Wkonl

Hoe te creëren en publiceren van een roman als tiener

Dus, wil je een roman te publiceren, maar je denkt dat je te jong bent. Je bent niet te jong. Tieners kunnen zeker maken en romans publiceren, net zo goed zo niet beter dan sommige volwassenen. Dus wat doe je zitten? Get schrijven!

Stappen

Hoe te creëren en publiceren van een roman als tiener. Vind uw schrijfstijl.
Hoe te creëren en publiceren van een roman als tiener. Vind uw schrijfstijl.

Uw eigen roman als tiener

 1. 1
  Beginnen met een idee, passie en een inspiratie. Schrijf op wat u belangrijk vindt. Je hebt een goed idee van wat je roman zal zijn als, en je genoeg passie en drive om er doorheen te komen moet. Je hoeft niet naar een volledige idee aan de slag moeten, je kunt beginnen met slechts een paar personages en een instelling, of misschien gewoon een openingszin. Er zijn veel minder algemene artikelen die u kunnen helpen beslissen wat om over te schrijven als je niet zeker weet (zie 'verwante Googles ").
 2. 2
  Vind uw schrijfstijl. Je zult moeten spelen een beetje rond te achterhalen wat comfortabel is voor het verhaal dat je aan het schrijven bent voelt. Verschillende stijlen kan omvatten verleden en tegenwoordige tijd, 1e en 3e persoon, proza ​​en vers. Het zal afhangen van de stem van je personages en wat je probeert uit te drukken. Probeer het nemen van uw eerste hoofdstuk en het herschrijven van het in verschillende stijlen totdat u degene die het beste past geraakt.
 3. 3
  Probeer een beetje te schrijven elke dag. Echter, wees niet bang om uw boek opzij te zetten voor een paar dagen, om dit te doen is beter dan je het karwei van het schrijven haten. Het schrijven van een boek gaat u nemen een lange tijd, zal het wat hard werk te nemen. Als je vastloopt, en block hit writer's, niet in paniek raken. Er zijn ongeveer honderd verschillende manieren om je blok te vernietigen, en de meest beoefende is gewoon te wachten tot het voorbij. Het zal passeren. Iedere schrijver heeft een andere manier om door middel van een roman, dus niemand kan je echt zeggen de beste manier om te gaan over. Sommigen schrijven rechtstreeks van begin tot eind, en anderen overslaan rond, sommige schrijven van een hoofdstuk per dag, en anderen schrijven alleen wanneer de inspiratie hits, is er eigenlijk geen definitieve manier om te komen tot het einde van je roman. Maar een of andere manier, als je het de tijd, en als je de passie, je krijgt er.
 4. 4
  Als het moeilijk voor u om te schrijven in de juiste volgorde, en je meer geïnteresseerd in het ene deel en dan nog de ​​volgende dag, schrijf dan in stukken. Hopelijk weet u uw perceel goed genoeg om te kunnen werken in stukken en ga dan terug en steek die stukjes aan elkaar. Schrijven in de juiste volgorde kan saai, dus schrijven wat interesseert die dag. Zelfs als het een ander idee, het zal allemaal bij elkaar komen uiteindelijk. Echter, er is gevaar op het krijgen van lui en willen niet terug te gaan en vul de delen die zijn saaier om te schrijven. Laat je niet naar die plek.
 5. 5
  Bewerken en wijzigen van uw eerste ontwerp. Je eerste criticus is jezelf, je nodig hebt om terug te gaan over alles wat je hebt geschreven en herzien om het beter te maken. Vooral als dit je eerste roman, heb je een veel te repareren. Het is moeilijk om los te laten, maar soms ook goed schrijven verwijderd moet worden om het verhaal te verplaatsen in de juiste richting. Er kunnen grote veranderingen die moeten worden gemaakt voordat je naar de volgende stap.
 6. 6
  Krijg hulp van buitenaf te bewerken. Hier krijg je een paar vrienden of familieleden om het te lezen en geven je richting, en dan wil je misschien een professionele literair redacteur. U kunt een online vinden, zelfs in het telefoonboek, en ze kan echt super behulpzaam. Maar ze kunnen ook duur zijn, dus als je vertrouwen, kunt u de pro-editor overslaan. Trouwens, je moet weten dat uw uitgever waarschijnlijk zullen willen hun eigen redacteur naar kijken voordat het wordt gepubliceerd, toch. Toch, je moet op zijn minst het naar een leraar of een andere volwassene met literaire ervaring die u vertrouwt. Tieners en vrienden, hoewel nuttig, zal missen dingen die leraren en andere volwassenen zullen halen hun eerste keer door. Wees niet bang voor kritiek, soms is het ronduit beschamend, maar de meeste van de tijd die het echt helpt u om te groeien als schrijver.
 7. 7
  Stuur uw eindproduct rechtstreeks naar de uitgever, of krijgen een literair agent. Houd er rekening mee dat niet elke uitgeverij online veilig is en waar. Het zal moeilijk zijn om ook een agent te vinden. Uw agent zal uw boek brengen aan uitgevers dat hij / zij denkt waarschijnlijk om het te publiceren, en veel uitgevers zullen tegenwoordig alleen bezighouden met de auteurs via een literair agent. Je moet iemand die is te vinden en stuur een query brief. Wees niet bang als men je afwijst, ga je gewoon op naar de volgende. Zelfs JK Rowling werd afgewezen, twaalf keer, toen ze probeerde om Harry Potter te publiceren.
 8. 8
  Als uw agent vindt u een uitgever, zult u in staat om te werken vanaf daar met de uitgeverij. Laat ze niet neer te kijken op je naar je leeftijd, krijg je royalties beslecht, praten over wat je wilt voor cover art, je mening uiten. U zult waarschijnlijk willen een ervaren volwassene vriend meenemen om uw adviseur te zijn met royalty's en dergelijke. Verschillende bedrijven zullen op verschillende manieren werken en verwachten verschillende dingen, maar ze zullen u op de hoogte houden. Geniet van het proces, maar het kost tijd.
 9. 9
  Krijg je boek die er zijn. Je bent een gepubliceerde auteur. Meld je aan voor openbare lezingen, auteur en boek evenementen in de buurt. Doe een signeersessie bij uw bibliotheek. En wees trots op jezelf. Je werkte hard.

Tips

 • Zo eerlijk als je wilt zijn met de middelen die je bent bevragen, is het best niet om hen te vertellen uw leeftijd. Je zou verbaasd zijn hoe veel auteurs (zelfs de volwassen zijn) niet vertellen de agenten hoe oud ze zijn. Als u uw vraag en manuscript schrijven goed genoeg de agenten zal laten het schrijven voor zichzelf spreken, en ze zullen niet eens beseffen dat je dertien of veertien, of 1017. Als ze het leuk vinden dat ze zal bellen, ongeacht uw leeftijd en referenties verleden.
 • Het is echt moeilijk om de tijd om te schrijven als een tiener, met school, huiswerk, vrienden, feesten, en afleiding, maar vasthouden aan het te vinden. Er zijn altijd een paar minuten hier, een paar minuten daar. Het eindresultaat is de moeite waard.
 • Niet te laat opblijven, de hele nacht, proberen te krijgen van de hele zaak eindigde in een maand. Het is twijfelachtig dat er gaat gebeuren en het zal alleen maar je echt moe. Dit, op zijn beurt, zal het moeilijker voor u om na te denken en te werken aan wat je hebt te maken. Zorg voor genoeg slaap, ontbijten, doen het goed op school, enz. Je krijgt het klaar, zelfs als het duurt een jaar, dan krijg je het klaar als je aan werken. Haasten door dingen is niet van plan om het verbeteren van uw schrijven, als er iets het gaat om het nog erger te maken.
 • Als de agent maakt je ongemakkelijk op geen enkele manier het gevoel, dan eindigt u het gesprek zo snel mogelijk. Niet worden benut. "Ja, dank je wel. Maar ik heb een paar andere aanbiedingen (zelfs als je niet, nog steeds gebruik maken van dit. Het is beleefd, het is een leugentje om bestwil, en het is beter een slechte-agent uit te stellen en te wachten op een goede, slechte agenten zullen je niet helpen.) en ik zou graag denken over hen. Ik dank u zeer voor uw tijd. Moet ik contact met je op als ik besluit dat ik zou graag willen dat u mij te vertegenwoordigen, of moet werken we iets anders? " Of zoiets. Een slechte-agent krijgt u nergens.
 • Laat je niet intimideren. U bent bevoegd. Je leeftijd maakt niet uit. In feite, als je het schrijven van een tiener roman, je leeftijd verbindt u met uw lezers.
 • Weet dus betrokken bij uw schrijven, dat je al het andere vergeet niet krijgen. Breng tijd door met mensen, lachen, hebben kussengevechten, eet zoveel snoep dat je ziek voelt. Gewoon dingen doen, sporten, doe je huiswerk en lees andere boeken. Een schrijver moet elke fase van het leven te ervaren met volle teugen. Vaak doen van die dingen zullen leiden ideeën, en die ideeën kunnen vaak tijden van cruciaal belang en cruciaal voor uw werk.
 • Vergeet niet om je tijd te nemen. Als u een punt in de roman waar je vastzit neem een ​​pauze en kom later terug om het te bereiken. Frustratie zal uw enige beloning zijn als je gewoon zitten worstelen en proberen om iets wat je niet kunt doen. Een goed boek of een serie neemt de tijd om te maken. JK Rowling en haar boeken (Harry Potter) nam haar meer dan 17 jaar in beslag. Neem de tijd en op de lange termijn het zal de moeite waard.
 • Wanneer een agent noemt - en geeft u het gesprek - dan gelukkig zijn. Wees beleefd en hoffelijk, en danken hen hartelijk voor het lezen wat je hebt geschreven. Wees nederig; hoeft je werk niet te vergelijken met de beste verkopers of andere boeken die ze vertegenwoordigen of enige andere werken op alle. Het is slecht vorm. U kunt vragen stellen, zelfs literaire agenten niet alles weten. Wees professioneel en als ze vragen uw leeftijd, als ze uw leeftijd te vragen, zijn zeer volwassen en precies hoe oud je bent vertel hen. Liegen zal niet helpen, kunt u een contract niet ondertekenen als je jonger bent dan achttien jaar - het is illegaal - en liegen zal alleen terugkomen en bijten in de kont.
 • Ga naar de bibliotheek om te proberen een boek over uitgeverij Van In. Er was een keer.
 • Stuur uw werk naar meerdere agenten tegelijk. Ze zijn goed, maar weinigen zijn wonderdoeners, en ze zijn erg druk. Ze hebben tientallen bij tientallen manuscripten te lezen naast de jouwe. In de query, vergeet dan niet om de agent (en) bedanken voor hun waardevolle tijd: de tijd die hen zouden kunnen interesseren in je werk en je krijgt gepubliceerd. Trouwens, het is gemeenschappelijke hoffelijkheid.
 • Als je kijkt naar een agent, een vinden die geïnteresseerd is in het genre van het boek dat je aan het schrijven bent inch Lees een goed artikel over het schrijven van query-brieven, nog wat oefenen, ga niet over een pagina, en volg voorkeuren van de agent. Als ze zeggen dat alleen snail mail te sturen, dan stuur post. Als ze willen het eerste hoofdstuk, niet geven hen het hele boek. Probeer agentquery.com voor een eerste blik.
 • Lezen, veel. Lees zoveel als je schrijft. Lees alle genres, niet alleen wat je schrijft - lees poëzie, fictie, non-fictie, biografieën, fantasie, het woordenboek. Het zal u helpen om een ​​goed verhaal te creëren.
 • Laat geen andere mensen je vertellen hoe je boek moeten worden geschreven. U bent de auteur. Zelfs als een professionele editor geeft je de suggesties, je kunt ze nemen of niet.
 • U krijgt afwijzing enten. U kunt een heleboel afwijzing enten krijgen. Misschien krijg je honderd afwijzing enten. Laat het niet faze u - iedereen daarmee afwijzing enten. Zelfs Tolkien kreeg afwijzing enten.
 • Het verzenden van uw manuscript rechtstreeks naar de uitgever zou redden kosten-agent, maar het een zeer lange tijd voor die mooie en capabele en drukke uitgevers en redacteuren is om door wat algemeen bekend staat als "The Slush Pile". Er is een reden waarom het heet dat. Krijg een literair agent. Ze zijn niet goedkoop, maar ze maken een writer's werk gemakkelijk. Veel uitgeverijen (zoals hierboven vermeld) alleen werk door die zei literaire agenten. Stuur uw werk naar hen, ze zijn aardig en ze echt helpen. Maar zorg ervoor dat je ze precies geven wat ze vragen, als je niet ze zijn geneigd vanaf het begin om u te vertegenwoordigen. En dat maakt het alleen maar moeilijker.
 • Geef nooit op als de eerste uitgever draait je naar beneden. JKRowling werd afgewezen bij de eerste ook en kijk waar ze nu is!
 • Mensen zeggen dat agenten niet queries zal nemen van schrijvers die niet eerder zijn gepubliceerd of bekende - dat is een regelrechte drogreden en is niet waar in het minst. Bijna iedere agent, behalve voor degenen die meer exclusief in hun klanten op basis van de klant, niet de inhoud, aanvaardt vragen van iedereen die een roman van een genre vertegenwoordigen zij werd geschreven - dat is in het Engels.
 • Het kost tijd. Haast je niet dingen. Elke stap zal hier een hele hoop tijd in beslag nemen.
 • Kom samen met andere schrijvers. Er zijn teen schrijven kampen en clubs. Krijgen de steun van andere tiener auteurs om je heen en het zal enorm helpen.
 • U kunt ook verhalen op een site als Miss Literati of wattpad publiceren!
 • Niet alle agenten in rekening brengen maar ze kunnen een bedrag uit te maken van het geld dat u te maken uit het boek.
 • Lees het schrijven van naslagwerken. Dit soort boeken geven alleen tips en ideeën om u te helpen van writer's block, en plus, ze zijn amusant.
 • Over het maken van uw roman:

Meer dan waarschijnlijk, schrijf je over een tiener of preteen vast in een bepaalde situatie. Sommige dingen die je wilt onthouden zijn: Weet verwarrende woorden en lange alinea's niet te gebruiken. Uw lezer zal krijgen ingeschakeld meteen uit. Termen die jonge tieners en tieners gebruiken groeien oude loop van de tijd. Indien u deze woorden, dit is een afslag. Niet dezelfde term niet gebruiken over en voorbij. Uw lezer zal vervelen. Zorg ervoor dat het geschikt is voor de leeftijd je schrijft voor is. Bijvoorbeeld, niet schrijven een tiener roman genaamd "Rainbow Magic Pony bespaart de dag." Als je klaar bent, toon je werk naar een vriend, ouder of leerkracht. Laat ze geven je feedback over wat je moet bewerken.

Waarschuwingen

 • Als een tiener schrijver, je bent niet van plan om zo serieus genomen te worden als iemand die is gegaan naar de universiteit of hogeschool. Dat gezegd hebbende, je moet wel professioneel en serieus, terwijl de bespreking en het verzenden van uw manuscript af te uitgeverijen.
 • Heb je werk niet naar een literair agent als je nog niet klaar en gepolijst het volledige manuscript. Naast het feit dat onprofessioneel, zou een agent geïnteresseerd in wat u te schrijven (hoewel het soms lijkt alsof dat gaat nooit gebeuren, het doet, schokkend genoeg) en als ze geïnteresseerd zijn zullen ze vragen om het volledige manuscript. Er is geen garantie dat ze gaan lang genoeg zet jou af voor u om het af. De kans dat zoiets gebeurt is klein, tenzij je een super typer en kunnen pagina's en pagina's en een dag pagina's te schrijven, maar opnieuw zeer onwaarschijnlijk.
 • Stuur nooit uw manuscript naar een uitgever, tenzij je hun naam naast de woorden ijdelheid of oplichting hebben gegoogeld. Als je niet weet wat een uitgever ijdelheid is doen wat meer onderzoek.
 • Geef niet op jezelf. Het kan maanden en maanden duren door een uitgever geaccepteerd te worden, maar er zijn veel van de uitgevers. Het is een kwestie van het vinden van de juiste is.
 • Weet je verhaal online niet posten op het schrijven van sites. Het klinkt geweldig, maar het is niet het auteursrecht veilig pas nadat het is gepubliceerd.
 • Grote droom, maar niet al te groot te dromen. Op deze manier, als je niet een landelijk bekende schrijver te worden, kunt u nog steeds het schrijven en laat niemand je anders vertellen
 • Leer om kritiek te nemen. Geen goede schrijver kan lang overleven zonder.
 • Zorg ervoor dat de agent of redacteur vindt betrouwbaar is. Misschien wilt u onderzoek te doen naar andere boeken ze hebben gedaan. Er zijn mensen die er te wachten om een ​​eerste keer tiener auteur die nog nooit eerder gedaan oplichterij.
 • Bewerk altijd uw werk minstens twee keer. Ten minste twee keer, zult u waarschijnlijk missen dingen.

Boeken door tieners

 • De voorspelling van de Stones van Flavia Bujor,
 • Bran Hambrick door Kaleb Nation,
 • De Pet Smart trilogie, door Aaron E. Kates
 • Swordbird en Sword Quest door Nancy Yi Fan
 • Eragon Oudste, Brisingr en Inheritance door Christopher Paolini (Hij was 15 toen hij voor het eerst begonnen met het schrijven van Eragon.)
 • De Buitenstaanders door SE Hinton
 • In het Bos van de Nacht door Amelia Atwater-Rhodes (Zij was 14.)
 • Corydon en het eiland Monsters door Tobias Druitt (Dit is een pseudoniem (valse naam) voor een moeder en zoon schrijven partnerschap)
 • 7 in 1 van Joanna Lew
 • Trouble All the Way door Sonya Hartnett
 • De vreemdste avonturen Trilogy door Alexandra Adornetto
 • Halo trilogie door Alexandra Adornetto
 • Getweaked Door Katelyn Schneider
 • Gaten door Louis Sachar
 • Starters en Mocktales door Aditya Krishnan
 • "A Cry From Egypt" van Hope Auer