Wkonl

Hoe maak je een gecertificeerde event planner geworden

Wereldwijd, de speciale gebeurtenissen industrie is een waarde van 375€ miljard, met winsten blijven stijgen. Als je op het punt om af te studeren aan de universiteit en hebben nog geen besluit genomen over een carrière, of je bent het beu uw sedentaire 9 tot 5 baan en moet een lijn van het werk waar u kunt communiceren met mensen in plaats van alleen een toetsenbord, dan wilt u misschien om een ​​gecertificeerde event planner geworden. Deze goed betaald en zeer in-demand professionals plannen sociale evenementen voor hotels, bedrijven, themaparken, cruisemaatschappijen en non-profit organisaties.

Becoming gecertificeerd als een evenement planner vereist enige creativiteit van uw kant, aangezien er geen gehele staat of nationaal erkende certificatie programma's in de Europa. Echter, met een persoonlijk initiatief en planning vooraf, kunt u een gecertificeerd event planner geworden door de volgende stappen.

Stappen

Hoe maak je een gecertificeerde event planner geworden. Bepaal wat voor soort evenement planner u wilt worden.
Hoe maak je een gecertificeerde event planner geworden. Bepaal wat voor soort evenement planner u wilt worden.
 1. 1
  Bepaal wat voor soort evenement planner u wilt worden. Denk na over de vraag of u wilt worden bekend als een generalist event planner (u bereid om te helpen mensen van plan elk soort evenement bent), of dat u liever specialiseren in bepaalde typen gebeurtenissen (zoals bruiloften, bedrijfsfeesten hoge klasse, sportevenementen, etc.). De laatste keuze kunt u een specifieke expertise in een gebied te ontwikkelen terwijl de generalistische aanpak zal toelaten over een breder scala van gebeurtenissen te selecteren. Er zijn voordelen en nadelen aan beide benaderingen die je zou moeten overwegen - bijvoorbeeld, generalistische werk betekent dat je een breed scala aan evenementen beschikbaar voor eventuele reservering van uw diensten zal hebben, maar je zal niet noodzakelijkerwijs in staat om jezelf te onderscheiden als zijnde uniek; overwegende, specialistisch werk zou stellen u bekend voor bepaalde typen gebeurtenissen geworden, maar tenzij je bereid bent om te reizen in het hele land of je woont in een grote stad, zou dit de mogelijkheden beperken voor uw diensten worden geboekt.
  • Wonen beurzen waar u om feedback kunt krijgen van professionals over de voors en tegens van de industrie.
  • De soorten evenementen, zoals bruiloften, modeshows, corporate sponsoring evenementen, diplomatieke gebeurtenissen, beroemdheid partijen,, fondsenwervers, openingen en open dagen, sportevenementen (bijvoorbeeld race-auto's en paarden, voetbal, tennis, enz.), het bedrijfsleven en productlanceringen, reis-accommodatie, verjaardagen, jubilea en feesten van mensen en bedrijven, herdenkingen, overheid gesponsorde evenementen, enz. Ook wordt verwacht dat u in staat elk type vergadering te organiseren zal zijn.
 2. 2
  Meer informatie over het plannen van evenementen voordat u geld en tijd in opleiding investeren. Zorg ervoor dat u precies weet wat er bij deze zeer gespecialiseerde lijn van het werk.
  • Onderzoek van het beroep te werk taken van een gecertificeerde event planner te identificeren. Deze rechten omvatten het lokaliseren locaties voor evenementen, het werken met cateraars, entertainers en decorateurs, het maken van lijsten van de deelnemers, het ontwerpen van uitnodigingen, het toezicht mailings, het beheren van technologie, en het maken van speciale accommodaties voor de gasten wanneer dat nodig is.
  • Je wordt verwacht dat al het onderzoek en voetenwerk te doen voor uw klanten. Het vermogen om technologie en netwerken te gebruiken voor dit doel is essentieel, terwijl u kunt uw cliënt vragen voor een aantal van de gegevens, vaak de klant zal niet weten en niet de tijd om u in te vullen op wat in wezen je plicht toch hebben.
  • Je wordt verwacht dat het ontwerp en thema-evenementen van start tot finish. Sommige klanten zullen meer hands-on op dit gebied zijn dan anderen, maar het ontwerp aspect valt nog steeds vierkant in je verplichtingen. Houd een compilatie van ideeën vanaf het begin van uw event planning carrière, zodat u altijd oplossingen te suggereren en tekenen op.
  • Onderdeel van het proces van het plannen van events is het ontwikkelen van uw voorstel voor het evenement, nog voordat u het contract te winnen. Wees ervan bewust dat dit tijdrovende (vereist gedachte, content creatie, foto, ontwerp ideeën, etc.) en je mag niet eens het werk te winnen. Het is raadzaam om een ​​vergoeding voor dit werk te ontwikkelen of je zou kunnen hebben uw ideeën "geleend" met niets terugverdiend.
  • Er zullen altijd meer dingen te verzorgen dan een lijst kan nooit volledig te beschrijven. Klaar zijn voor alles en nog wat op je af worden gegooid, en bereid zijn om zich voortdurend moeten contacten met mensen, zelfs als je denkt dat je al dingen gesorteerd!
 3. 3
  Evalueer uw eigen capaciteiten. Het is heel belangrijk om eerlijk te zijn bij de beoordeling van uw eigen kunnen, want dit is een inspannende en veeleisende rol. Je moet blij zijn om te communiceren en te netwerken met mensen constant, zelfs op oneven uren. Stel jezelf de volgende vragen om te helpen bepalen van uw geschiktheid voor de rol:
  • Ben je creatief, goed georganiseerd en zeer detail-oriented? Wordt georganiseerd is nog belangrijker dan creatief zijn, omdat je verantwoordelijk voor het goede verloop van alles zijn, terwijl u altijd een beroep doen op andere mensen voor de creatieve input.
  • Bent u in staat om lateraal en denken buiten de doos?
  • Vind je het leuk om te werken als onderdeel van een team? Bent u ook geduldig en duidelijk kunnen overbrengen wat er van iedereen binnen het team wordt verwacht?
  • Heeft u het fysieke uithoudingsvermogen om lange uren te werken aan je voeten in een snel veranderende omgeving? Dit is niet een 9 tot 5 baan, dus je zult moeten werken in tijden dat andere mensen zouden overwegen "down time", zoals in het weekend.
  • Kan je druk, vooral de druk van de last-minute veranderingen en snelle oplossingen te behandelen als het misgaat?
  • Bent u comfortabel werken met technologie (bijvoorbeeld audio set-ups, en computergebruik, etc.)? Zo niet, hoe bent u van plan te poetsen deze vaardigheid?
  • Heb je een goede zakelijk inzicht, inclusief de mogelijkheid om te onderhandelen, overtuigen, en ontvangen en feedback geven?
  • Het belangrijkste is, ben je goed werken met mensen uit alle lagen van het leven? Uitstekende sociale vaardigheden zijn essentieel in dit beroep.
 4. 4
  Get relevante hands-on ervaring. Dit helpt bij het verbeteren van uw sociale vaardigheden, een cruciaal onderdeel van het werk van een evenement planner. Het zal ook de beste manier om een ​​beslissing te nemen over het al dan niet dit is werk dat je zult genieten van het doen zijn. Het is verstandig om het werk in event planning proberen voor minstens een paar maanden alvorens te overwegen de formele opleiding, zelfs als je gewoon zoekt werkervaring.
  • Werken als assistent in een hotel of naar een cateraar, of zoek job shadowing kansen met een professionele planner. Krijgen om te weten hoe het is achter de schermen aan het werk op evenementen die je ooit hopen te plannen.
  • Vrijwilliger te plannen fondsenwerving evenementen met maatschappelijke groeperingen.
 5. 5
  Streven formele opleiding. Hoewel dus niet noodzakelijk is om een ​​evenement planner geworden, is het een goed idee, want het zal ervoor zorgen dat u een goede kennis te beginnen en kan uw klanten certificaten, feedback, referenties, etc. tonen Er zijn verschillende manieren om formele opleiding krijgen, van het krijgen van een graad te apprenticing. Wat je doet is afhankelijk van de middelen die je ter beschikking hebt en de beschikbaarheid van de trainingsmogelijkheden in uw omgeving. De volgende mogelijkheden staan ​​open voor u:
  • Apprenticing met een professionele event planner: Leerling in een ondersteunende staf rol met een professionele event planner en werk je weg omhoog ladder van het bedrijf.
  • Het invullen van formeel onderwijs door een universiteit, school voor beroepsonderwijs of online programma: Studie hospitality management, public relations of hotel toediening aan een vakschool, hogeschool of universiteit. Wonen infosessies voor meer informatie over een cursus die u interesseert te weten.
  • Online onderzoek: Voltooi een speciaal programma alleen bedoeld voor event planners. Deze programma's vinden op dergelijke websites zoals Meeting Professionals International. (Volg de opleiding links naar een lijst van hogeschool en universiteit programma's die kunnen helpen om gecertificeerd te kunnen zien.) Er zijn ook diverse webinars online die u in staat online te studeren.
 6. 6
  Boost uw referenties voor het aanvragen van professionele certificering. Krijgen de vorm van hands-on ervaring die u zullen helpen een baan te vinden of begin je eigen event planning bedrijf.
  • Bouw een van de relevante ervaring die je kunt laten zien aan potentiële werkgevers en beroepsverenigingen die certificering bieden. Een register bijhouden van alle gebeurtenissen die u geholpen te plannen, zoals foto's en professionele referenties van klanten en leveranciers waaruit je betrouwbaarheid en deskundigheid.
 7. 7
  Certificering aanvragen met gerenommeerde event planning verenigingen. Contact opnemen met de verschillende brancheorganisaties geassocieerd met de gebeurtenis planning-industrie, zoals Meeting Professionals International (MPI), de International Special Events Society (ISES), de Raad Industrie Conventie (CIC), of de Vereniging van regering Meeting Professionals voor hulp. Vindt het lidmaatschap van een relevante beroepsorganisatie als goed; het voordeel van het lidmaatschap van vakorganisaties is het feit dat je zult ontmoeten veel contacten en vind werkgelegenheid door middel van netwerken en middelen alleen beschikbaar voor leden. Als u zijn of een student zijn in een erkende event planning uiteraard vragen over een mogelijk lidmaatschap kortingen, zoals lidmaatschappen prijzig kan zijn als je eerst bent begint.
  • Let op het verschil tussen "certificering" en "certificaat". Hoewel het mogelijk is om een ​​certificaat in event planning van de training te krijgen, is het niet mogelijk om certificering te krijgen van een school. Het verschil is dit: een certificaat is het papier dat je gegeven door een school aan de voltooiing van een programma op het gebied van event planning relevant. Een certificering, aan de andere kant, is een professionele aanwijzing gegeven door een brancheorganisatie en het zal alleen worden verkregen nadat je hebt een bewezen track record van professionele ervaring en hebben met succes testen van de organisatie doorgegeven. Elk programma varieert in het niveau van de vereiste beroepservaring, dus je zult moeten individueel contact met de organisaties om te zien of u voldoet aan de eisen, zo niet, blijven werken tot je aan de eisen, zoals de certificering zeker je reputatie binnen zal verbeteren de industrie.
  • De meest erkende certificeringen zijn die worden aangeboden door de Certified Special Event Professional (CSEP) aangeboden door ISES, de Certified Meeting Professional (CIC), en het Certified Meeting Planner (MPI).
  • Als u gericht om zeer specifiek te zijn in het soort evenement planning die je doet, zoeken naar specifieke brancheorganisaties, zoals de Vereniging van Bridal Consultants en Bruiloften Mooie Worldwide als je van plan bent om alleen een weddingplanner te zijn. De specifieke organisaties zijn waarschijnlijk van meer hulp als je eng afstemmen van uw evenement planning.
 8. 8
  Bedenk hoe je wilt aan de slag. Het is belangrijk om een ​​beslissing te nemen over de vraag of u bereid bent om uw eigen bedrijf of adviesbureau te starten of dat je zou willen om te beginnen door te werken voor iemand anders. In het laatste geval zult u het voordeel van andermans ervaringen en geboekte klanten te krijgen, maar je krijgt niet betaald zo veel en het zal langer duren voor u om uw eigen naam te vestigen. Aan de andere kant, vanaf nul te beginnen kan hard werken zijn en fondsen, zakelijke expertise, en veel vastberadenheid vereist, als dit uw voorkeur, lees over het starten van kleine bedrijven en de soorten strategieën te gebruiken, evenals de valkuilen te vermijden.
  • Wees ervan bewust dat sommige markten al verzadigd met event planners. Doe je onderzoek op voorhand van het opzetten van uw eigen bedrijf of consultancy. Niet uit het oog van het feit dat je nog steeds iets dat beter is en meer uniek dan de bestaande menigte, zelfs in een verzadigde markt, maar wat u aanbiedt zal moeten worden buitengewoon kan bieden niet verliezen, en je moet zeer worden bepaald en consistent.

Tips

 • Het kan heel nuttig te zijn tweetalig, zoals het hebben van Spaans en Engels. Als u van plan bent voor diplomatieke gebeurtenissen, nog meer talen is een groot voordeel.
 • Ervaring in de catering is zeer nuttig en zeer overdraagbaar aan event planning.
 • Krijg hulp bij het kiezen van een legitieme formele gebeurtenis planstudie programma. Neem contact op met Meeting Professionals International voordat u zich inschrijft in een formeel programma. Zij kunnen u vertellen of het programma biedt het soort van onderwijs en opleiding je nodig hebt om gecertificeerd te worden.
 • Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) heeft gesuggereerd dat planners met graden en certificering beter dan die zonder professionele geloofsbrieven zal doen. De BLS vond dat de mediaan jaarsalaris voor event-en meeting planners in 2008 was 33.030€ met degenen die betaalde de meeste wonen in gebieden met grote concentraties van het bedrijfsleven en de overheid, zoals New York en het District of Columbia en Maryland.

Waarschuwingen

 • Wees erg voorzichtig met online certificaten. Sommigen van hen kunnen niets meer dan een "certificaat molen" te zijn, leer je weinig en belonen u met een certificaat dat niet of nauwelijks staande in de event planning wereld heeft. Doe je onderzoek vooraf om de authenticiteit en de reputatie van de online studie te controleren.
 • Leren al vroeg hoe de back-up te hebben plannen. Hebben plannen B en C zal u verlossen van veel schaamte en frustratie als dingen onvermijdelijk niet volgens plan. Gebruik "denken over de spot" vaardigheden regelmatig.
 • Dit is niet een 9 tot 5 baan, je moet zeer flexibel en beschikbaar te zijn voor weekdagen, doordeweekse avonden en in het weekend. Dit kan lastig zijn als je het verhogen van een jong gezin of hou er niet te laat.

Dingen die je nodig hebt

 • Onvoldoende training en kwalificaties
 • Zakelijke start-up middelen als het runnen van uw eigen event planning bedrijf