Wkonl

Hoe kunt u uw cv ROAR (resultaatgericht en relevante) maken

Twee van de belangrijkste kenmerken van een CV zijn dat de CV moet Resultaten (niet task) Oriented en potentiële werkgevers relevant. Helaas zijn veel cv's presenteren de lezer met levensgeschiedenissen en / of herwerkte functiebeschrijvingen (taakgericht) in plaats van verklaringen van prestaties (resultaatgericht). Bovendien doen veel cv's niet duidelijk hoe de potentiële werkgever zal profiteren van het inhuren van de potentiële werknemer. Ze laten dat aan de potentiële werkgever te bepalen. Deze twee problemen kunnen leiden tot het hervatten genegeerd.

Stappen

Hoe kunt u uw cv ROAR (resultaatgericht en relevante) maken. Verwijder taakgericht verklaringen.
Hoe kunt u uw cv ROAR (resultaatgericht en relevante) maken. Verwijder taakgericht verklaringen.

Schrijven van uw eigen ROAR cv

 1. 1
  Controleer uw CV. Als u een bestaande cv, beoordelen (of vraag een vriend, collega of familielid om het te bekijken). Voor elke uitspraak onder de rubriek ervaring vragen Is deze verklaring komen dichter bij het ​​beschrijven van wat ik kreeg te horen te doen, dat is zou het lijken in mijn functieomschrijving of is het dichter bij de weerspiegeling van wat ik werkelijk volbracht kom?
  • Bijvoorbeeld, als je werkte in een winkel, met vermelding van Opende de winkel zou meer van wat je verteld om te doen. Bereikt 100% sales award zou meer van een prestatie zijn.
 2. 2
  Verwijder taakgericht verklaringen. Voor iedere uitspraak die lijkt te meer van een functiebeschrijving of "vertelde te doen" zijn, vraag zou een potentiële werkgever met een redelijke kennis in staat zijn om deze uitspraak wetende dat mijn functie afleiden? Als dat zo is, wordt de taak georiënteerd verklaring weinig of geen toevoeging waarde aan uw cv en is met behulp van uw potentiële werkgevers goodwill lezen. Verwijder het.
 3. 3
  Voeg resultaatgericht verklaringen. Je cv ziet er een beetje leeg op dit punt. Als dat zo is, vraag jezelf Wat heb ik echt te bereiken op de baan? Kijk of er verklaringen die elke verwezenlijking weerspiegelen voor elke positie. Bijvoorbeeld, kunnen de volgende prestaties zijn weggelaten uit de CV en moeten worden toegevoegd:
  • Verkocht meer producten dan andere werknemers op mijn shift
  • Geprezen voor uitstekende klantenservice door het management
  • Hebben meer terugkerende klanten dan elke andere vertegenwoordiger
  • Suggereren bijkomende nuttige producten aan klanten, verhogen van de omzet met 25%
  • Klanttevredenheid score van 90%.
 4. 4
  Formatteer de sectie ervaring van uw CV, en herlezen. Het moet meer Resultaten Oriented op dit moment. Itereren over dit proces vele malen. Zelfs na weken van iteratie, zal u ongetwijfeld blijven voor verbetering vatbaar vinden.
 5. 5
  Voeg relevantie verklaring. Nu, moet u de CV Relevante aan de werkgever te maken. Bepaal welke positie je solliciteert en schrijf een paar zinnen uit te leggen hoe je de resultaten (van de ervaring deel van uw CV) maak je best (of zo dicht als je kunt komen om het) kandidaat voor de job waarvoor je solliciteert voor de wereld. Bijvoorbeeld: Eager om mijn ervaring toe te passen als een bekroonde kassier, uitstekende klantenservice, en boeiende teamleider aan de front-end kassiers te beheren en het bereiken van zo hoog mogelijke klanttevredenheid bij Joe's Superstore. Plaats deze zinnen recht onder je naam en contactgegevens aan de bovenkant van je cv. (Terwijl u misschien niet bestempelen dit als zodanig, het is uw doelstellingen sectie.)
 6. 6
  Controleer of uw CV is samenhangend. Controleer of elke zin in je doelstellingen gedeelte wordt ondersteund door documentatie in uw ervaring sectie.
 7. 7
  Vergeet niet, moet de doelstellingen statement worden aangepast voor elke positie waarvoor je solliciteert. Misschien wilt u de sectie ervaring bijwerken. Het is niet ongewoon om een ​​halve dag of een avond aanpassen van een CV (samen met uw sollicitatiebrief) zodat het voldoet aan wat uw potentiële werkgever is op zoek naar doorbrengen, het is tijd goed besteed als je de baan te vinden.
 8. 8
  Controleer uw CV voor opmaak, spelling en dergelijke fouten.
 9. 9
  Heb een vriend, familielid, mentor of collega beoordelen je cv. Het is zeer waarschijnlijk dat zij fouten of betere manieren van frasering sommige van uw uitspraken dat u hebt gemist zal zien.
 10. 10
  Stuur de CV in. Kijk uit naar de positieve feedback van de potentiële werkgever, indien de cv echt ROAR s (te weten, is R esultaten O riented A O> nd R elevant).

Tips

 • Houd in gedachten wat niet zou moeten zijn in je cv. Verworvenheden van 20 jaar geleden misschien niet relevant zijn voor uw huidige zelf zo ver als een drukke werkgever betreft dragen.
 • Formats die algemeen beschikbaar zijn in het systeem. Normaal gesproken, als de formaten worden niet vaak gebruikt de CV neiging om gewist door de recruiter.
 • Een kwaliteit cv is nooit voltooid. Het kan altijd beter, dus blijf op iteratie.
 • Lettergroottes van negen plus zijn voorkeur en opmaken en rechtvaardigen profielen hebben de voorkeur.
 • Je moet echt het harde werk van het ontwerpen en ontwikkelen van uw eigen cv naar de hoogst mogelijke kwaliteit te bereiken doen. Het is mogelijk om professionele hulp te krijgen als je een frisse, nieuwe look voor de CV nodig, maar zelfs dan wordt u gevraagd om de inhoud weer in je eigen woorden en je zal moeten blijven monteren van het CV voor elke taak die u aanvragen.
 • Vermijd het gebruik van overmatig beheer jargon bij het uitstippelen van zinnen.
 • Sla het bestand met uw naam. Heeft het bestand als RESUME.DOC of mycv.doc (of PDF) etc. Dit maakt een betere zichtbaarheid en traceerbaarheid van het profiel niet redden.
 • Het profiel kan maximaal twee pagina's zijn. Normaal recruiters zou niet de tijd en het geduld om te gaan door middel van een vier plus pagina's van CV.
 • Vraag mentoren, leraren, collega's en vrienden om je cv. Dit vereist dat je genoeg tijd voor hen om dit te doen vertrekken. Waarschuw uw betaalrekening maatje van tevoren en geef een deadline tegen die tijd zult u het CV naar deze persoon.
 • Bij e-mailen hervat, ze altijd om te zetten in PDF's aan een verkeerde vertaling van lettertypen en stijlen te vermijden aan de ontvangende kant; elke dergelijke fouten kan een anders ongelooflijke CV bederven.
 • Vermijd het gebruik van felle kleuren en markeringen in het profiel. In het geval dat je zou willen om bepaalde punten of sterke punten benadrukken, onderhouden van een eenvoudige Bolding van het lettertype.
 • Zorg ervoor dat het adres, telefoonnummers en e-mail ids worden genoemd in het profiel.
 • Handhaven van een uniform lettertype en maak een gestandaardiseerd profiel. In onze ervaring met meer dan een paar miljoen cv 'wij hebben gemerkt dat meerdere lettergroottes doen maken het profiel ingewikkeld.

Waarschuwingen

 • De meeste cv's zijn niet echt resultaatgericht en betrokken, hoewel de auteurs kunnen denken dat ze zijn. Blijf op de herziening van de cv en het verbeteren van het naar ROAR nog meer.

Dingen die je nodig hebt

 • Tekstverwerking faciliteiten