Wkonl

Hoe maak je een persoon de naam onthouden

Na problemen met het onthouden van namen van mensen? Het overkomt bijna iedereen van tijd tot tijd, maar als het een permanent probleem voor je, is het tijd om je best te doen om te stoppen met wat is een beetje een slechte gewoonte te luisteren. Als je verlegen, nerveus, verveeld, of worden geconfronteerd met mensen die ontzag u, kunnen deze allemaal te voeden in om je naam vergeten, maar ze zijn niet een excuus, er zijn manieren om namen te onthouden en om jezelf te houden in de sociale vaardigheden van iedereen anders.

Gebruik van de naam van een persoon is een sleutel tot het openen van deuren voor u en voor het behoud van een eerste rapport dat deze persoon zou kunnen uitmonden in een nieuwe vriend voor het leven of een leven lang zakenpartner. De beslissing om te beginnen met het onthouden van namen van mensen van vandaag!

Stappen

Hoe maak je een persoon de naam onthouden. Begrijpen het belang van het gebruik van de naam van een andere persoon.
Hoe maak je een persoon de naam onthouden. Begrijpen het belang van het gebruik van de naam van een andere persoon.
 1. 1
  Begrijpen het belang van het gebruik van de naam van een andere persoon. Soms kan het helpen om de resultaten van het gebruik van een naam in plaats van louter focussen op je, schichtig geheugen, of eenvoudige gebrek aan wilskracht om andermans naam te onthouden zien. William Shakespeare zei ooit: "Er is geen geluid zo zoet als de klank van iemands eigen naam" en hij was raak - gebruik van de naam van een andere persoon brengt een verbinding en is een vorm van erkenning van hen als zijnde speciaal en gewaardeerd. Het maakt de ontmoeting betekenisvol voor de ander (en ook voor u) en het helpt hen om dat je ze hebt herkend. Uiteindelijk is de naam van een persoon herinneren is over het feit dat en attent, en bovendien, de eerste indruk telt aanzienlijk en je mag niet nog een kans om een ​​solide en sympathieke indruk te maken.
  • Houd in gedachten hoe je je voelt wanneer iemand vergeet je naam, niemand houdt ervan om te vergeten!
 2. 2
  Wees ervan bewust dat de meest voorkomende reden om geen namen onthouden is eigenlijk heel simpel. Het is meestal omdat je niet echt, of niet voldoende aandacht te betalen. Veel van dit kan het gevolg zijn van zenuwen en zorgen over de aard van de indruk die je maakt op de andere persoon. Het antwoord is om de persoon te geven uw volledige aandacht als je aan hen, en zich te richten op hen, niet op jezelf. Als een van de redenen dat je het moeilijk vindt om de naam van een andere persoon onthouden is omdat je nerveus en zo druk maken over een zijn onderwerp van gesprek, dan zul je waarschijnlijk profiteren van het doorbrengen van een korte maar nuttige tijd het leren over hoe kleine creëren praten, zodat je werkelijk aanwezig kan zijn bij de invoering ervan voor anderen en kunnen hun namen duidelijk horen. Google heeft een aantal uitstekende keuzes voor u om te beginnen met:
 3. 3
  Vraag naar de naam opnieuw als je het niet goed gehoord de eerste keer. Niemand verwacht dat je een grote pretentie van het kennen van de naam van de andere persoon als u niet daadwerkelijk horen toen voor het eerst werd gezegd maken. Beslag leggen op het moment al - zeker om te zeggen dat je de naam, of iets dergelijks, meteen "niet vangen". Dit verduidelijkt dat de naam opnieuw moet worden gezegd, misschien duidelijker of langzamer. Luister ook deze tweede keer! Dit is een goede truc om te gebruiken als je overweldigd door de zenuwen,, beweging, of wat heeft je afgeleid, je zal meestal van bewust dat een naam is vermeld en moet je dat bewustzijn gebruiken om onmiddellijk verontschuldigen voor het niet horen en vragen om de naam weer.
  • Als je niet begrijpt hoe je de naam van de persoon te zeggen, dit is de perfecte gelegenheid om de persoon te herhalen vragen en herhaal het hardop jezelf.
  • Als de naam is ongebruikelijk, vraag de persoon om het te spellen, en misschien zelfs vragen waar het vandaan komt. Wees bereid om hetzelfde als uw eigen naam is ongewoon en moeilijk te spellen of zeggen te doen.
  • Indien van toepassing, visitekaartjes uitwisselen met de persoon, en hebben een goede blik op de naam.
 4. 4
  Gebruiken als herhaling. Herhaal de naam van de persoon als je geïntroduceerd, zoals: "Blij om u te ontmoeten Verity". Snel Doe dit langzaam plaats, om duidelijk te maken en gebruik de pauze in de inleiding ook lachen en laten zien dat je oprecht bent blij met deze nieuwe persoon te ontmoeten. Gebruik hun naam al vroeg in het gesprek, zoals in uiteinden van uw verklaringen of vragen. Zeg bijvoorbeeld "Ik vroeg me af hoe je vond het diner vanavond, Verity? '. Herhaling (gebruik van de naam ten minste drie keer) zal je helpen herinneren, zoals het uiterlijk en de klank van de naam zal zijn weg in je.
  • Zeggen dat de naam van de persoon minstens tien keer in je eigen hoofd als je op de hoogte bent van het.
  • Voorbeeld van een aantal dingen te zeggen met de naam van de persoon die betrokken zijn: "Wat bent u van plan om volgend jaar te doen, Theresa", "Hoe vond je dat, Fred", "Het was een genoegen je te ontmoeten, Elisa". (Gebruik het wanneer je afscheid is een uitstekende manier van het cementeren van de naam in je geest voor de toekomst te voldoen-ups.)
 5. 5
  Maak associaties met de persoon en andere mensen die je kent. Maak een mentaal beeld van deze nieuwe persoon die naast iemand anders die je al goed kent met dezelfde naam, of een gelijkaardige naam (dit kan zelfs beroemdheden!). Wanneer u de naam van de nieuwe persoon weer vergeet, kunt u meestal herinneren het mentale beeld je had van deze persoon, en die stonden ze met. Een voorbeeld: "Mark is bevriend met Matt", "Hilda ziet eruit als Jennifer Aniston".
  • Het is ook makkelijker als de nieuwe persoon die je ontmoet, al weet wat van je. Op deze manier kunt u uw vriend te vragen, maar je zult ook meer kans om de naam te onthouden als je denkt aan je vriend ook.
 6. 6
  Associëren de naam met voorwerpen of dieren. Er zijn verschillende methoden die u hier kunt gebruiken, afhankelijk van wat het beste werkt voor u:
  • Zoek een dier of object of gelijk met dezelfde letter als de persoon. Enkele voorbeelden: "Kimberly-Katje", "Billy-Board".
  • Als het een naam nature geassocieerd kan worden met iets visueel, dan gebruik maken van deze verbinding. Bijvoorbeeld, kunnen namen als House, Goud, Hout, Briar, Parijs, Bree, enz., allemaal gekoppeld worden aan visuele beelden in je geest om je te helpen de naam te herinneren.
  • Associëren de naam met een woord dat rijmt op, bijvoorbeeld, "Terry Berry".
  • Associëren de naam met iets van gelijke strekking, bijvoorbeeld, "Cliff-Berg".
  • Associëren de naam met hoe het klinkt, zoals de heer Siegel steeds heer Seagull.
  • Plaatsvervanger woorden of zelfs beroemde mensen voor namen die je niet kan associëren met visuele beelden. Zo zou Alyssa Freiburg geworden "Alyssa Milano frietjes hamburgers" omwille van je geheugen!
  • Uiteraard houdt deze verenigingen voor jezelf, als de persoon zou kunnen voelen beledigd door wat ze zouden kunnen zien als een vergelijking plaats van een vereniging!
 7. 7
  Studeren gezicht of andere onderscheidende kenmerken van de persoon. Uiteraard zijn discreet, maar probeer de persoon gezicht, haar, of andere kenmerken te onderzoeken als je samen praat. Proberen om iets makkelijk te onthouden over hen, zoals gekartelde tanden, borstelige vinden wenkbrauwen, diepe rimpels, suave dressing, of iets anders ongewone of onderscheidende. Probeer de naam associëren met deze functie, zodat u de volgende keer onthouden. Een voorbeeld: "Jenny met de scheve glimlach."
  • Proberen om de meest opvallende kenmerk selecteren en bevestig de naam aan die.
 8. 8
  Vraag een vriend of partner om u te helpen. Als je echt niet de naam ding naar beneden helemaal niet, vraag je partner of een vertrouwde vrienden om u te helpen. U kunt uitleggen dat u nog steeds geen namen herinneren heel goed en zou het waarderen ze komen om het als u dit liever verschijnen of gebruik een trefwoord (kies er een tussen uzelf van tevoren) die aangeeft dat je ploeteren voor een naam. Heb ze zelf hetzij onmiddellijk in te voeren, of staat de naam van de persoon die recht uit in een gesprek als ze weten dat het al. Zorg ervoor dat je luistert!
  • U kunt discreet iemand die je kent om je te helpen tijdens het gesprek vragen, gewoon voorzichtig zijn om dit te doen aan de zijkant, en discreet. Een vriend of partner kan u ook vertellen naam van de persoon, voordat je ze ontmoet, zodat u meer tijd krijgt om na te denken over de naam, dus het opslaan in je geheugen.
  • Enkele voorbeelden: 'Wist je dat Rick is een schilder? " of "Sarah en ik ook gesproken over dit gisteren".
 9. 9
  Vertrouw op jezelf. Het is gemakkelijk om te accepteren dat je slecht in het onthouden van namen zijn, maar ga niet in te denken dat over jezelf! Je bent niet "Ben, de man die namen niet kan herinneren", en je moet niet zeggen dat iedereen die je ontmoet, omdat daarmee je effectief vertellen van uw eigen gedachten dat het hopeloos over deze telling en laten andere mensen weten dat je echt niet de moeite te proberen, zodat ze minder kans om sympathie met u. Committeren aan het verbeteren van jezelf, zeg tegen jezelf dat je goed in het onthouden van namen kan zijn.
  • Denk na over hoe pijnlijk het is als iemand anders springt op en zegt: "Ik ben niet goed in het onthouden van namen" net toen dezelfde gedachte is op het puntje van je tong. Maakt dat laat je je geïrriteerd dat ze aangekondigd hun desinteresse in je naam eerst herinneren? Het moet een wake-up call zijn dat u beiden niet zijn best doet, zodat blijkt dat de andere persoon door opzettelijk hun naam te onthouden!
 10. 10
  Schrijf het op. Terwijl u oefent op steeds beter in het onthouden van namen, kan je een beetje houden notebook met u (of u kunt uw smartphone of een andere telefoon te gebruiken als deze notes aanvaardt). Als je praat met iemand nieuw, schrijven hun naam in uw notebook. Doe dit onmiddellijk nadat u klaar bent met praten, en je zou zelfs graag een aantal opmerkingen over de persoon uiterlijk en persoonlijkheid toe te voegen, en waar je ontmoet, in welke maand, enz. Op deze manier kunt u kijken door je notities elke dag of week, en proberen om elk item herinneren. Voorbeeld voor noot: "John, ontmoette hem op het kantoor mei Lang, mager man met bril Was een beetje neerbuigend..."
  • Schrijf niet alles neer als je met ze te praten of in hun aanwezigheid. Wacht tot u klaar bent met praten, ga dan ergens discrete en schrijf een snelle invoer in uw notebook. Het is de moeite wel te doen, als mensen waarderen het dat u de moeite om hun naam te onthouden.
 11. 11
  Overwegen vragen. Ten slotte, als al het andere faalt, eigen tot de naam van de andere persoon te hebben vergeten, zo beleefd als je kunt. Zeg iets als: ". Het spijt me vreselijk, maar ik ben je naam vergeten Wil je me vertellen wat het is al weer?" en ga niet in overvloedige informatie of excuses te veel, gewoon behandelen lichtjes en aan de slag gaan. De kans is dat u niet de naam van deze persoon opnieuw zal vergeten in een haast!

Tips

 • De juiste functie is net zo belangrijk als de juiste naam. Gebruik de bovenstaande stappen om functiebenamingen onthouden ook.
 • Probeer alleen zijn of haar voornaam herinneren, niet te veel zorgen over de achternaam, als je het niet aankan.
 • Je bent meer kans om namen van mensen onthouden als je iets over hen alvorens hen te ontmoeten hebben gehoord, kan het helpen om vrienden en andere mensen om informatie vragen als je weet dat je gaat om nieuwe mensen die ze al kennen te ontmoeten.
 • Visualiseer naam van de persoon. Voor sommige mensen, het draaien van de naam in een visueel geheugen werkt goed voor het houden van het in je hoofd.
 • Kies een onderscheidend kenmerk over de persoon en probeer je best om het te associëren met hun naam.
 • Als ze praten met iemand anders voor u en de andere persoon hun naam zegt, luister en probeer te onthouden.
 • Als je echt niet kan herinneren de naam van de persoon, probeer dan iemand anders vragen nadat je hebt gesproken, of voordat je gaat naar die persoon te praten. Op die manier, volgende keer dat je praat, moet u in staat om de naam te onthouden, als je de juiste herinneren methoden gebruiken.
 • Probeer ten minste krijgen de eerste letter correct, zodat uw kansen op het juiste gissen of het uitzoeken van de naam later te verhogen.

Waarschuwingen

 • Niet overdrijven het gebruik van de naam van een persoon in een gesprek, of je vreemd lijken!
 • Als u bent een ondernemer, een beroemdheid, of het nastreven van een professionele carrière, vergeten de naam van mensen kan kosten u veel meer dan je je kunt voorstellen. Daarom moet u de praktijk de beste manier voor u om namen veel herinneren!
 • Benoemen van iemand heeft een vermogen van zijn eigen, door niet te doen, bent u in wezen het ontkennen van je eigen waardigheid om hun naam uit te spreken. Niet in deze val van het verlagen van uw bezit eigenwaarde rond andere mensen vallen.
 • Vermijd verkorten naam van een persoon, je kunt niet de pretentie om de bijnamen ze gaan kennen door en het is onbeleefd om te veronderstellen. Zelfs als u een verkorte versie te horen van iemand anders tijdens het gesprek, zijn slim genoeg om te vragen welke naam ze het liefst worden gekend door.

Dingen die je nodig hebt

 • Het geheugen terugroepen technieken