerde en vereisen zeer verschillende omstandigheden en zeer ervaren presentatoren.
 • Repeteren! Probeer niet om een ​​van deze doen zonder praktijk. Als je de kans om samen met vrienden of vennoten eerste, dat is een zeer goede manier om te leren van mogelijke bezwaren of publieksreacties oordelen.
 • In, moet je slick en praat snel. Als u wordt gevraagd een follow-up vraag, knikken veel tijdens de vraag alsof je het antwoord al weet. Altijd onthouden je kunt voorkomen dat het beantwoorden follow-up vragen door te verwijzen naar toekomstige vrijgeven van informatie aan "gekwalificeerde beoordelaars." Zie Hoe slecht nieuws draaien voor een meer gedetailleerde presentatie.

Waarschuwingen

 • De slechtst mogelijke manier om slecht nieuws te presenteren is om erover liegen. Liegen is uit de scope van dit document, maar er zijn artikelen die u kunt raadplegen als je echt gelooft dat is uw enige optie.
 • Geef nooit het slechte nieuws eerst! Uw publiek zal interesse in alles wat je gaat zeggen verliezen. Ze zullen niet eens horen het goede nieuws.
 • Zodra u begint een pad, is het zeer moeilijk om koers te wijzigen. Als u kiest, bijvoorbeeld, vindt u het moeilijk om over te schakelen naar een van de anderen.
 • Toon altijd respect voor degenen die zijn getroffen door slecht nieuws.