Wkonl

Hoe maak je een goede lab conclusie in de wetenschap te schrijven

Werken aan een wetenschap verslag voor school kan moeilijk zijn. Hier is een gids om u te helpen er doorheen te komen.

Stappen

Hoe maak je een goede lab conclusie in de wetenschap te schrijven. Je docent kan je een hand-out beschrijft wat de opdracht vraagt, of hij of zij zou kunnen schrijven van de eisen op het bord.
Hoe maak je een goede lab conclusie in de wetenschap te schrijven. Je docent kan je een hand-out beschrijft wat de opdracht vraagt, of hij of zij zou kunnen schrijven van de eisen op het bord.

Het schrijven van een lab conclusie

 1. 1
  Je docent kan je een hand-out beschrijft wat de opdracht vraagt, of hij of zij zou kunnen schrijven van de eisen op het bord. Wat het ook is, zorg ervoor dat je de volledige instructies en goed te begrijpen hen. Als je dat niet doet, vraag je leraar om hulp van tevoren (vóór de nacht voordat het is te wijten). Hier is een basis-formaat voor de meeste lab schrijf-ups:
  • Onderzoek: Wat heb je gedaan om informatie over uw probleem te verzamelen?
  • Hypothese: Welke verklaring is het experiment testen?
  • Reden voor je hypothese: Hoe kwam je op met de hypothese?
  • Procedure: Als je leraar gaf je instructies gebruik maken van de procedure gegeven. Zo niet, leg uit wat je doet.
  • Analyse / resultaten: Wat er echt gebeurd? Verstrekken gegevens en grafieken hier.
  • Conclusie: Wat vind je concluderen over dit experiment? Waarom?
 2. 2
  Neem grondige toelichting. Het is belangrijk voor later gebruik. Uw docent zal altijd via alle uitkomsten van de laboratoriumexperimenten. Deze notities zullen u helpen in de toekomst, zodat ze nooit onderschatten.
  • Probeer te beknopt: denk overbodige dingen die je niet nodig hebt niet schrijven.
  • Het is misschien verleidelijk om over-markeer uw notities, maar weerstaan. Als je alleen de belangrijke informatie opgeschreven, moet je niet nodig om iets te markeren.
 3. 3
  Ken de hypothese. Elk wetenschappelijk experiment heeft een hypothese. Een hypothese is gewoon een statement over wat je verwacht het experiment te doen. De resultaten van het experiment vervolgens ondersteunen of weerleggen de hypothese.
 4. 4
  Begrijpen of de hypothese werd weerlegd of ondersteund. In uw verslag, duidelijk schetsen wat de hypothese van het experiment was, en of de resultaten gesteund.
 5. 5
  Analyseren en correct presenteren van gegevens. Vraag jezelf af waarom het resultaat is wat het is. Als er een afwijkend resultaat / waarde (een waarde die niet is gesynchroniseerd met de andere waarden), vraag waarom. Als je een antwoord hebt, neem beneden een aantal aantekeningen, zodat u het niet vergeten in uw rapport. Hieronder zijn vormen van gegevens voor lab-experimenten:
  • Value-based data: Al uw gegevens is het aantal vorm. In dit geval moet u een grafiek om uw conclusie presenteren trekken. Na het tekenen van grafieken, maken de relaties tussen de factoren die in het experiment werden getest. Bijvoorbeeld, zou je kunnen zeggen het verhogen van de hoeveelheid licht, zal de hoeveelheid tijd voor kieming verkorten in een erwt plant.
  • Statement-gebaseerde data: Uw data is volledig gebaseerd waarnemingen, zoals kleur veranderen, soorten reacties, en andere fenomenen die geen nummers met zich meebrengen.
 6. 6
  Identificeer een belangrijke bron van experimentele fouten die plaats (optioneel) nam. Als er iets gebeurd is te veranderen of van invloed op de resultaten van het experiment dat niet zou zijn gebeurd, uitleggen. Bijvoorbeeld, de wind die voorbijgingen verminderde de temperatuur van de reactanten en dus maakten de reactie langzamer dan verwacht. Een voorgestelde manier van beantwoorden zal de volgende zijn.
 7. 7
  Eindigen met een conclusie. In uw conclusie, netjes samenvatten wat je geleerd van het experiment. Heeft de hypothese je iets leren? Waren de resultaten wat je verwacht? Waarom wel of niet?

Tips

 • Je leraar zou willen een ander formaat dan wat er in dit artikel. Aandacht besteden aan de opdracht eisen, en vraag om hulp als u vragen hebt.
 • Als je de opdracht verkeerd, zal je leerkracht je vertellen. Doet het verkeerd is beter dan het niet te doen op alle. Je zult in ieder geval worden gegeven punten voor het proberen je best, maar als het lab verslag onvolledig is, dan misschien geen punten worden gegeven op alle.
 • Sommige leraren kan u vragen om de conclusie opnieuw doen als het ingevuld. Als dus zorg ervoor dat u uw notities beoordelen (bijvoorbeeld, "We bladeren verbrand met een bunsenbrander" wanneer ze echt in de klas je verbrand papier). Dit zou niet ideaal zijn, maar om ervoor te zorgen dat alles correct is gewoon lezen via uw lab rapport opnieuw.