Wkonl

Hoe om sneller te schrijven

Het overkomt de beste van ons. Je bent het maken van aantekeningen tijdens een vergadering of in de klas, en plotseling, merk je dat de leraar ging het onderwerp dat je drie minuten geleden vermeldenswaard. Hoe ga je dit oplossen? Er zijn een aantal manieren, beproefde, om te leren hoe om sneller te schrijven. Opmerking: deze stappen en tips werden geschreven in de eerste plaats voor het maken van notities, en steno toepassingen.

Stappen

Hoe om sneller te schrijven. Opmerking: deze stappen en tips werden geschreven in de eerste plaats voor het maken van notities, en steno toepassingen.
Hoe om sneller te schrijven. Opmerking: deze stappen en tips werden geschreven in de eerste plaats voor het maken van notities, en steno toepassingen.
 1. 1
  Praktijk. Oefening baart kunst! Schrijf over iets dat je denkt van, de hele tijd. Schrijf in proza ​​en poëzie, lange-en korte-kant, in de "nota's te nemen" en "officieel document" vorm. (Praktijk is een van de weinige manieren die u kunt verhogen handschrift snelheid, ook, evenals steno snelheid.)
 2. 2
  Gebruik symbolen. Make-up een aantal symbolen voor belangrijke begrippen in verband met wat je doet. U waarschijnlijk al dit doen tot op zekere hoogte - met behulp van "&" voor "en," "+" voor "plus", & c, & c.. Nou ja, niet gewoon stoppen daar! Het maakt niet uit wat je doet, zal je uiteindelijk met behulp van enkele woorden en zelfstandige naamwoorden veel vaker dan anderen. Wil je lezen over het maken van effectieve symbolen, echter, in de sectie Tips '.
 3. 3
  Schrijf in boustrophedon. Boustrophedon is wanneer je schrijft van links naar rechts voor lijn 1, van rechts naar links voor lijn 2, en je dat herhalen voor elke lijn. Iets dat echt voegt in de tijd - als je kunt leren om effectief lezen en schrijven in boustrophedon, kunt u de tijd die het duurt voor je hand naar de volgende regel te bereiken elimineren.
 4. 4
  Geworden tweehandig. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom dit zou zo'n groot voordeel zijn. Er zijn vele redenen, maar de belangrijkste is dit: Als de ene hand moe wordt, zul je in staat om net zo goed te schrijven met je andere hand te zijn. Deze vaardigheid vergt wel veel van de praktijk, echter, dus je moet de praktijk het elke dag voor een lange tijd, totdat je handen zijn ongeveer gelijk in snelheid. Een ander voordeel zou zijn om een ​​regel te schrijven met een hand, en de volgende regel met de volgende-achtige boustrophedon, maar nog steeds leesbaar voor het grote publiek.
 5. 5
  Leer een steno schrijven systeem. Dit is veruit de beste manier om sneller schrijven. Met behulp van steno, kan uw schriftelijke snelheid te kunnen, als je hard werkt op het, oplopen tot 200 wpm - de snelheid van een gerechtsstenograaf! Gregg shorthand is de snelste en meest populaire systeem in gebruik in de Europa, als je niet genoeg tijd om een ​​niet-symbolische steno te leren hebben echter een symbolische steno als Speedwriting kan nog steeds verhogen van uw snelheid aan 60-100 wpm.

Tips

 • Symbolen zijn zoals alfabetten. Ze moeten snel zijn om te schrijven. Het algemeen, als het maken van het symbool neemt meer dan de helft van de tijd die het zou kosten om het woord te schrijven, moet je om het te vereenvoudigen.
 • Symbolen moeten gemakkelijk te lezen, als u merkt dat zal worden gebruikt door anderen. Een pijl om aan te tonen het werkwoord "is" is gemakkelijk te begrijpen. Een cirkel met een schuine streep als "/" gaan door het over het algemeen wel te verstaan ​​'nee', 'niet' of 'onmogelijk. "
 • Symbolen moeten worden onthouden, als u van plan op het schrijven van notities voor jezelf. Putten uit je mentale galerij van foto's op de proppen komen met symbolen. Gebruik bijvoorbeeld het symbool "θ" van het Griekse alfabet aan "cel" of "cellulaire" vertegenwoordigen in uw notities. Het is een cirkel, zoals een cel, maar heeft een horizontale lijn, welke omvat celdeling herinnert.
 • Een geweldige manier om symbolen te krijgen van de alfabetten van andere talen. Kijk naar hen, en bewaar ze in je mentale galerie voor later. Wie weet? Misschien zullen zij nuttig someday!

Waarschuwingen

 • Vergeet niet om de hand een beetje ontspannen tijdens het schrijven te houden, anders kon je carpaal tunnel syndroom te krijgen.
 • Als je snel schrijven, zeker niet slordig te schrijven.
 • Zorg ervoor dat u pauzes te nemen heel vaak, anders kun je vreselijke krampen te ontwikkelen, niet alleen in uw vingers, maar in je benen.