Wkonl

Hoe je wortels optellen en aftrekken

Optellen en aftrekken worteltrekken is zeer vergelijkbaar met optellen en aftrekken als termijn variabelen (combineer term die gelijk zijn)... die goed nieuws of slecht nieuws kunnen zijn, afhankelijk van je wiskunde comfort niveau. U kunt overwegen om weer langskomen die vaardigheden voordat u naar deze les.

Stappen

Hoe je wortels optellen en aftrekken. als termijn variabelen.
Hoe je wortels optellen en aftrekken. als termijn variabelen.
 1. 1
  Vereenvoudig: elke radicands (waarden onder vierkantswortel borden) met factoren die perfecte vierkanten zijn (neem de wortel en schrijf het buiten de radicale). Voor meer informatie over de vereenvoudiging, check out het artikel Hoe kan ik een vierkantswortel te vereenvoudigen.
 2. 2
  Omcirkel een van de woorden waarvan radicands overeenkomen. (Als er meer dan een paar die wedstrijd, dan omcirkel het eerste paar dat past, onderstrepen het tweede paar die wedstrijden, zet sterren (sterretjes) over de derde groep die wedstrijden, enz.)
 3. 3
  Combineer: Alleen de coëfficiënten ("constante, zoals 3 is de coëfficiënt van 3x") van de bijbehorende radicands. Volg de gebruikelijke teken regels voor het combineren van gehele getallen.
  • Weet de radicand niet combineren. Het idee is dat je zegt hoe veel van dat soort radicand er zijn, totaal.
  • Als u niet-achtige radicands, geen enkel deel van hen niet combineren. Zet ze gewoon naast elkaar, met de juiste + en - tussen hen, en u bent via: zie het laatste voorbeeld.

Hier zijn enkele voorbeelden

 1. 1
  Voorbeeld 1:
  45 heeft het perfect vierkant van 9 in. Vereenvoudiging 9 produceert 3 als de coëfficiënt van de groep. De 4 en de 3 kan nu combineren omdat hun radicalen passen. De radicand is onaangetast.
 2. 2
  Voorbeeld 2:
  40 heeft het perfect vierkant van 4 in. Vereenvoudiging van 4 produceert 2 als de coëfficiënt, die de 6 reeds daar vermenigvuldigt. Dan 12 en de 3 kan nu combineren omdat hun radicalen wedstrijd. De niet-square radicand, 5, blijft bestaan.
 3. 3
  Voorbeeld 3:
  Geen van de radicalen factoren die perfecte vierkanten zijn, dus geen vereenvoudiging mogelijk. De eerste en de derde termen zijn als radicalen, zodat hun coëfficiënten kunnen nu al worden gecombineerd (9 aftrekken 4). De radicand is onaangetast. De overige voorwaarden zijn niet gelijk, dus het probleem eindigt.

Tips

 • Vereenvoudigen altijd elke radicands dat perfect vierkant factoren hebben voordat u begint met het identificeren en combineren zoals radicands.

Waarschuwingen

 • Nooit combineren een geheel getal en een radicale dus dat betekent dat: 3 + (2x) 1/2 kan worden vereenvoudigd.
  • Opmerking: het zeggen van de "half vermogen van (2x)" = (2x) 1/2 is gewoon een andere manier om te zeggen "vierkantswortel van (2x)" (2x).
 • Combineer nooit non-achtige radicalen.