Wkonl

Hoe te geven een dankwoord

Het doel van een Thank You of Acceptance Speech is om dankbaarheid te uiten voor iets wat je getoond / gegeven... of het nu een award voor prestatie, een vriendelijk, behulpzaam en liefdevolle houding (dwz iemands tijd) of een eigenlijke artikel (een gift).

Stappen

Hoe te geven een dankwoord. Zoek uit wat voor soort evenement het zal zijn.
Hoe te geven een dankwoord. Zoek uit wat voor soort evenement het zal zijn.

Schrijven van uw eigen dankwoord

 1. 1
  Zoek uit wat voor soort evenement het zal zijn. Is het formeel of informeel? Gebeurt het 's nachts of overdag? Is uw award / gift / eer wordt gegeven als onderdeel van een grotere functie voor veel mensen of is de gelegenheid puur voor uw uitkering?
 2. 2
  Zoek uit wie er in uw publiek. Familie en vrienden? Uw collega's? Wie? Krijgen de namen van de geëerde gasten en in het bijzonder de naam van de persoon die de award / eer / geschenk aan u.
 3. 3
  Vraag de functie organisatoren als er een specifiek formaat zul je worden verwacht om te volgen of het onderwerp dat moet worden opgenomen.
 4. 4
  Zoek uit hoe lang je verwacht te spreken.
 5. 5
  Schrijven en repeteren uw toespraak. Gebruik de onderstaande tips.

Tips

 • Een waarderend bewustzijn van degenen die het mogelijk gemaakt voor u om de award te bereiken
 • Wat de prijs voor u betekent - met een verwijzing naar de waarden / doelstellingen / ambities van de donor organisatie vertegenwoordigt en hoe ze je inspireren
 • Ren de toespraak door door jezelf totdat je vloeiend bent en vraag een vertrouwde vriend te zitten om naar te kijken en te luisteren dan. Vraag om feedback op: geschiktheid van de inhoud en de toon, overgangen van het ene punt naar het volgende, levering - stem, lichaamstaal, oprechtheid, timing...
 • De nodige aanpassingen en repeteren weer.
 • Schrijven -
  Gebruik de standaard driedelige speech structuur. Je moet een opening om uzelf en uw onderwerp in te leiden, het Lichaam van uw toespraak waarin u ingaan op uw onderwerp en een conclusie waar u samen te vatten en af te maken.
 • Verhalen - kleine persoonlijke hart gevoeld anekdotes te laten zien wat het ontvangen van deze gave / award betekent om je leven. Deze maken het echt voor het publiek.
 • Schrijf uw toespraak uit of de belangrijkste punten die u wilt dekken en volledig repeteren.
 • Als je kunt, gebruik maken van cue kaarten in plaats van een woord-voor-woord script. Cue kaarten kunt u te verschijnen en zijn meer spontaan met het publiek.
 • Content Suggesties-
 • Erkenning van het publiek komen om getuige de gelegenheid

Waarschuwingen

 • Humor in Acceptatie / Thank-you toespraken moet een zorgvuldige afhandeling. Als u bespotten of denigreren jezelf te veel, bent u ook bespotten of minimaliseren van de organisatie geven de eer. Ze dachten dat je waardig waren. Je wilt niet te beledigen door hen te vertellen dat je niet en bellen naar hun oordeel in twijfel.
 • Thank-you/Acceptance speeches kan zijn emotionele momenten voor zowel u en het publiek. Sommige is goed, maar te veel kan overweldigen en laat je verloren voor woorden. De beste manier om te voorkomen dat niet in staat om te zeggen wat je wilde is om uw toespraak te grondig voor te bereiden.