Wkonl

Hoe maak je met een yorkshire accent spreken

Wanneer auditie voor een waarnemend baan, kan het zijn dat je nodig hebt in een realistische Yorkshire accent te spreken, maar als je niet weet hoe - of misschien wilt u gewoon om mensen te imponeren. Lees verder om erachter te komen hoe.

Stappen

Hoe maak je met een yorkshire accent spreken. Bezoek yorkshire en proberen te halen sommige van de lingo.
Hoe maak je met een yorkshire accent spreken. Bezoek yorkshire en proberen te halen sommige van de lingo.
 1. 1
  Bezoek yorkshire en proberen te halen sommige van de lingo. Sheffield, Rotherham, Barnsley, Wakefield, Doncaster, Leeds, York.
 2. 2
  "Oh" geluiden worden uitgesproken "of." bijvoorbeeld, zou geen uitgesproken "noch" Maar alsjeblieft, vergeet dan niet dat er geen nadruk op de 'R' - als je het zo zegt, zult u Iers klinkt.
 3. 3
  Woorden eindigend met en "ee" klank worden uitgesproken als "eh" geluiden. Bijvoorbeeld: - "Nasty" zou zijn "nasteh"
 4. 4
  Yorkshire folk zeggen wel eens 'aye' voor ja, en 'nay of nah' voor nee.
 5. 5
  Als je ooit het woord "nowt" hoort (uitgesproken nohwt-niet 'nahwt'-) betekent het "niets". Evenzo, "owt" (uitgesproken als "ohwt") betekent "iets".
 6. 6
  Het woord "recht" wordt vaak uitgesproken als "raight" en heeft vele, vele verschillende andere dan juist gebruik of het tegenovergestelde van links! Het zou kunnen betekenen "echt", EG - "Het is echt goed" / "Het is RAIGHT goed." Een andere toepassing zou kunnen zijn "Alright" - "Gaat het" / "Bent u al-raight? '
 7. 7
  Alle gebruik van "de" en "aan" wordt vervangen door "t '", die wordt uitgesproken door het vervangen van de klinker met een halve hoorbare "uh" geluid, de soort die je zou kunnen maken als je iets onverwachts zwaar werden tillen. Bijv: "Ik ga naar het bos" / Ah'm goin 'int' [uh ruis] woods "(noot: de g aan het einde van" ing "is ook gedaald.)
 8. 8
  De letter T wordt meestal vallen aan het eind van woorden en vervangen door hetzelfde "uh" / zwaar tillen geluid. bv-dat wordt tha [uh].
 9. 9
  "Nah dan" is een perfect aanvaardbaar, en zeer vriendelijke manier om iemand te begroeten. Het is Yorkshire spreken voor "Nu, dan is". Een andere veel voorkomende groet is "Ey up, hoe gaat tha doin? '
 10. 10
  Een vrouw of vriendin wordt vaak aangeduid als "onze lass".
 11. 11
  "Propah" wordt gebruikt om "echt" te vervangen evenals "raight" en "goed." Bijv: - "Ze is echt smerig" / "Ze wa 'propah nasteh" / Zij wa' goed nasteh "
 12. 12
  De 'e' aan het eind van 'met' is gedaald. 'Ik was van plan met hem' / I wa 'goin' wi '' im. "Dit geldt ook voor" was "
 13. 13
  "H" geluiden vaak gedaald. Hem / Haar = 'im /' ER.
 14. 14
  "Bloody" (of zoals Yorkshire folk zeggen, 'bloodeh') zou een vervanging voor "F *** ing" te zijn. Bv: "Dat bloodeh hond nooit sluit omhoog" (alternatief, dat bloodeh hond neva giz het is gob een rust).
 15. 15
  "Geef of geeft" wordt soms "giz" en "nemen" wordt "tek".
 16. 16
  "Tha" en "u" worden zowel gebruikt in de betekenis "u"
 17. 17
  Je zou eerder het Franse dan wel een "lanc" - (.. Persoon uit Lancashire Yorkshire en Lancashire zijn doodsvijanden)
 18. 18
  Het woord sandwich wordt soms afgekort tot "sarnie" of "butty" plaats. bv-'Ik ben' avin een 'am sarnie "(ben in plaats van ham) of' Ik ben 'avin een chip butty."
 19. 19
  Bekijk enkele clips op youtube of films met een yorkshire accenten. Brassed Off, Kes en The Full Monty zijn goede voorbeelden.
  • Enkele beroemde films kunnen ook worden gesynchroniseerd met een Yorkshire accent.
 20. 20
  Veel yorkshire mensen niet uitspreken van de letter 'h', dus 'hoe' zou worden uitgesproken als 'oe'

Tips

 • Wees ervan bewust dat er grote verschillen van accent binnen de provincie. Bijvoorbeeld een South Yorkshire accent is heel anders dan accenten rond de Bradford gebied. Niet mixen en matchen.
 • Neem je (op een computer, MP3-speler, karaoke-machine, enz.) en vervolgens het afspelen van de opname en zien wat je klinkt als - dit is een geweldige manier om te improviseren op je vaardigheden. U kunt elke dag beter van.
 • U kunt ook proberen om uw familie en / of vrienden te spreken en te zien wat ze van je accent.
 • Luister naar BBC Leeds op live stream.
 • Als je niet al een Brits accent, werken aan een zuidelijk accent eerst voordat je begint met de Yorkshire een.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig niet te missen te veel brieven!