Wkonl

Hoe maak je mensen naar je luisteren

Je communiceert dagelijks met mensen. Of u nu presenteert een formeel zakelijk voorstel of chatten met een oude vriend, de ontwikkeling van effectieve communicatie vaardigheden zodat uw woorden gehoord te krijgen.

Stappen

Hoe maak je mensen naar je luisteren. Zorg ervoor dat u de aandacht van uw publiek alvorens te spreken.
Hoe maak je mensen naar je luisteren. Zorg ervoor dat u de aandacht van uw publiek alvorens te spreken.
 1. 1
  Zorg ervoor dat u de aandacht van uw publiek alvorens te spreken. Als u spreekt een grote groep, zeg iets als "neem me niet kwalijk," of "Ik heb iets wat ik zou willen zeggen." Als het gesprek is een-op-een, zorg ervoor dat de andere persoon heeft hun verklaring af voordat u begint te spreken.
 2. 2
  Kies je woorden zorgvuldig. Presenteer uw gedachten op een tactvolle manier.
 3. 3
  Spreek duidelijk. Mompel niet of race door je zinnen.
 4. 4
  Zorg ervoor dat de toon van je stem is geschikt voor het onderwerp van discussie.
 5. 5
  Zorg ervoor dat het volume van uw stem is geschikt voor de grootte van uw publiek.
 6. 6
  Luister goed naar anderen. Vragen stellen of verklaringen af ​​te leggen met behulp van hun naam, interesse tonen in wat ze zeggen. Praten over hen om hun zelfvertrouwen op te bouwen en ze zullen geleidelijk krijgen meer interesse in je.
 7. 7
  Captivate uw publiek met uw verbuigingen in je stem als je je boodschap over te brengen.
 8. 8
  Houd oogcontact. Als u meer dan een persoon aanpakken zorg dan dat je kijkt naar elke persoon vrij. Proberen te "brengen ze in" met uw ogen.
 9. 9
  Moduleren uw stem om kleur te geven aan uw gesprek. Dit vergt veel van de praktijk. De resultaten kunnen verbluffend. Probeer het eens.

Tips

 • Onderdeel van effectieve communicatie is een goede luisteraar. Als je wilt dat mensen naar je luisteren, moet u luistert naar hen.
 • U kan nodig zijn om verschillende technieken te gebruiken met verschillende culturen. Zoals met Italiaanse of Franse cultuur, ze stereotiep neiging te luid praten, snel, en met hun handen. Om een ​​woord in te krijgen, hun handen iets te grijpen of te doen om ze te houden. Dit signaleert ze dat je iets wilt zeggen.

Waarschuwingen

 • Worden nice
 • Wees voorzichtig te opdringerig niet te zijn. Weet dat mensen zullen niet altijd eens met wat je zegt.
 • Houd oogcontact
 • Wees voorzichtig niet confronterend te zijn bij het spreken.
 • Spreken langzaam meestal maakt dat mensen zich concentreren op wat je zegt. Spreken snel maakt het uit als je al weet dat je niet wordt geluisterd, dus je probeert om alle woorden in te krijgen
 • Wees je bewust van je lichaamstaal terwijl u spreekt.
 • Wees voorzichtig beledigende opmerkingen niet te maken.