Wkonl

Hoe kunt u uw vaardigheden en functie-opties te analyseren

Wil je een astronaut of een bakker of een timmerman? Misschien heb je liever een chef-kok of een piloot of een succesvol ondernemer te zijn? Het kiezen van uw opties is nooit zo makkelijk, wat je nodig hebt is om de dingen die je goed bent sorteren op met de dingen die je graag doet en dan zien waar die leidt je. Eerst analyseren van uw vaardigheden, denken over wat je wilt gebruiken, kies dan uw baan opties. Denk na over je leven en je toekomst, en als een boom, zien waar de takken leiden tot uit wat je gedaan hebt en wat je nog wilt doen met je leven.

Stappen

Hoe kunt u uw vaardigheden en functie-opties te analyseren. Analyseer uw vaardigheden door het aanbieden van uw top tien prestaties of carrière gebeurtenissen die je het meest trots op.
Hoe kunt u uw vaardigheden en functie-opties te analyseren. Analyseer uw vaardigheden door het aanbieden van uw top tien prestaties of carrière gebeurtenissen die je het meest trots op.
 1. 1
  Analyseer uw vaardigheden door het aanbieden van uw top tien prestaties of carrière gebeurtenissen die je het meest trots op. Je moet dit doen door te kijken naar je prestaties, die zijn uw rijkste bron van informatie verstrekken concrete en tastbare bewijs van wat je tot nu toe hebt gedaan. Gebruik een actief werkwoord aan het begin van de zin, en je zult horen hoe veel krachtiger klinkt het.
 2. 2
  Vraag jezelf af wat je gedaan hebt (probeer: waar heb ik begin?) Denken dan over wat er daarna gebeurde (of misschien - wat heb ik gezegd?).
 3. 3
  Bedenk wat vaardigheden die je gebruikt wanneer je het ding dat je bereikt (hoe heb ik dat gedaan? Wat heb ik nodig om het te doen?) Je eindigt met een zeer duidelijke verklaringen van uw echte mogelijkheden deden.
 4. 4
  Lijst van alle van uw vaardigheden, zodat je kunt ze waarderen voor de overdraagbaarheid, de meeste van je vaardigheden zal vrij gemakkelijk naar een andere baan. Denk niet alleen maar "hoe goed ben ik?" maar vraag 'hoeveel heb ik dit te genieten? " De vaardigheden die scoren hoogst op beide punten zijn uw meest overdraagbare vaardigheden en bent u in staat om ze te gebruiken in veel verschillende instellingen zal zijn. Schrijf ze op (scoren ze uit 10 dan optellen), de hoogste vaardigheden analyse scores zijn degenen die je kunt gebruiken in uw eigen marketing verklaringen beste effect.
 5. 5
  Teken zelf een vierkante doos. Verdeel dit vakje in vier door het tekenen van een horizontale lijn over het midden en een verticale lijn omhoog door het midden. De horizontale lijn we gaan roepen "leuk om te doen" met een schaal die loopt van links naar rechts. De verticale lijn we gaan roepen "Good At" met de schaal loopt van onder naar boven, wat we nu hebben is een 2 x 2 kwadrant zo bewonderd door MBA's.
  • Linksboven we hebben hoge "Good At" met een lage "leuk om te doen", dus dit is vaak waar we een hoog niveau van vaardigheid om te gaan met een taak die is onvermijdelijk hebben ontwikkeld, maar we willen niet nog meer te doen dan strikt noodzakelijk. Sommige mensen die hun carrière in slagen te goed vaak uiteindelijk hier omdat hun organisaties duw ze naar de plaats waar ze gezien goed te zijn. Denk na over de Finance Assistant die eindigt als een onwillige Credit Controller omdat hij wat succes krijgen van een aantal rekeningen betaald had.
  • Linksonder is waar te veel mensen vinden zichzelf job verstandig - iets wat ze niet leuk om te doen en zijn niet bijzonder goed in. Dit is waar de noodzaak en stress komen soms head-to-head, waardoor regelmatig ziekteverzuim. Je zou worden geadviseerd om te proberen en veranderen dit als het je.
  • Rechtsonder is waar genot is hoog, maar vaardigheid niet noodzakelijk zo. De persoon die amateurtoneel geniet kan een voorbeeld of een reserve-time schilder of de gemiddelde DIYer zijn.
  • Het pleintje bovenaan rechts is waar de hoge schalen van "Good At 'en' leuk om te doen" uiteindelijk, en dit is waar we allemaal willen zijn. Succes springt meestal van te genieten en goed zijn in iets, maar alleen als je wilt om het te herhalen. Om uw opties te kiezen hiermee rekening te houden en niet beginnen met een functie. In plaats daarvan beginnen met de ingrediënten van een succesvolle rol, op basis van uw eerlijke beoordeling van wat je te genieten en willen doen, plus een objectief beeld van wat je goed in bent en kan repliceren.

Tips

 • Een prestatie is iets dat je gedaan hebt die een verschil aan u of aan anderen heeft gemaakt. Je kan hebben gedaan op uw eigen of met en door anderen. Het is niet per se gedenkwaardige of wereldschokkend, maar zal iets zijn dat je goed over te voelen zijn. Het maakt niet uit of het komt uit je "officiële" baan of een andere activiteit. Als je iets hebt bereikt, heb je gebruikt een niveau van vaardigheid die een waardevolle job vaardigheid elders zou kunnen zijn.
 • Bijvoorbeeld:
  • Overtuigd collega's van de noodzaak om de werkmethoden te wijzigen
  • Lanceerde de nieuwe productlijn in een recordtijd
  • Verminderde leveringskosten met 15%
  • Leerde mijn vader hoe hij zijn nieuwe computer te gebruiken
  • Verzekerd van een stijging van 10% van de omzet met...
  • Verhoogde veel geld voor een lokaal goed doel door middel van een nieuwe fondsenwerving evenement.
  • Voltooide een twee jaar part-time MBA-opleiding, terwijl het combineren van werk en gezinstaken
 • Deze kunnen betrekking hebben op onbetaald alsook aan betaald werk en ook om vrijetijdsbesteding. Vraag jezelf dit: heb je successen neiging om gewoon je eigen werk te betrekken of die van anderen? Met andere woorden, bent u het meest effectief als in een team? Zijn ze meestal te maken met het werk of zijn er een aantal uit andere delen van je leven? Kunt u een thema detecteren om je prestaties en zo ja, wat is het?

Waarschuwingen

 • Als je denkt dat je misschien wel ontbreekt in sommige essentiële vaardigheid gebied, een ander ding dat je gewoon zou willen overwegen is: moet ik uiteengezet om een ​​nieuwe vaardigheid nu leren?