Wkonl

Hoe naar het kantoor etiquette praktijk

Office etiquette is iets dat helpt glad de wielen van de dagelijkse interactie binnen het kantoor. De omgang met mensen die je waarschijnlijk nooit meer thuis te vragen om eten is essentieel voor een goede werk resultaten en een gelukkig samenleven, en het kantoor etiquette die ervoor zorgt dit zelfs daar waar wederzijdse afkeer of desinteresse. Bovendien kantoor etiquette zorgt ervoor dat u niet op kantoor vijand nummer een geworden omdat je irritante mensen met nutteloze gewoonten of commentaar geweest. Niet dat je doelbewust gericht op een kantoor uitdaging zijn, maar er zijn een aantal acties die ongewild kunnen veroorzaken anderen ongemak of onbehagen.

Bovendien kantoor etiquette is de belangrijkste beslissende factor in hoe uw collega's zullen reageren op je en kom je redden als je hulp nodig hebt. De manier waarop je jezelf te ontplooien binnen de kantooromgeving onder de mensen die effectief worden uw "tweede familie" zal bepalen hoe je bent gezien en het gemak waarmee je wordt ondersteund door anderen om je heen.

U kunt ook willen verwijzen naar Hoe kunt u uw e-mail etiquette te verbeteren in aanvulling op dit artikel.

Stappen

Hoe naar het kantoor etiquette praktijk. Begrijp de punt van kantoor etiquette.
Hoe naar het kantoor etiquette praktijk. Begrijp de punt van kantoor etiquette.
 1. 1
  Begrijp de punt van kantoor etiquette. Terwijl de term "kantoor etiquette" kan roepen beelden op van stijfheid en formaliteit, het is in feite heel simpel. Office etiquette gaat over het observeren van een eenvoudige set regels voor de omgang met andere mensen in een organisatorische context. Net als het leven in een samenleving vraagt ​​van ons om een ​​set van conventies (ongeschreven maar goed begrepen verwachtingen) en de regels te volgen, er worden adequate sociaal gedrag binnen de werkcontext zorgt voor gezelligheid, team respect en een plezierige dag-tot-dag werkervaring.
  • Terwijl de meeste etiquette blijft ongeschreven, gewoon omdat het niet zwart op wit en vastgemaakt aan het prikbord is geen excuus voor het gebrek aan naleving. Er zal altijd een groter deel van een sociale groep verwacht dat de ongeschreven conventies van etiquette regelmatig worden geobserveerd, met enkele uitzonderingen en ongeacht hoe eigenzinnig, rebels of authentieke je het gevoel alsof je, er zullen altijd grenzen van respect voor anderen die je moeten luisteren, zoals zal in de rest van dit artikel duidelijk worden gemaakt.
 2. 2
  Stipt. Punctueel is erg belangrijk, vooral als je een afspraak hebt. Het laat zien dat je de tijd van je collega's te respecteren en op zijn beurt zal hen dwingen om je tijd te respecteren. De populaire gezegde dat zou passen in deze situatie is dat de "Tijd en tij wacht op niemand '. Leiden door een voorbeeld en alles valt op zijn plaats.
  • Te vermijden dat u later dan je baas als je een junior. Bij de ingang stadium van een baan, een duidelijke boodschap dat je graag en al aan het werk is van vitaal belang.
 3. 3
  De juiste kleding. De meeste kantoren hebben een vooraf bepaalde dress code die moet strikt worden gevolgd. Echter, als je het voorrecht van het werken op een plaats waar een dresscode niet definieert, dan is het aan jou om de juiste jurk. Vergeet niet dat het kantoor is niet een partij plaats en je zal moeten kleden op een manier die respect afdwingt zowel van uw collega's en klanten. De dresscode heeft een sterke invloed bij het vaststellen van het vertrouwen dat uw cliënt plaatsen in je vaardigheden in het geven van hen voor hun geld. Kleden professioneel, hetzij op de wijze verwacht op uw specifieke werkplek. Draag geen ultra-casual, provocerende of avond kleding.
  • Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, zoals kantoren die het mogelijk maken een meer ontspannen dress code of dress-down dagen om geld in te zamelen voor het goede doel, etc. Echter, zelfs voor mensen wiens kantoor is normaal gesproken vrij ontspannen, een pak of andere professionele outfit moeten worden gebruikt in de omgang met klanten, op zoek naar belangrijke deals en andere zeer professionele situaties.
 4. 4
  Blijf weg van roddels. Kantoor roddels misschien niet maken of breken je carrière, maar het kan een hoop onnodige stress die moet worden vermeden ten koste van alles veroorzaken. Je zou niet willen dat iemand te roddelen over jou en geen van beide zal de volgende persoon. In sommige gevallen, als de bron van een aantal kwaadaardige roddels te herleiden naar u, dan is uw taak kan in het gedrang komen. Beperk uw commentaar over om alleen positieve. Office wijnstokken kan sneller dan de snelheid van de bliksem zijn, iets negatiefs zegt u krijgt rond en kunnen slecht nadenken over je, of je als bedrijf roddels eventueel labelen.
  • U kunt de gesprekken van anderen meeluisteren. Wees goed en vergeet je ze ooit gehoord en toepassen van de "so what" regel. Verwijzen niet naar wat je hebt gehoord en zeker niet je eigen advies toe te voegen!
 5. 5
  Vraag voordat u lenen. Als je op goede voet met je collega, dan kan het wel goed weergegeven als u een nietmachine of een markering van hun bureau geleend zonder te vragen. Nou, het feit van de zaak is dat het niet in orde. Het is noodzakelijk dat u eerst en dan lenen vragen. Deze houding van jou zal ervoor zorgen dat mensen ook je spullen te behandelen met hetzelfde respect en je spullen ontbreken niet (lees geleend) als je terug naar je stoel na een vergadering.
  • Als er een aantal items die altijd nodig zijn, hebben een centrale gemeenschappelijke pool voor dergelijke items, zodat desk-nabbing ophoudt te voorkomen. Bijvoorbeeld, een centrale plek voor het nieten, plakken en omhullende is een goed idee als niemand is eigenaar van de items er en ze altijd binnen het zwembad blijven.
 6. 6
  Altijd zeggen alstublieft en dank u. Een paar mooie woorden kan de stemming van het kantoor verheffend te houden of in ieder geval houden de stemming uit te draaien overtreding. Als je collega's passeren in de gang en deze persoon is niet bijzonder je vriend, glimlach of knipoog. Erkennen dat ze er zijn. Je hoeft niet te lopen over en knuffel ze maar even gedag zeggen. Denk na over wat voor soort bericht dat u verzendt als je kijkt de andere kant op om doelbewust contact te vermijden.
  • Zeg hallo aan mensen in je omgeving als je in elke ochtend. Een vicieuze gewoonte kan binnensluipen wanneer mensen laat deze goed gemanierd groet slip en gewoon wegsluipen naar hun zitplaatsen zonder een woord te zeggen. Het is grof en het gaat niet om jou Garner geen gunsten met anderen. Zelfs als ze niet de moeite te maken, het voorbeeld te zijn voor iedereen te laten weten dat het niet alleen oke, maar verwacht.
  • Let op je taal. De omgang met anderen op kantoor niet vergeten dat godslastering beledigt sommige mensen. Vermijd ook toespelingen of grappen ten koste van andere mensen.
 7. 7
  Niet consequent onderbreken mensen. Doen zal suggereren dat je tijd of mening is belangrijker dan die van hen. Als uw collega aan de telefoon, maar moet je een vraag stellen, niet blijven hangen. Tikt ze op de schouder en fluistert dat je ze nodig hebt voor een minuut (of laat een snelle nota voor hen) en vraag hen om te bellen of zie je als ze gaar zijn. Als uw collega is het hebben van een werk gerelateerde gesprek niet onderbreken - gewoon wachten tot ze klaar of vraag hen om je te zien wanneer ze door.
 8. 8
  Onthouden van luid. Voor degenen zonder een kantoor deur te sluiten, de meest voorkomende klacht is over het geluid van andere mensen in de werkomgeving. Het houden van uw stem naar beneden moet een prioriteit zijn in alle werk interacties:
  • Of je nu aan de telefoon of praten met een collega, voorkomen dat luid.
  • Gebruik uw handset of headset - niet een luidspreker - om alle oproepen te nemen, tenzij je achter gesloten deuren.
  • Als u een ontvangen een oproep op uw mobiele telefoon, is het een goed idee om een ​​wandeling te maken naar de gang of een kamer te vinden met een deur die je kan sluiten met de rest van het gesprek te nemen als je bent waarschijnlijk storen anderen. Dit wordt vooral aanbevolen als het een persoonlijk gesprek of een die waarschijnlijk enige tijd in beslag nemen.
  • Vermijd spreken in een luid of oorlogvoerende manier. Agressief of steeds luide geluiden overstuur mensen en zelfs degenen die niet het doelwit van de agressie zal worden gelaten met een gevoel van onbehagen en ongemak.
  • Zet uw persoonlijke mobiele telefoon tijdens kantooruren; gebruik maken van haar vibrerende functie als u nodig hebt om het te verlaten op. Vermijd het maken van persoonlijke gesprekken op uw werkplek; uw collega hoeft niet te weten dat je partner nodig heeft om pick-up een pond ham.
  • Als je naar een radio of muziek streamen luister, houd het laag of draag een headset.
  • Wees vooral rustig in gebieden waar collega's zijn op zakelijke gesprekken of gesprekken met andere collega's. Niet bezighouden met lange gesprekken in de gedeelde kantoorruimte, als een onderwerp is meer nodig dan een paar minuten discussie, vind een conferentieruimte te vermijden afleidende uw collega's.
  • Wees attent rond vergaderzalen, zelfs als je niet zeker weet of een vergadering aan de gang is - altijd aannemen dat er een en worden aan de veilige kant.
 9. 9
  Gevoelig zijn voor anderen 'behoefte aan privacy. Heeft iemand anders faxen, e-mails, e-mail of computerschermen niet lezen. Delen alleen persoonlijke dingen op het werk dat je het niet erg het lezen in de krant van volgende week. En vergeet niet dat wanneer je e-mails versturen, nooit iets dat een probleem zou zijn als toegezonden schrijven; gewoon op grond van het feit dat iedereen een e-mail kunnen sturen, moet u alert zijn op dit potentieel.
  • Als u nodig hebt om iets te gevoelige of prive met een andere collega te bespreken, een kamer te vinden waar u de deur kunt sluiten en niemand anders kan je meeluisteren. Persoonlijke problemen en de prestaties op het werk reviews zijn niet voor de oren van iemand anders dan de ontvanger.
  • Gebruik slechts een luidspreker achter gesloten deuren. Bij het werken in open gebieden, gebruik uw handset of headset voor alle oproepen.
 10. 10
  Voorkomen dat een bron van geuren. Eten geurige gerechten op uw bureau, het verwijderen van uw schoenen of spritzing parfum of luchtverfrisser gedurende de dag kan verstoren die gevoelig zijn voor geuren. Niemand wil een vleugje van stinkende voeten maakt niet uit hoeveel je denkt dat je hen en de geur van de lunch niet ruiken is een zeer persoonlijke zaak, dus niet aannemen dat het zo heerlijk om andermans neus als het is om jou. Trouwens, wat doe je eten aan je bureau eigenlijk? Ga naar buiten en wat frisse lucht!
  • Als je niet weet of iets wat je aan het doen bent, het dragen van of het eten is sterk in geur, veronderstellen dat het is. Onze olfactorische systeem kan spelen trucs op ons als we gewend aan een geur die anderen niet bekend zijn met, bagatelliseren de kracht om onze eigen neus terwijl anderen misschien te kokhalzen. Dit is geen tijd voor opkomen voor je "rechten", je bent waarschijnlijk worden veroorzaakt echte nood aan andere mensen.
  • Als iemand anders in het kantoor is schuldig als opgeladen, lezen Hoe om te gaan met een collega op het werk die stinkende lunches.
 11. 11
  Houd uw werkgebied opgeruimd. Probeer niet te rommelig. Een rommelige kast of bureau laat zien hoe verward en slordig je bent, en dat je niet duidelijk over jezelf. Ook kan het je persoonlijkheid of persoonlijke leven thuis weerspiegelen. Dus laat mensen denken dat je altijd een ongeorganiseerde persoon. Houd je kast netjes en decoratieve (met alleen relevant materiaal, bijvoorbeeld, een aantal grafieken of artikelen etc.).
  • Als je van het toevoegen van een persoonlijk tintje, zoals foto's of snuisterijen, kiest slechts een paar fatsoenlijke degenen. Overbelast de ruimte alsof het hoekje van een collector. Niet alleen het hebben van te veel persoonlijke bezittingen dat het lijkt alsof je bent nogal territoriaal en sentimenteel, maar het kan het moeilijk voor anderen om u zo serieus in de werkcontext te nemen te maken. Bovendien, als u regelmatig bent verschoven, het is gewoon meer dingen te houden over bewegen met je mee.
  • Als u een gemeenschappelijke keuken houden het schoon is van vitaal belang. Als je het morst, veeg het schoon. Als je het laat vallen, pak het op. Je moeder is er niet achter u te volgen om een ​​spoor van rotzooi die u gemaakt te reinigen. Verwacht niet dat uw collega's om het te doen, hetzij.

Tips

 • Behandel alle ondersteunend personeel met dezelfde beleefdheid en respect dat je je baas laten zien.
 • Als je een community koffiepot, ALTIJD start een nieuwe pot als je de laatste kopje of als er minder dan een volle kop links in de pot te nemen.
 • Als je je neus moet plukken, knippen je nagels of trek een wedgie, doe het weg van iemand anders zichtlijn. Bezoek het toilet!
 • Niet het adres van vrouwelijke ondergeschikten als "honing" of "sweetheart", en ze niet pesten. Dat is seksuele intimidatie.