Wkonl

Hoe te communiceren op een assertieve manier

Spreken assertief is geen magie. Het is een techniek die je kunt oefenen door jezelf of met naasten om feedback te geven. Dit artikel geeft enkele tips om assertief door middel van communicatie.

Stappen

Hoe te communiceren op een assertieve manier. Heb een goede houding.
Hoe te communiceren op een assertieve manier. Heb een goede houding.
 1. 1
  Gebruik het woord i. Vermijd het gebruik van U, want dit houdt je tegen waardoor de controle van de luisteraar. Met behulp van alwetendheid verwijdert controle van de luidspreker, u, want "u" wordt alleen gebruikt om besluiteloosheid te uiten.
 2. 2
  Oogcontact. Je moet staren ogen uw luisteraars 'bij het spreken. Afwenden je ogen constant of het hebben van geen oogcontact geheel zal timidness of ongemak te tonen.
  • Oogcontact moet een 'staren contest' niet. Breaking oogcontact tijdens onbelangrijke delen tijdens een gesprek presenteert een natuurlijke omgeving met u en uw luisteraar.
 3. 3
  Heb een goede houding. Denk aan jezelf uitrekken van je hoofd naar je tenen, zittend of staand. Besteed aandacht aan de nek, schouders en bovenrug regio's. Houd je rug recht en je schouder duwde terug natuurlijk. Je moet niet gespannen, maar je bewust van je lichaam en zijn kalmte moeten zijn.
 4. 4
  Express lichaamstaal. Maak gebaren die een gevoel van warmte en openheid geven op uw rekening-open handpalmen, cirkelvormige armbewegingen, glimlachen, rimpels van de neus, knuffels, enz.
 5. 5
  Vermijd ambiguïteit. Verklaar je nader grondig en probeer niet om obscure reacties te creëren.
 6. 6
  Vergeet niet dat stilte is een hulpmiddel, geen vijand. Leren om comfortabel met stilte en het gebruik pauzes. Dit is ook handig voor het spreken in het openbaar.
  • Als je de neiging om Umm zeggen, weet wel, zoals, ja, of langwerpige het laatste woord voorafgaand aan een onbedoelde pauze, oefenen met pauzes in plaats van mompelen. Mensen die onbewust zeggen assistenten hebben de neiging om stilte hekel.
  • Spreek duidelijk. Mompelen, mompelen, en ronde zinnen niets doen om verdere communicatie.
 7. 7
  Gebruik de juiste taal. Zweer niet of praten grof. Obsceniteiten tonen niet assertiviteit-het toont ruwe gedrag en onverantwoordelijkheid van uw begrip.
  • Deze methode van het begrip fatsoen heet savoir-faire.
  • Wees voorzichtig over de toon van uw stem. Houd het gemodereerd.
 8. 8
  Als je het gevoel tranen of woede opkomen, adem heel diep uit de maag-je moet in staat zijn om te zien je maag rijzen op uit en trek terug in. Dit diepe ademhaling kom je tot rust in zo weinig als 4-5 ademhalingen.
 9. 9
  Wees bewust van je stem. Als je te zacht, zal de andere persoon denkt dat je probeert om jezelf te verbergen en kan je negeren. Als je te hard, kan de andere persoon te worden bang of gekweld door uw stem.
 10. 10
  Het allerbelangrijkste is om te geloven dat u verantwoordelijk bent voor jezelf zijn. Niemand anders is verantwoordelijk voor uw gedrag en uw persoonlijkheid.
 11. 11
  Je emoties uitdrukken duidelijk. Focus op hoe je je voelt.

Tips

 • Velen van ons proberen om de goedkeuring van de mensen in onze handelingen, spraak, etc. te zoeken voordat we iets iets doen of zeggen, proberen we na te denken of de andere persoon boos wordt bij ons of niet. We proberen te voorkomen dat dingen zeggen die de toorn van anderen kan verdienen, zelfs als dat het juiste ding om te zeggen of te doen. Toen we loslaten van deze gewoonte, zullen we niet alleen in staat zijn om onze gedachten vrij uit te drukken, kunnen we ook assertiever geworden. We zullen dingen zeggen en doen zonder zich te bekommeren wat anderen zullen denken van ons, en het kan helpen om ons in een meer charismatisch persoon.
 • Niet schreeuwen of zegt dingen die je later spijt van. Dit lijkt misschien een eenvoudige optie op het moment, maar herinneringen blijven hangen en het niets meer dan roeren en woede van beide partijen bereikt. Assertiviteit is om het overbrengen van uw wensen en behoeften, zonder stemverheffing.
 • Leren assertieve communicatie kost tijd. Geef niet op, gewoon blijven oefenen in alledaagse situaties - supermarkt wachtrijen zijn uitstekend!
 • Als je iemand bent die houdt je emoties onderdrukt en je lichaam spieren nemen de volle laag, is het belangrijk om te oefenen en strek die spieren om dit te stoppen. U zult langer staan, beter ademen en voelt je sterker als je dit doet en lichaamsbeweging helpt om uw emoties te bevrijden.
 • Je moet schelen als je iemand beledigen. Je moet zorgen voor gevoelens van anderen, maar op een positieve manier, niet op een manier die je verzwakt. Er is geen probleem als je aarzelt om iets te zeggen, omdat je niet wilt dat de luisteraar pijn doen, maar als je aarzeling is te wijten aan angst en niet omdat van echte sympathie voor de luisteraar, dan moet je om te werken aan het overwinnen van deze negatieve eigenschap in jezelf.
 • Als u in de gewoonte van voortdurend naar andermans goedkeuring zijn geweest, dan kun je misschien niet deze gewoonte 's nachts te overwinnen, maar als je blijft werken aan het, uiteindelijk je kunt. Na confrontaties, kijken terug op eerdere en vergelijk uw reacties daarop contrast - het kan nog steeds het gevoel net als bedreigend, maar het is hartverwarmend om de vooruitgang in hoe goed je gedragen zien. Het breken van de "mensen behagen" gewoonte is meestal niet een eenvoudige alles-of-niets beslissing.
 • Als het gesprek wordt ook verwarmd, vragen om een ​​time-out of een pauze. Leg uit dat het heeft niets te maken met de andere persoon, het is gewoon dat je voelt verward, moe of hebben tijd nodig om na te denken en dat je het gesprek later wordt hervat.

Waarschuwingen

 • Als je elke vorm van geweld te lijden, zoek dan onmiddellijk professionele hulp of een schuilplaats / onderdak. Geweld is niet de communicatie, het is overheersing.

Dingen die je nodig hebt

 • Tijd om te oefenen ademhaling en duidelijk spreken voor een spiegel
 • Familie of vrienden die je kunt vertrouwen om te oefenen met
 • Een open geest en een moedig hart